Μια μαμά προειδοποιεί πως τα δίδυμα νεογέννητα μωρά της κόλλησαν μηνιγγίτιδα κατά την κύηση

Αυτές είναι οι φωτογραφίες δύο δίδυμων κοριτσιών, 4 μόλις ημερών, τα οποία παρουσίασαν μια σπάνια μορφή ιογενούς μηνιγγίτιδας όσο βρισκόταν μέσα στη μήτρα της μαμάς τους.

Η Rachel Holgate και ο James απέκτησαν πριν λίγο καιρό δυο πανέμορφα δίδυμα κοριτσάκια, την Nancy και τη Rita, που σήμερα είναι 3 μηνών. 4 μόλις μέρες μετά τη γέννησή τους και ενώ το ζευγάρι είχε πάρει εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του μαζί με τα νεογέννητα μωρά του, η Nancy ανέβασε υψηλό πυρετό. Το ζευγάρι αποφάσισε να πάει την κόρη τους στο νοσοκομείο για έλεγχο, χωρίς να έχουν αντιληφθεί πόσο σοβαρή ήταν η ασθένειά της.

Μια μαμά προειδοποιεί πως τα δίδυμα νεογέννητα μωρά της κόλλησαν μηνιγγίτιδα κατά την κύηση

Κατά την 35η εβδομάδα κύησης, η 33χρονη Rachel προσβλήθηκε από έναν εντεροϊό. Μια εβδομάδα μετά η Rachel είχε πλέον θεραπευτεί και έφερε στον κόσμο τα δύο δίδυμα κοριτσάκια της. Δυστυχώς όμως από ότι αποδείχθηκε είχε ήδη μεταδώσει την ασθένεια στα μωρά που κυοφορούσε.

Αυτό που διαπίστωσαν οι γιατροί μετά τη μεταφορά της Nancy στο νοσοκομείο δεν ήταν τόσο απλό τελικά. Μέσα σε μια ώρα όλο το χρώμα εξαφανίστηκε από το πρόσωπο και το σώμα του νεογέννητου μωρού. Φυσικά δεν υπάρχει πιο τρομαχτική εμπειρία για έναν γονιό από το να βλέπει τον λίγων ημερών μωρό του να μην ανταποκρίνεται.

Οι γιατροί διέγνωσαν Βακτηριακή Μηνιγγίτιδα και ξεκίνησαν τη χορήγηση αντιβιοτικών τα οποία όμως δεν είχαν αποτέλεσμα γιατί η περίπτωση της Nancy ήταν ιογενής. Η Nancy χρειάστηκε τελικά μετάγγιση αίματος.

Κατά την 6η μέρα ζωής της η μικρή Nancy δεν μπορούσε πλέον να αναπνεύσει από μόνη της και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων του Newcastle όπου διαγνώσθηκε με μηνιγγίτιδα και σηψαιμία.

Μια μαμά προειδοποιεί πως τα δίδυμα νεογέννητα μωρά της κόλλησαν μηνιγγίτιδα κατά την κύηση

Σαν να μην έφτανε αυτό η δίδυμη αδερφή της άρχισε να παρουσιάζει τα ίδια συμπτώματα και διεκομήσθει επίσης στο νοσοκομείο. Μετά από αρκετές εξετάσεις οι γιατροί αντιλήφθηκαν πως τα μωρά έπασχαν από ιογενή μηνιγγίτιδα, λόγω της ασθένειας της μητέρας τους κατά την τελευταία εβδομάδα της κύησης, η οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπισθεί με αντιβιοτικά.

Ευτυχώς μετά τη σωστή διάγνωση και την αλλαγή θεραπείας τα δίδυμα κοριτσάκια επανήλθαν και επέστρεψαν τελικά στο σπίτι τους. Οι γιατροί όμως πληροφόρησαν τους γονείς τους, Rachel και James πως τα παιδιά τους μπορεί να παρουσιάσουν αναπηρία στο μέλλον λόγω της ασθένειάς.

Η Rachel δημιούργησε ένα blog στο οποίο έγραψε όλη αυτή την εμπειρία για να προειδοποιήσει και να αφυπνίσει και άλλους γονείς για την ιογενή μηνιγγίτιδα. Το blog της λέγεται Nora(το όνομα της μεγαλύτερης κόρης του ζευγαριού, ηλικίας 2 ετών), Nancy και Rita – www.norahnancyandrita.co.uk

Ο μπαμπάς James έγραψε: «Τα δίδυμα κοριτσάκια μας είναι καταπληκτικά. Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι κάτι τέτοιο μπορούσε να μας συμβεί. Αν εκείνη την ημέρα δεν ερχόταν στο σπίτι η μαία μας για να δει τα μωρά μπορεί η πάθηση της Nancy και στη συνέχεια της Nora να μην γινόταν αντιληπτή έγκαιρα. Για άγνωστους λόγους τα μωρά κόλλησαν μηνιγγίτιδα όσο βρισκόταν στη μήτρα της μαμάς τους. Τα περισσότερα μωρά θα ξεπερνούσαν τη μετάδοση του εντεροϊού και θα ήταν καλά, δυστυχώς όμως αυτό δεν συνέβη και με τα δίδυμα κοριτσάκια τα οποία θεωρούνται πραγματικά πολύ τυχερά που επέζησαν.»

Πηγή: mommyandthecity
Close