Αν έχεις τέτοιο μπαμπά, τον σφίγγεις πάνω σου σαν πολύτιμο φυλαχτό και παρακαλείς το Θεό να τον προσέχει…

Μπαμπά μου σ’ αγαπώ!

Της Ασημένιας Μήλιου

Φέτος η γιορτή του πατέρα γιορτάστηκε στις 16 Ιουνίου και έχει καθιερωθεί όπως αυτή της μητέρας σε όλο τον κόσμο, για την προσφορά κάθε υπέροχου πατέρα που αθόρυβα τις πιο πολλές φορές βρίσκεται εκεί, μα επιλέγει να δείχνει την αγάπη του με πράξεις πιότερο παρά με λόγια!

Είναι και κείνοι οι μπαμπάδες που ξυπνούν χαράματα κάθε πρωί, φεύγουν για δουλειά κι επιστρέφουν σχεδόν νύχτα, κατάκοποι μα χαμογελαστοί, με χέρια σκληρά απ’ τη δουλειά, μα όταν απλώνονται φτερά όμοια για ν’ αγκαλιάσουν τα παιδιά τους, πιο απαλά κι από πούπουλα!

Είναι και κείνοι οι μπαμπάδες που απομένουν μονάχοι, που στην αρχή άγουρες μανάδες και μετέπειτα λύκαινες για να προστατέψουν να θρέψουν τα παιδιά τους, που κόβουν το λιγοστό ψωμί μικρότερα κομμάτια προσφέροντας ακόμη και την ύστατη μπουκιά.. γιατί απλά δεν φτάνει!

Είναι και κείνοι οι μπαμπάδες που όταν η μαμά μαλώνει, δε μιλούν, μα ξέρεις πως η στάση τους κρύβει λύπη και στεναχώρια. Δεν παίρνουν μέρος στη συζήτηση, μα και τι να πουν, πώς να χωρίσεις την καρδιά σου δυο, τρία κομμάτια να γενεί, ποιανού το μέρος να μην πάρεις που να τον αγαπάς λιγότερο, κι έτσι σιωπούν… να περάσει η μπόρα, ο ήλιος να φανεί ξανά!

Δείτε ακόμη Το δικό σας παιδάκι τρώει; Από την Αθηναΐδα Νέγκα

Είναι και κείνοι οι μπαμπάδες, που κάνουν όλα τα χατίρια, που κρύβουν σοκολάτες στις τσέπες πάντα δυο, μήπως και δεν φτάσουν, που δουλεύουν όρθιοι ώσπου το αίμα κατασταλάζει στα πόδια, που δεν παραπονιούνται, δεν υψώνουν τον τόνο της φωνής, δεν παίρνουν αποφάσεις ερήμην των παιδιών τους, που τα παιδιά είναι πάντα παιδιά κι ας έγιναν μητέρες τα ίδια και τα εγγόνια εννοείται ολάκερη η ζωή τους!

Αν έχεις τέτοιο μπαμπά, δε χρειάζεται να ψάχνεις για θησαυρό, τον έχεις ήδη στην καρδιά σου…

Αν έχεις τέτοιο μπαμπά, δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη που νιώθεις..

Αν έχεις τέτοιο μπαμπά, είσαι ένας άνθρωπος τυχερός γιατί η αγάπη δεν έχει όρια κι αν υπάρχουν αυτός τα ξεπερνά…

Αν έχεις τέτοιο μπαμπά, τον σφίγγεις πάνω σου σαν πολύτιμο φυλαχτό και παρακαλείς το Θεό να τον προσέχει…

Αν έχεις τέτοιο μπαμπά, αν…

Μπαμπά μου σ ’ευχαριστώ για όλα κι ακόμα παραπάνω…

Μπαμπά μου σ’ αγαπώ!!!

Photo via CBC.ca

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα αρθρα μας με ένα κλικ 

Close