Ο αγαπημένος μας θείος εκτός από οικογένεια είναι και φίλος ταυτόχρονα

Σε όλες σχεδόν τις οικογένειες υπάρχει καλή σχέση μεταξύ θείων και ανιψιών. Ο θείος ή η θεία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας ποικιλοτρόπως. Όλοι έχουμε ένα θείο, που τον έχουμε ως δεύτερο γονέα και όχι μόνο. Εξάλλου είναι γνωστό πως σαν το ταμπεραμέντο και το μεράκι στην παραδοσιακή, ελληνική οικογένεια δεν έχει.

Θα δεις κι εσύ πως έχει βάση. Συλλογίσου λοιπόν τι σχέση έχεις με τους θείους σου. Τόσα χρόνια που ακούς για τις αληθινές αξίες της οικογένειας είναι ήδη κατακτημένες απ’ την πλευρά σου γιατί η δικιά σου οικογένεια περιλαμβάνει ανθρώπους που σε αγαπούν και τους αγαπάς. Ειδικά τους θείους σου.

Δείτε ακόμα: Ο δεκάλογος της τέλειας θείας!

Πώς σου φερόταν όταν ήσουν παιδί, πώς σου φέρεται στην ―μέχρι τώρα― ενήλικη ζωή σου και πόσο μεγάλη αγάπη τρέφεις γι’ αυτόν τον άνθρωπο.

Συνήθως είναι αδερφός των γονιών σου, ίσως να μην έχει τη δική του οικογένεια ακόμη, αλλά η κάθε περίπτωση διαφέρει. Το σίγουρο όμως είναι πως έχει συμβάλει σημαντικά στη ζωή σου. Αυτός ο θείος λοιπόν, που δεν έχει τη δική του οικογένεια, έχει αποτυπωθεί ως μια δεύτερη πατρική φιγούρα στο μυαλό σου.

Όλοι έχουμε ένα θείο, που τον έχουμε ως δεύτερο γονέα και όχι μόνο

Δείτε ακόμα: 13 αλήθειες που πρέπει να ξέρεις για τις μακροχρόνιες σχέσεις!

Πάντα ήταν εκεί για να σε συμβουλεύει για τα μαθήματά σου, συνεχώς ρωτούσε για τους βαθμούς του σχολείου κι όσο πέρναγε ο καιρός ήταν πάντα πρόθυμος να μάθει και να συζητήσει μαζί σου την πορεία της σχολής σου, την επιλογή του μεταπτυχιακού σου, ακόμη και να σε βοηθήσει σε επαγγελματικό επίπεδο, όπως για το ποια δουλειά να επιλέξεις ή ακόμη και πώς να ψάξεις για μία που θα είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου.

Σε πρόσεχε λες κι ήσουν δικό του παιδί, σε προστάτευε από κινδύνους που παρουσιάζονταν σε διάφορες φάσεις της ζωής σου και πάντα ήταν εκεί για να συζητήσεις το άτομο το οποίο επιλέγεις να είσαι, τις αξίες και τα ιδανικά σου, ακόμη και να μελετήσετε συμπεριφορές που δεχόσουν απ’ τον κοινωνικό σου περίγυρο, κι όχι μόνο. Ήταν και είναι ακόμη ο άνθρωπος με τον οποίο αν συμβεί τ’ οτιδήποτε θα τον πάρεις τηλέφωνο για να ζητήσεις τη συμβουλή του πριν πάρεις τον πατέρα σου, γιατί ξέρεις πως θα έχεις την ίδια αντιμετώπιση, ίσως και να σε προετοιμάσει καλύτερα και για την αντίδραση των γονιών σου.

Δείτε ακόμα: «Σύνδρομο» του μεσαίου παιδιού: Όταν τα αδέρφια είναι τρία κι εσύ βρίσκεσαι στη μέση

Ενδέχεται, όμως, ν’ ανήκει και στην κατηγορία του θείου, που εκτός από αίμα σου είναι και φιλαράκι. Ο τύπος που σε έχει από κοντά σ’ όλες τις περιπτώσεις. Αυτός ο καλοσυνάτος άνθρωπος, που πάντα επιλέγει να κάτσει με τη νεολαία στα οικογενειακά τραπέζια προκειμένου να νιώσει πιο κοντά με τα παιδιά και τα ανίψια του. Αυτός ο θείος που συνάμα τον χαρακτηρίζει κι ο χαβαλές. Που αν βαρεθείτε τη μονοτονία ενός οικογενειακού τραπεζιού μπορεί να σε πάρει απ’ το χέρι και να σε πάει για μπιράκια στην πλατεία του χωριού για να μάθει λεπτομέρειες για την προσωπική ζωή σου, με την καλή έννοια όμως.

Θέλει να ξέρει πώς πας με τις παρέες σου, πού βγαίνετε, πώς περνάτε τα καλοκαιρινά βράδια σας στην ταράτσα του κολλητού. Είναι ακόμη πρόθυμος ν’ ακούσει τις μεθυσμένες ιστορίες σου. Όπως εκείνο το βράδυ που είχες γίνει πίτα και παρίστανες τον Michael Jackson στην πλατεία Συντάγματος με τρομερή αποτυχία και είχες γίνει ρεζίλι στα social media.

Ο αγαπημένος μας θείος είναι εκείνος ο τύπος που τον σέβεσαι, γιατί είναι οικογένειά σου και γιατί έχει κερδίσει επάξια την εκτίμησή σου. Ταυτόχρονα όμως είναι κι ο τύπος που ξέρεις πως, αν περάσετε ένα βράδυ μαζί, πολύ πιθανόν να χαρακτηριστεί ως θρυλικό κι απ’ τους δυο σας.

Σ’ όποια περίπτωση και ν’ ανήκει ο δικός σου θείος, τον αγαπάς το ίδιο. Είναι αυτό το μέλος της οικογένειας που λατρεύεις και κάθε φορά ανυπομονείς να συναντήσεις, γιατί νιώθεις τρομερή ασφάλεια μαζί του και τον εμπιστεύεσαι. Ίσως μερικές φορές να σκέφτεσαι πώς μπορείς να του ξεπληρώσεις όλα αυτά που έχει κάνει για σένα. Μπορεί να μην μπορέσεις ποτέ, γιατί θα χρειαστούν πολλά χρόνια γι’ αυτό. Αλλά δεν τον νοιάζει.

Το μόνο που τον νοιάζει είναι να είσαι καλά σε όλους τους τομείς της ζωής σου και να βρεις την ευτυχία. Τον νοιάζει να είστε πάντα τόσο αγαπημένοι και να μην απομακρυνθείτε ποτέ για κανένα λόγο. Τον νοιάζει να χτίζετε αυτήν την υπέροχη σχέση που έχετε βήμα-βήμα κι όσο περνάει ο καιρός να γίνεται ακόμη πιο δυνατή. Γιατί σας αξίζει. Γιατί όσα χρόνια κι αν περάσουν θα είστε δεμένοι κι αγαπημένοι. Γιατί αυτή είναι η αληθινή σημασία της οικογένειας.

Πηγή: pillowfights
Close