ΜΠΑΜΠΑ! ΑΚΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ

Μπαμπά: Άκου το παιδί που κρύβεις μέσα σου και εκείνο θα σου δείξει, πως να γίνεις ο καλύτερος μπαμπάς για το παιδί σου!

Ο κάθε άνθρωπος μέχρι να φτάσει στην ηλικία ή την στιγμή που θα γίνει γονιός έχει περάσει όλη την διαδικασία βρέφος,εφηβεία,παιδί,άντρας…

Επομένως έχει νιώσει και έχει βιώσει κάποια συναισθήματα και καταστάσεις, σε όλη την διαδρομή της ζωής του μέχρι εκείνη την στιγμή!

Πάμε τώρα όμως στην στιγμή που γίνεται μπαμπάς….
Υπάρχουν άνθρωποι που είχαν συνειδητά την επιλογή να γίνουν μπαμπάδες και άλλοι που άπλα έτσι τους έτυχε….(αν και δεν νομίζω ότι τυχαίνουν τις περισσότερες φορές), χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις. Σπάνιες άλλα υπάρχουν…

Δείτε ακόμη Δεν είχαμε το ίδιο αίμα αλλά δεν με εμπόδισε να τον αγαπήσω  Δεν είναι ο πατριός μου, είναι ο μπαμπάς μου

Είτε με το έναν είτε με τον άλλον τρόπο, έρχεσαι αντιμέτωπος με μια κατάσταση που σίγουρα δεν την έχεις ξαναζήσει και τα συναισθήματα μέσα σου, είναι λιγάκι μπερδεμένα Από την μια χαρά και ενθουσιασμό και από την άλλη φόβο, ανασφάλεια και ότι άλλο συνεπάγεται.

Πως όμως πρέπει να φερθείς; Τι πρέπει να κάνεις; Κανένας δε σου το μαθαίνει αυτό!

Είναι ωραίο συναίσθημα να είσαι μπαμπάς…

ΜΠΑΜΠΑ! ΑΚΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ

Είναι κάτι το οποίο η δημιουργία ξεκινάει από σένα και συνεχίζεται επί 9 μήνες περίπου, στην κοιλίτσα της συντρόφου(αγάπης) που έχεις επιλέξει να φέρει στον κόσμο το παιδί σου…. είναι το πιο τέλειο δώρο που μπορεί να σου κάνει μια γυναίκα… Tην γέννηση του παιδιού σου…

Ένας μπαμπάς είναι καλός όταν κάνει όλα τα χατίρια στο παιδί του;
και κακός όταν το μαλώνει για κάτι λάθος που έκανε;

θα αφήσω εσάς να απαντήσετε!

Όπως ανέφερα και πιο πάνω, ο κάθε άνθρωπος επειδή έχει περάσει από το στάδιο της παιδικής ηλικίας, συνήθως η θα αντιδράσει όπως του φέρθηκαν και του ίδιου όταν ήταν παιδί, ή θα κοιτάξει να κρατήσει τα καλά από αυτά που βίωσε και να μην επαναλάβει τα λάθη των γονιών του, επάνω στο παιδί του!!!!

Δεν γίνεται να έτρωγες ξύλο με το παραμικρό, όταν ήσουν παιδί και να ένιωθες απαίσια, και ξαφνικά μόλις άλλαξαν οι ρόλοι και έγινες μπαμπάς, να ξεχνάς και να κάνεις τα ίδια μεγάλε!

Δεν γίνεται να κλινόσουν στον εαυτό σου, γιατί δεν σου δίναν σημασία οι δικοί σου, και τώρα μεγαλώνοντας να δυσανασχετείς που πρέπει να αφιερώσεις χρόνο στο μικρό! Είμαι αντίθετος, στο να χτυπάς τα παιδιά.
Δεν έχω χτυπήσει ούτε μία φορά τα παιδιά μου! Η δράση φέρνει αντίδραση πολύ απλά…

Βέβαια ένα παιδί ανεξέλεγκτο, είναι παιδί απροστάτευτο.Είμαι υπέρ των κανόνων. Το παιδί πρέπει να μάθει να λειτουργεί μέσα σε κανόνες για να νιώθει πως βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον.

Φυσικά και θα το μαλώσεις και θα του δώσεις να καταλάβει για ποιο πράγμα το μάλωσες. Ένα παιδί θα το καταλάβει αν του το εξηγήσεις. Αν όχι με την πρώτη, με την δεύτερη η έστω με την τρίτη θα το καταλάβει.

Το παιδί δεν είναι ωραίο να σε βλέπει, όπως έβλεπαν τα
στρουμφακια τον Δρακουμελ.!

ΜΠΑΜΠΑ! ΑΚΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ

Δεν πρέπει να σε φοβάται. Πρέπει να του φέρεσαι με ωραίο τρόπο, ώστε να κερδίσεις το σεβασμό του. Να του μιλάς με απλές προτάσεις, χαμηλόφωνα και να του δίνεις χρόνο να το επεξεργάζεται στο μυαλουδακι του. Όσο θα μεγαλώνει, όλο και περισσότερες σκανταλιές, προβλήματα θα βρεθούν στο δρόμο μας, είναι μέσα στην ζωή αυτά εξάλλου.

Αν όμως το παιδί σε φοβάται, ή θα στο κρύψει για να αποφύγει το ξύλο(μπλιαχ ούτε να το σκέφτομαι) Η θα απομονωθεί. Αυτό είναι ακόμη χειρότερο ,γιατί όταν θα φτάσει στην εφηβεία, θα υπάρχουν περισσότεροι κίνδυνοι από ότι υπήρχαν μέχρι τώρα. Και αν φτάσει εκείνη η ώρα και δεν
έχουμε χτίσει τη κατάλληλη σχέση με το παιδί, λυπάμαι αλλά θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Βοηθήστε το παιδί να χτίσει το χαρακτήρα του με γνώμονα την αγάπη.

ΜΠΑΜΠΑ! ΑΚΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ

Η καρδία δε κάνει ποτέ λάθος. Κανένα μας δεν έπαθε τίποτα από τη πολύ αγάπη! Αντίθετα τραυματιστήκαμε, στιγματιστήκαμε από την αδιαφορία!

Όταν είσαι μπαμπάς δεν θες τίποτα άλλο από τον θεό, μόνο να προσέχει τα παιδάκια σου και να τα έχει καλά.

Σκεφτείτε λίγο αυτά που σας έγραψα και αναρωτηθείτε για το πως πρέπει να συμπεριφέρεστε στο παιδί σας .

Δεν θα σας δώσω μαθήματα! Ένας γονιός, είναι ο ιδανικός δάσκαλός μόνο για το δικό του παιδί! Οι περισσότεροι θέλουμε το κάλο των παιδιών μας, άλλοι τους το δείχνουμε με τον σωστό τρόπο, άλλοι με το λάθος. Μια συμβουλή θα σας δώσω μόνο.

Πότε μην φύγετε από δίπλα του. Γιατί πολύ άπλα, αυτό θα καταστρέψει την ψυχούλα του. Και δεν το αξίζει κανένα παιδάκι αυτό.
Τα παιδιά, είναι αθώα και αγνά .Η ψυχούλα τους δεν φταίει σε τίποτα να πληρώνει τις δικές μας λάθος επιλογές. Ένα παιδί χρειάζεται αγάπη,φροντίδα,κατανόηση..

Δείτε το βλέμμα του να δείτε πως μας κοιτάζουν όταν λαμβάνουν τα παραπάνω από εμάς. θα νιώσετε σαν να έχετε κερδίσει το Τζόκερ!

Τώρα αν είστε καλός γονιός η όχι αυτό θα το κρίνει το παιδί που κρύβεται μέσα σας.

Αφουγκραστείτε το!

Αυτό δε κάνει ποτέ λάθος!

Close