Μετά από 8 ώρες μάσκας η 9χρονη κoρη μου ξέσπασε

“Μετά από ώρες συνεχόμενης χρήσης μάσκας η 9χρονη κoρη μου ξέσπασε” . Την σημερινή μας ιστορία την μοιράστηκε μαζί μας μία αναγνώστρια. Πιστεύουμε ότι αξίζει να αναφερθεί, διότι είναι ένα ζήτημα που είμαστε σίγουροι ότι απασχολεί όλους τους γονείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή ιστορία δεν δημοσιεύεται για να πείσουμε τον κόσμο να μην φοράει την μάσκα. Ούτε η συγκεκριμένη μητέρα, έχει αυτή την πρόθεση. Διαβάστε την ιστορία παρακάτω:

Η κoρη μου είναι 8 χρονών και ήταν πάντα ένα “εύκολο” παιδί. Είναι καλή μαθήτρια, δεν γκρινιάζει πολύ και είναι γενικότερα ήσυχη. Γι’ αυτό και όταν έγινε υποχρεωτική η μάσκα στις τάξεις των σχολείων, δεν δυσκολευτήκαμε να την πείσουμε και να την κάνουμε να την συνηθίσει.

Δείτε ακόμα Ας κλείσουμε στις αγκαλιές μας τα παιδιά που στο σπίτι τους φοβούνται

Μάλιστα της εξηγήσαμε πόσο σημαντικό είναι να φοράμε μάσκα. Προσπαθήσαμε με τα πιο απλά λόγια να της μιλήσουμε για τον κορονοϊό. Όσο εύκολα μπορείς να εξηγήσεις σε ένα παιδί ένα τόσο περίπλοκο ζήτημα. Σαν οικογένεια, συμφωνούμε με την χρήση της μάσκας.

Θεωρούμε ότι όντως είναι προστατευτική και πιστεύουμε ότι στην κατάσταση που βρισκόμαστε δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο για να προστατεύσουμε εμάς και τους δικούς μας ανθρώπους. Και για όσο η μάσκα χρησιμοποιούνταν μόνο στις τάξεις τα πράγματα κυλούσαν κάπως ομαλά.

Ξέχασα να αναφέρω ότι μένουμε στην Θεσσαλονίκη. Τον τελευταίο καιρό όμως η ανευθυνότητα των ανθρώπων μας οδήγησε και πάλι σε αύξηση των κρουσμάτων. Θεωρώ βέβαια ότι για την όλη κατάσταση δεν ευθύνονται μόνο οι απλοί πολίτες.

Οι υπεύθυνοι κατά την γνώμη μου χειρίστηκαν μερικά πράγματα λάθος αλλά ίσως δεν είναι το κατάλληλο μέσο να μιλήσουμε για τα πολιτικά λάθη που θεωρώ ότι έγιναν.

Το ζήτημα όμως είναι ότι καταλήξαμε εδώ στην Θεσσαλονίκη να είμαστε και πάλι σε καραντίνα και δεν ξέρω τι γίνεται στην υπόλοιπη χώρα, πάντως σίγουρα στην Θεσσαλονίκη τα παιδιά αναγκάζονται να φορούν μάσκα και στις τάξεις και στο προαύλιο.

Από τότε ξεκίνησαν οι γκρίνιες στο σπίτι. Το παιδί ξεκίνησε να μην θέλει να πάει σχολείο. Μου έβρισκε δικαιολογίες ότι δεν νιώθει καλά, ότι είναι άρρωστη, κάτι που αξίζει να σημειωθεί ποτέ στο παρελθόν δεν το είχε κάνει. Πάντα της άρεσε το σχολείο.

Προσπαθούσαμε κι εγώ και ο πατέρας της να της εξηγήσουμε ότι η μάσκα είναι απαραίτητη. Ότι όλα θα έχουν ένα αίσιο τέλος και ότι αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες των γιατρών, όλα θα γυρίσουν στα φυσιολογικά τους.

Την πείθαμε κάθε μέρα μέχρι που ήρθε η χθεσινή μέρα. Πήγα να την πάρω μετά τη λήξη του μαθήματος και με το που βγαίνει από την τάξη, πετάει την μάσκα κάτω και ξεσπάει σε κλάματα. Μάταια προσπαθούσα να την ηρεμήσω.

Μου έλεγε ότι πνίγεται, ότι δεν μπορεί να παίξει άνετα. Μου έλεγε ότι λαχανιάζει εύκολα και ότι πολλές φορές νιώθει ότι την ζεσταίνει. Μάταια προσπαθούσα να την καθησυχάσω. Μετά ξεκίνησε να μου λέει ότι τίποτα δε θα τελειώσει έτσι εύκολα και ξεκίνησε να μου λέει ότι φοβάται.

Φοβάται ότι ο κορονοϊός θα μείνει για πάντα και ότι αυτή θα χρειαστεί να φοράει την μάσκα για όλη της τη ζωή. Μου έλεγε ότι δεν θέλει να πάθουμε κάτι. Ότι φοβάται ότι θα αρρωστήσει. Την ηρέμησα και σήμερα αποφασίσαμε με τον άντρα μου να μην την στείλουμε στο σχολείο. Το παιδί έχει ανάγκη να ηρεμήσει για λίγο.

Αποφάσισα να μοιραστώ αυτή την ιστορία μαζί σας διότι έχω βγει έξω από τα ρούχα μου. Για πόσο καιρό η ανευθυνότητα και οι λάθος χειρισμοί θα κάνουν τα μικρά παιδιά και τους ανθρώπους που από την αρχή της πανδημίας είχαμε τηρήσει τους κανόνες να την πληρώνουμε;

Μείναμε στο σπίτι. Στερηθήκαμε τους γονείς και τους παππούδες μας. Στέλναμε μήνυμα και βγαίναμε μόνο για μία μικρή άθληση για το καλό των παιδιών. Φορούσαμε την μάσκα, κρατούσαμε αποστάσεις, το αντισηπτικό δεν έχει φύγει από τις τσάντες μας από τον Φλεβάρη.

Και τι κατάληξη είχαμε; Να αυξηθούν τα κρούσματα και αντί να πάνε τα πράγματα προς το καλύτερο να πηγαίνουν προς το χειρότερο; Γιατί; Μου φαίνεται ότι λίγοι από εμάς έχουν πάρει σοβαρά την κατάσταση αλλά εγώ δεν είμαι διατεθειμένη να φοράω μάσκα στο παιδί μου για όλη του τη ζωή.

Θέλω το πρόβλημα να λυθεί και να λυθεί άμεσα. Σοβαρευτείτε λοιπόν κι εσείς που βλέπετε συνομωσίες παντού κι εσείς που έχετε αρχηγικές θέσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Μοιραστείτε τις δικές σας ιστορίες μαζί μας, στέλνοντας μήνυμα στην σελίδα. 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη

Photo cover via: gr.euronews.com

 

Close