Ο γάμος μπορεί να έχει τις κακές στιγμές του, αλλά υπάρχουν και άλλα πέρα από αυτό

Στα 10 χρόνια που έχουν περάσει από τότε που τελείωσα το πανεπιστήμιο κατάφερα να ξεχάσω σχεδόν τα πάντα από αυτά που είχα μάθει εκτός από κάποια highlights.Αυτά τα highlights ας πούμε είναι μια έρευνα  σε ένα μάθημα που είχα κάνει για γονείς και για παιδιά ,η οποία έλεγε οτι η  συζυγική ικανοποίηση μειώνεται όταν έρθει ένα νέο μέλος στην οικογένεια.

Να πώ την αλήθεια μόλις είχα ακούσει αυτή την έρευνα, με είχε πιάσει μια μικρή κατάθλιψη, αλλά παρόλα αυτά με ακολουθούσε μια αφελή αισιοδοξία.”Όταν έχεις παιδιά δεν μπορεί να είναι ένα γάμος τόσο φρικτός και είμαι σίγουρη οτι μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη περίοδος αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι θα είναι άσχημα..απλά θα είναι διαφορετικά”ήταν κάποιες σκέψεις που είχαν περικυκλώσει το κεφάλι μου τότε.

Δείτε ακόμη:6 τρόποι οικογενειακής διασκέδασης πριν την ώρα του ύπνου!!

Μετά από 8 χρόνια γάμου και 3 παιδιά, η στατιστική αυτή της έρευνας.. έχει αποκτήσει όλο και περισσότερο λογική καθώς περνάει ο καιρός.Πριν κάνουμε παιδιά εγώ και ο σύζυγός μου είχαμε πολλές διαφωνίες όπως κάθε ζευγάρι, αλλά ποτέ οι διαφωνίες αυτές δεν ήταν σημαντικές.Ας πούμε με ενοχλούσε που αργούσαμε πάντα να πάμε κάπου, γιατί ο σύζυγός μου δεν ήταν ποτέ έτοιμος στην ώρα του και επίσης διαφωνούσαμε συνέχεια γιατί με ενοχλούσε και το παραμικρό ,αλλά όλα αυτά είναι πράγματα που τα ξεπεράσαμε με το πέρασμα των χρόνων.

Και αν κάποιες στιγμές μπορεί να είναι όντως άθλιες.. Τότε, τις αγαπώ αυτές τις στιγμές γιατί είναι άθλιες μέσα σε αυτή την φοβερή οικογένεια….

Τα παιδιά, όμως, κάνουν μια σχέση πιο περίπλοκη.Όλες αυτές οι μικρές ενοχλήσεις ενισχύονται κάτω  από το μεγεθυντικό φακό των ορμονών μετά τον τοκετό, την έλλειψη ύπνου και τα ξεσπάσματα των παιδιών. Όταν αργεί τώρα να ετοιμαστεί να πάμε κάπου είναι ακόμη χειρότερα, καθώς δεν είμαι πλέον μόνη μου να τον περιμένω αλλά είναι και τα παιδιά τα οποία δεν έχουν καμιά υπομονή να περιμένουν το μπαμπάς τους στο αυτοκίνητο, δεμένα και όπως καταλαβαίνετε επικρατεί ένα χάος.

Δείτε ακόμη:Τα μικρά παιδιά χρειάζονται την παρακάτω ρουτίνα… 

Από την άλλη το γεγονός οτι, είμαι αγχωτική από την φύση μου ήταν ένα πράγμα που ενοχλούσε τον άνδρα μου και πριν τα παιδιά αλλά τώρα με τα παιδιά η ενόχληση του για αυτό έχει γίνει πολύ μεγαλύτερη.Η ανησυχία μου να δώ αν το βράδυ την ώρα που κοιμούνται τα παιδιά μου αναπνέουν είναι ένα πράγμα που εξοργίζει τον άνδρα μου.Φυσικά, κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι έχουμε τα προβλήματα μας, αλλά δεδομένου ότι ήμασταν πολύ καλοί στο να αντιμετωπίζουμε αυτές τις ενοχλήσεις πριν κάνουμε παιδιά,σίγουρα θα μπορούσαμε να τις αντιμετωπίσουμε και τώρα που έχουμε κάνει παιδιά έτσι δεν είναι; Θεωρητικά, ναι, θα μπορούσαμε. Στην πραγματικότητα όμως; Κάτι τέτοιο είναι πολύ πιο περίπλοκο από οτι φαίνεται.

Όλη αυτή η ρουτίνα του γάμου, να ετοιμάσω τα παιδιά να μαζέψω το σπίτι,να μαγειρέψω είναι που δεν μας αφήνει και πολύ χρόνο σαν ζευγάρι.Και όταν αυτός ο χρόνος υπάρξει… όταν τα παιδιά δηλαδή πάνε στα κρεβάτια τους, στην πραγματικότητα δεν μας έχει μείνει καθόλου χρόνος καθώς η κούραση της ημέρας είναι πάνω από εμάς…Προτιμάμε να δούμε τηλεόραση να χαζέψουμε με τον υπολογιστή παρά να καταβάλουμε καμιά παραπάνω προσπάθεια στο ”κομμάτι” της σχέσης μας.

Δείτε ακόμη:Μαμάδες μας λένε τι έκαναν και τα παιδιά τους εξελίχθηκαν σε σωστοί άνδρες 

Αλλά παρά τις δύσκολες στιγμές που έχει ένας γάμος, έχει κάνει τη σχέση μας πιο δυνατή από ποτέ.Όταν παλιότερα βαριόμασταν να βγούμε ραντεβού τα βράδια, τώρα είναι απαραίτητο για εμάς να βρίσκουμε το χρόνο ώστε να επανασυνδεόμαστε με τον άνδρα μου και να κάνουμε ασταμάτητες συζητήσεις.Επίσης, κάνουμε και περισσότερα πράγματα πλέον μαζί.Ενώ, πριν τα παιδιά κάναμε πολλά πράγματα ο καθένας μόνος του, τώρα πλέον με τα παιδιά εξαρτιόμαστε περισσότερο ο ένας από τον άλλον..Πλέον δουλεύουμε ομαδικά ειδικά για τα θέματα των παιδιών.Για να καταφέρουμε να τα βάλουμε για ύπνο, πρέπει να προσπαθήσουμε και οι δύο μαζί, διαφορετικά η ώρα του ύπνου των παιδιών μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη.

Επίσης πλέον, φτάνουμε στην ρίζα των προβλημάτων στις συζητήσεις μας, καθώς δεν έχουμε χρόνο για να κάνουμε τις ίδιες συζητήσεις ξανά και ξανά.Επίσης, πλέον βλέπουμε τα λάθη των εαυτών μας, καθώς αυτά πολλές φορές βλέπουμε να καθρεφτίζονται στα παιδιά μας.Δεν ξέρετε, πόσες φορές έχω εκπλαγεί με μια συμπεριφορά του παιδιού μου, την οποία την έχουν αντιγράψει από μένα.. και εγώ δεν ξέρω πως να διορθώσω αυτό το λάθος μου.

Οπότε, ακόμη και αν ορισμένα στάδια του γάμου μας,(τα παιδιά ας πούμε) είναι πιο κουραστικά, προκλητικά και εξουθενωτικά από άλλα,αυτό δεν σημαίνει οτι είναι άθλια…Και αν κάποιες στιγμές μπορεί να είναι όντως άθλιες.. Τότε, τις αγαπώ αυτές τις στιγμές γιατί είναι άθλιες μέσα σε αυτή την φοβερή οικογένεια….

 

Πηγή: mom.me
Close