Μπέλα Βράκα: Επισκέψου την εξωτική παραλία της Ηπείρου φέτος το Καλοκαίρι

Γνώρισε την εξωτική παραλία της Ηπείρου Μπέλα Βράκα, που πρέπει να επισκεφθείς φέτος το καλοκαίρι! Μοναδική ομορφιά, που ενώνει στεριά με νησί.

Η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα για τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Κρύβει πολλά μυστικά και θησαυρούς που ανυπομονούν να τους ανακαλύψεις. Ακόμη και στην Ήπειρο, όπου ως γνωστόν δεν είναι η πρώτη μας επιλογή, όσων αφορά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Και η Ήπειρος όμως, φαίνεται πως διαθέτει μια μοναδική παραλία, η οποία έχει μαγέψει όποιον την επισκέφθηκε. Τα πεντακάθαρα νερά της και μια μικρή ιδιαιτερότητα, είναι αυτά που μας έκαναν να ασχοληθούμε στο σημερινό άρθρο μαζί της.

Πιστεύουμε ότι το Καλοκαίρι, πρέπει να ανακαλύπτεις νέα μέρη κάθε χρόνο και να μην επισκέπτεσαι συνεχώς τις ίδιες και τις ίδιες τοποθεσίες. Παρακάτω λοιπόν, θα μάθουμε περισσότερα πράγματα για μια άκρως εξωτική ελληνική παραλία της Ηπείρου. Την Μπέλα Βράκα. Τι είναι αυτό που την κάνει ξεχωριστή; Θα δείτε παρακάτω:

Λίγα λόγια για την παραλία Μπέλα Βράκα

Η παραλία Μπέλα Βράκα βρίσκεται στην Ήπειρο και συγκεκριμένα δίπλα από την Σύβοτα. Έχει δυο μοναδικά χαρακτηριστικά που την κάνουν να είναι ξεχωριστή.

Το πρώτο χαρακτηριστικό της, είναι ότι διαθέτει μια στενή λωρίδα γης που ενώνει την παραλία με ένα από τα νησάκια που αποτελούν το νησιωτικό σύμπλεγμα που γνωρίζουμε με το όνομα Σύβοτα και πιο συγκεκριμένα με το νησάκι Μεγάλο Μουρτεμένο.

Μπέλα Βράκα: Επισκέψου την εξωτική παραλία της Ηπείρου φέτος το Καλοκαίρι

Photo via: thesprotia3d.gr

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νερό στη συγκεκριμένη περιοχή δεν ξεπερνά τους 40 πόντους, όποτε μπορείτε να διανύσετε αυτή τη λωρίδα και να βρεθείτε στο απέναντι μαγευτικό νησί. Η θάλασσα γενικότερα, δεν είναι ιδιαίτερα βαθιά πράγμα που την κάνει μοναδική, αν θέλετε να κάνετε το μπάνιο σας και έχετε μαζί σας παιδιά.

Μπέλα Βράκα: Επισκέψου την εξωτική παραλία της Ηπείρου φέτος το Καλοκαίρι

Photo via: hoteloriana.com

Η παραλία Μπέλα Βράκα βρίσκεται ανάμεσα σε δάση που εξαιτίας της πυκνής τους βλάστησης, μοιάζουν με ζούγκλα. Αυτό είναι που την κάνει αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο εξωτικές παραλίες της Ελλάδας. Το δεύτερο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι που κάνει την εικόνα ακόμη πιο μαγική.

Μπέλα Βράκα: Επισκέψου την εξωτική παραλία της Ηπείρου φέτος το Καλοκαίρι

Photo via: bovary.gr

Η άμμο της είναι ροζ! Η ροζ άμμος οφείλετε στο πλούσιο κοκκινόχωμα που βρίσκεται στη περιοχή. Το κοκκινόχωμα αναμειγνύεται με την άμμο και το αποτέλεσμα είναι απλά μοναδικό. Η ροζ άμμος, φαίνεται ακόμη πιο ροζ, όταν βρέχεται από τα κύματα της θάλασσας.

Μπέλα Βράκα: Επισκέψου την εξωτική παραλία της Ηπείρου φέτος το Καλοκαίρι

Photo via: news247.gr

Αν είστε τυχεροί και βρεθείτε στο σημείο σε περίοδο όπου ρίχνει βροχές, μπορεί να χάσετε μερικά μπάνια στη θάλασσα όμως θα δείτε την ροζ άμμο, ακόμη πιο έντονη εξαιτίας του νερού της βροχής. Αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης, αφού θυμίζει Χαβάη, μόνο που είναι πολύ πιο όμορφη!

Μπορείτε να δείτε από κοντά ένα από τα θαύματα της φύσης και να απολαύσετε το μπάνιο σας σε καθαρά γαλαζοπράσινα νερά μέσα σε μια πολύ έντονη βλάστηση. Ο,τι πρέπει δηλαδή, αν θέλετε να χαλαρώσετε με το άλλο σας μισό, τους φίλους ή τα παιδιά σας!

Ακόμη δεν έχουμε επισκεφθεί την συγκεκριμένη παραλία, διότι δεν γνωρίζαμε την ύπαρξή της. Παρόλα αυτά, θα το κάνουμε σίγουρα φέτος και την προτείνουμε ανεπιφύλακτα και σε εσάς! Το να κάνεις διακοπές σε ήσυχες τοποθεσίες με πλούσια φυσική ομορφιά, είναι η ουσία του Καλοκαιριού.

Μπέλα Βράκα: Επισκέψου την εξωτική παραλία της Ηπείρου φέτος το Καλοκαίρι

Photo via: eirinika.gr

Η διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, μπορεί να βρίσκεται στο πρόγραμμα, όμως σίγουρα δεν είναι αυτοσκοπός! Οπότε, αν βρεθείτε κοντά στην περιοχή, κανονίστε να κάνετε μια μικρή μονοήμερη απόδραση στην εξωτική παραλία της Ηπείρου, Μπέλα Βράκα.

Cover photo via: thesprotia3d.gr

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close