Μαμά ξεσπά: Βλέπουν το παιδί μου και απομακρύνουν τα δικά τους

Μαμά παιδιού ΑΜΕΑ ξεσπά: Τον βλέπουν στην παιδική χαρά και απομακρύνουν τα παιδιά τους. Ζούμε στο 2021 και πιστεύουμε ότι οι προκαταλήψεις γύρω από οποιασδήποτε μορφής διαφορετικότητα έχουν σταματήσει να υπάρχουν ή έστω, έχουν μειωθεί σημαντικά.

Φαίνεται όμως πως αυτό παραμένει ένας ευσεβής πόθος και όχι η πραγματικότητα. Οι προκαταλήψεις συνεχίζουν να υπάρχουν προς το ξένο και το διαφορετικό. Ρατσισμός, ομοφοβία, και προκαταλήψεις γύρω από τα άτομα ΑμεΑ.

Μπορεί σε εμάς να φαίνεται εξωφρενικά παράλογο, όμως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν αφήνουν τα παιδιά τους να κάνουν παρέα με παιδιά από άλλες χώρες ή με παιδιά που έχουν κάποιες ειδικές δεξιότητες.

Σε μία χώρα που οι παιδαγωγοί και οι ψυχολόγοι καθώς φυσικά και οι γονείς που μεγαλώνουν παιδιά με ειδικές δεξιότητες, προσπαθούν να πείσουν τους αρμόδιους φορείς, να φτιάξουν δρόμους για αναπηρικά αμαξίδια, να φτιάξουν κτίρια που να μπορούν να φιλοξενούν παιδιά και μεγάλους ΑμεΑ.

Δείτε ακόμα Τα παιδιά με αναπηρία χρειάζονται την αγάπη μας για να πετύχουν τους στόχους τους!-ΒΙΝΤΕΟ

Να φτιάξουν τις κατάλληλες υποδομές στις παραλίες για παιδιά και ενήλικες ΑμεΑ, να φτιάξουν περισσότερα ειδικά σχολεία, υπάρχουν ακόμη γονείς που δεν αφήνουν τα παιδιά τους να πλησιάσουν κάποιο παιδί ΑμεΑ. Μα πως είναι ποτέ δυνατόν;

Και φυσικά αν εμείς εξοργιζόμαστε μία φορά όταν γινόμαστε μάρτυρες ή διαβάζουμε σχετικά κείμενα στα social media, οι γονείς αυτών των παιδιών εκείνη την στιγμή νιώθουν απέραντη οργή αλλά και απελπισία. Απελπισία γιατί ανησυχούν πως τα παιδιά τους  δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν σε έναν κόσμο γεμάτο προκαταλήψεις.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να διαβάσετε πως να μιλήσετε στα παιδιά για τη διαφορετικότητα

Η σελίδα στο Facebook Find your ability in your disability δημοσίευσε το ξέσπασμα μίας μητέρας όπου στην παιδική χαρά οι γονείς των άλλων παιδιών, δεν αφήνουν τα παιδιά τους να πλησιάσουν το παιδί της, επειδή είναι ΑμεΑ. Το κείμενο πήρε πολλές κοινοποιήσεις και ήρθε η στιγμή να το μοιραστούμε μαζί σας. Διαβάστε παρακάτω: 

«Υπάρχει παιδί πάνω στη γη που δεν χαίρεται την παιδική χαρά; Μμμμ… δεν νομίζω, όχι σίγουρα δεν υπάρχει! Και τώρα θέτω μια ερώτηση: Ποιος μπορεί να στερήσει από τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες την είσοδο τους στην παιδική χαρά;

Η πρώτη σου σκέψη θα είναι να μου πεις, κανείς. Λοιπόν, άσε με να σε βοηθήσω με την δεύτερη σκέψη…Έχεις σκεφτεί όμως ότι με το να κοιτάς με λύπηση ή επίμονα το παιδί και τους γονείς τους αυτόματα στερείς το δικαίωμα τους να χαρούν στην παιδική χαρά;

Έχεις σκεφτεί ότι αν δεν έχεις μιλήσει στο παιδί σου για την αναπηρία δεν θα παίξει με ένα παιδί που έχει όποιας μορφής ειδική δεξιότητα; Ίσως το κάνει πέρα, σίγουρα δηλαδή, ίσως φύγει μακριά του φοβούμενος ότι κάτι πάει στραβά, ίσως το κοροϊδέψει κιόλας (το χειρότερο όλων ), ίσως του κάνει άσεμνη ερώτηση…. κτλ.

Βλέπεις πως πάλι έχεις στερήσει την είσοδο ενός παιδιού με ειδική δεξιότητα στην παιδική χαρά; Με βλέπεις με τον Δημήτρη και τραβάς το παιδάκι σου απο το χέρι να φύγεις; 🤢Εμετικό το λιγότερο. Ντροπιαστικό, όχι για εμένα, για εσένα.

Έτσι όπως βλέπεις τον Δημήτρη στην φωτογραφία σε κάνει να θες να τρέξεις μακριά του; Ναι, τρέξε. Κινδυνεύεις να πάθεις κακό από υπερβολική δόση χαράς. Σε ρωτάει το παιδί σου “Γιατί αυτό το παιδάκι είναι έτσι;” Και του απαντάς “είναι μικρό και νυστάζει”.

Γέλασα απίστευτα, γιατί είμαι η Μαρία και δεν δίνω σημασία. Κάποια άλλη μαμά όμως ίσως κατεβάσει το κεφάλι και δεν ξαναβγεί στην παιδική χαρά. (Ίσως και εγώ… σε κάποια χρόνια αν έχω κουραστεί, δεν ξέρω).

Βλέπεις πως πάλι στερείς την παιδική χαρά από ένα παιδί και το χειρότερο το μεταδίδεις και στο παιδί σου, δηλαδή το διαιωνίζεις κιόλας.🤦🏼‍♀️ Παραπάνω σου εξήγησα πως αυτόματα χωρίς ίσως να το καταλάβεις στερείς το δικαίωμα ενός παιδιού με ειδικές δεξιότητες, ορατες ή αόρατες, από το να είναι στην παιδική χαρά.

Γιατί; Ποιος σου δίνει το δικαίωμα να το κάνεις αυτό; Δικαίωμα στην παιδική χαρά έχουν όλα τα ΠΑΙΔΙΑ🙌🏻❗️αλλιώς δεν θα λεγόταν παιδική χαρά αλλά κάπως διαφορετικά υποθέτω 🤔».

μαμά_παιδιού_ΑμεΑ_ξεσπά_δεν_αφήνουν_τα_παιδιά_τους_να_πλησιάζουν_το_παιδί_μου_στην_παιδική χαρά_

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close