Μωρό γεννήθηκε με τεράστια γλώσσα λόγω του συνδρόμου Beckwith-Wiedemann

Όταν η Paisley Morrison-Johnson γεννήθηκε πριν από 16 μήνες, οι γιατροί ανησύχησαν ότι θα πνιγεί. Η ασυνήθιστα μεγάλη γλώσσα της, είναι ένα σύμπτωμα μιας διαταραχής υπερανάπτυξης, η οποία απείλησε να μπλοκάρει τους αεραγωγούς της και ενδεχομένως να πνίξει το μικρό κορίτσι. Τώρα, το μωρό από την Αμπερντίν, της Νότιας Ντακότα, είναι ευτυχισμένο και χαμογελαστό, για πρώτη φορά μετά τη δεύτερη σοβαρή χειρουργική επέμβαση που είχε.

H Paisley γεννήθηκε με σύνδρομο Beckwith- Wiedemann , μια γενετική πάθηση που επηρεάζει την ανάπτυξη κατά την παιδική ηλικία. Το πιο αξιοσημείωτο σύμπτωμα είναι συνήθως η μεγάλη μεγέθους γλώσσα, αλλά πολλά μωρά με BWS έχουν επίσης κόκκινα σημάδια που ονομάζονται «τσιμπήματα πελαργού” στο μέτωπο τους, σύμφωνα με την ομάδα υποστήριξης η οποία ονομάζεται How Big BWS . Το πιο σημαντικό είναι οτι, η κατάσταση αυτή σχετίζεται και με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, ειδικά  στο ήπαρ και όγκους στα νεφρά.

Δείτε ακόμη:Το μικρότερο μωρό στον κόσμο. Ζυγίζει μόλις 227 γραμμάρια

Στην περίπτωση της Paisley, η γλώσσα της μεγάλωσε τόσο που δεν ήταν πλέον κατάλληλη για το  στόμα της, καθώς επηρέαζε την ικανότητά της να αναπνεύσει και να φάει “Οι γιατροί προσπάθησαν να της δώσουν μπιμπερό, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν καμιά θηλή που θα την βοηθήσει,” είπε η μαμά της ,Madison Kienow στο Caters News Agency . “Έπρεπε να έχει ένα ειδικό γαστρονομικό σωλήνα για να την ταΐζουν καθώς δεν έμπαινε καθόλου ικανοποιητική ποσότητα τροφής μέσα στο στομάχι της.

Το σύνδρομο Beckwith- Wiedemann ,είναι μια γενετική πάθηση που επηρεάζει την ανάπτυξη κατά την παιδική ηλικία

Όταν η Paisley ήταν μόνο ενός, οι γονείς της προγραμμάτισαν τη πρώτη χειρουργική επέμβαση μείωσης της γλώσσας της για να την βοηθήσουν να νιώθει πιο άνετα. Αλλά δεν πέρασε πολύς καιρός από την επέμβαση, και ο μυς μεγάλωνε πάλι και έφτασε σχεδόν στο αρχικό του μέγεθος. Αποφάσισαν να δοκιμάσουν και πάλι, αυτή τη φορά αφαιρώντας πάνω από 16 εκατοστά από τη γλώσσα της.

Δείτε ακόμη:Ξύπνησε από το κώμα όταν άκουσε το μωρό της να κλαίει!

“Όταν ανάρρωσε, χαμογέλασε για πρώτη φορά. Δεν μπορούσα να το πιστέψω και σοκαρίστηκα από το πόσο όμορφο φαινόταν το κοριτσάκι μου», είπε ο Kienow. “Τώρα δεν έχει καν δυσκολίες στο φαγητό, το οποίο είναι τεράστια ανακούφιση.”

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας , τα παιδιά με BWS πρέπει να παρακολουθούνται τακτικά για όγκους, αλλά ο κίνδυνος καρκίνου μειώνεται όταν είναι περίπου 8 χρονών. Κάθε γρήγορη ή ασύμμετρη ανάπτυξη επιβραδύνει επίσης την πάροδο του χρόνου, έτσι ώστε τα συμπτώματα της Paisley θα φύγουν με αργό ρυθμό.

Δείτε ακόμη:Μην φασκιώνετε το μωρό σας ακόμη και αν επιμένουν οι γιαγιάδες…

«Είναι σαν ένα εντελώς νέο μωρό – τα χαρακτηριστικά του προσώπου της είναι διαφορετικά, έχει διαφορετική εμφάνιση, χαμογελάει πολύ και έχει πει σχεδόν τα πρώτα της λόγια,” δήλωσε ο Kienow. “Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον της.”

to-moro-pou-gennithike-me-terastia-glossa2_

Χαμογέλα Paisley, πραγματικά σου πάει πολύ!!!

Πηγή: womansday.com
Close