Ο σύντροφός μου έχει παιδί από τον πρώτο του γάμο & το παιδί δεν με αποδέχεται! Αναγνώστρια ζητάει την συμβουλή μας

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που ενώ είχαν δημιουργήσει οικογένειες στο παρελθόν η ζωή ή η συνθήκες, τους κάνουν να αναζητούν τον ερwτα κάπου αλλού, μετά από χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι όταν κάποιος έχει παιδί από προηγούμενο γάμο, μία νέα σχέση δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση.

Για ένα παιδί, είναι πολύ δύσκολο το να αποδεχτεί την νέα σύντροφο του μπαμπά ή τον νέο σύντροφο της μαμάς. Όλα τα παιδιά, θέλουν οι γονείς τους να είναι μαζί και αγαπημένοι. Δεν τους είναι λοιπόν πάντα, τόσο εύκολο να κατανοήσουν, ότι η μαμά και ο μπαμπάς μπορεί να αγαπήθηκαν πολύ, όμως δεν μπορούν να είναι άλλο μαζί.

Ο σύντροφός μου έχει παιδί από τον πρώτο του γάμο & το παιδί δεν με αποδέχεται!

Η αναγνώστρια της σημερινής ιστορίας, μοιράζεται μαζί μας ένα αρκετά περίπλοκο ζήτημα. Ο σύντροφος της, έχει παιδί από τον προηγούμενο γάμο του και φαίνεται πως η κόρη του, δεν αποδέχεται την νέα σχέση του μπαμπά της. Διαβάστε παρακάτω και πείτε της την γνώμη σας:

Με τον σύντροφό μου γνωριστήκαμε 2 χρόνια πριν. Η σχέση μας ξεκίνησε απρόσμενα και κατέληξε σε έναν μεγάλο ερwτα. Είχα την ατυχία να χάσω τον σύζυγό μου από τον πρώτο γάμο και ο σύντροφος μου, ήρθε να μου θυμίσει ότι είμαι γυναίκα και να με βγάλει από το πένθος μου.

Εγώ έχω έναν γιο στην εφηβεία από τον πρώτο μου γάμο κι εκείνος μια κόρη. Συμφωνήσαμε από την αρχή, ότι εφόσον και οι δυο είχαμε φτιάξει οικογένεια στο παρελθόν, δεν επιθυμούσαμε να παντρευτούμε και να κάνουμε κι άλλα παιδιά. Θέλαμε απλά να γεμίζουμε τα κενά του ενός και του άλλου με την αγάπη μας.

Η αλήθεια είναι ότι βρήκα ακριβώς αυτό που έψαχνα. Έναν άντρα, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται να παντρευτεί και να φέρει στον κόσμο κι άλλα παιδιά και απλά, έχει την ανάγκη να μοιραστεί εμπειρίες και συναισθήματα με μια άλλη γυναίκα.

Εξαιτίας της περίπλοκης κατάστασης που βρισκόμουν, άργησα να ανακοινώσω στον γιο μου ότι βρήκα νέο σύντροφο. Όταν υπάρχει ο θάνατος στη μέση, δεν είναι τόσο εύκολο να πεις στο παιδί σου, ότι βρήκες κάποιον άλλον. Παρόλο που στην αρχή, το αντιμετώπισε με δυσπιστία, στη συνέχεια χάρηκε που προσπαθώ να ξανά φτιάξω περίπου την ζωή μου.

Ο σύντροφος μου δεν θέλει να με γνωρίσει στο παιδί του

Μάλιστα τον γνώρισε από κοντά και φαίνεται ότι περνούν πολύ καλά οι δυο τους. Σίγουρα δεν αντικατέστησε τον πατέρα του και σίγουρα δεν θέλω κι εγώ κάτι τέτοιο. Όμως, είναι δυο πολύ καλοί φίλοι που αγαπούν την μαμά και θέλουν το καλό της και αυτό αρκεί.

Το πρόβλημα είναι το παιδί του συντρόφου μου. Δεν λέει να αποδεχτεί ότι ο μπαμπάς και η μαμά δεν πρόκειται να τα ξανά βρουν και νομίζω ότι σε αυτό βάζει το χεράκι της και η πρώην γυναικά του συντρόφου μου. Δεν θέλω να αντικαταστήσω την μητέρα της, ούτε επιθυμώ να μου έχει ποτέ αδυναμία.

Το μόνο που ζητάω, είναι να με αποδεχτεί και απλά να με συμπαθήσει. Φαίνεται όμως πως ούτε αυτό μπορεί να γίνει. Η πρώην γυναίκα του, ελπίζει ακόμη σε μια επανασύνδεση και βάζει λόγια στο παιδί για μένα. Του λέει ότι εξαιτίας μου ο πατέρας του, δεν ξανά γυρίζει στην μητέρα του, οπότε και το παιδί επηρεάζεται.

Βρίσκεται στη τρυφερή ηλικία των 9 ετών και είναι λογικό να πιστεύει ο,τι της λέει η μητέρα της, χωρίς κριτική σκέψη. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ούτε και ο σύντροφός μου φαίνεται να προσπαθεί αρκετά να μας φέρει κοντά. Δεν μου επιτρέπει να βρίσκομαι και ‘γω παρούσα τα Σαββατοκύριακα που την έχει εκείνος.

Μπορεί να έχει κοινές μας φωτογραφίες στο σπίτι, όμως της λέει ότι είμαι απλά μια φίλη. Την ίδια στιγμή, ενώ μαθαίνει τι λέει η μητέρα της για εμάς, δεν δείχνει να παίρνει θέση. Λέει απλά ότι είμαι μια φίλη και μέχρι εκεί, λες και το παιδί επειδή είναι 9 χρονών δεν μπορεί να καταλάβει τι του γίνεται!

Η πρώην γυναίκα του συντρόφου μου, βάζει λόγια στο παιδί για εμένα

Και εντάξει, στο παιδί δεν μπορεί να πει και πολλά πράγματα. Μου έχει πει ότι περιμένει να μεγαλώσει λίγο για να της μιλήσει σε πιο ώριμες βάσεις. Γιατί όμως δεν παίρνει θέση για την πρώην γυναίκα του; Ξέρει ότι βάζει λόγια, ξέρει ότι με κακοχαρακτηρίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί, κι εκείνος δεν της βάζει όρια.

Έχουν διατηρήσει φιλικές σχέσεις για χάρη της μικρής, όμως εφόσον βλέπει ότι η πρώην γυναίκα του έχει άλλες βλέψεις, γιατί δεν της ξεκαθαρίζει κάπως την κατάσταση; Να της πει ότι πλέον έχει προχωρήσει τη ζωή του και καλό θα ήταν να κάνει και αυτή το ίδιο, χωρίς να δηλητηριάζει το παιδί με ενήλικες σκέψεις.

Προτιμά να μένει αμέτοχος και μάλιστα υπάρχουν φορές που μας συγκρίνει κιόλας. Ξέρει ότι την ζηλεύω, ξέρει ότι νιώθω ανασφάλεια δίπλα του και πατάει πάνω σε αυτό. Τον αγαπάω πολύ. Μου θύμισε τι σημαίνει ζωή και μαζί του ζω στιγμές που δεν έχω ξανά ζήσει.

Παρόλα αυτά, ο σύζυγός μου, είχε καταφέρει να με κάνει να νιώσω μια μοναδική ασφάλεια από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα. Με επέβαλλε σε γνωστούς, φίλους και συγγενείς και ήξερα από την αρχή ότι με αυτόν τον άνθρωπο θα περάσω όλη μου την ζωή.

Δεν νιώθω ασφάλεια δίπλα στον σύντροφό μου

Μπορεί να μην πέρασα τελικά όλη μου την ζωή, όμως αν δεν πέθαινε θα ήμασταν ακόμη μαζί. Το ξέρω ότι θα ήμασταν ακόμη μαζί. Δεν ξέρω εν τελεί αν το πρόβλημα μου είναι ότι η μικρή δεν με αποδέχεται επειδή θέλω να την πλησιάσω, ή αν το γεγονός ότι ο σύντροφός μου δεν κάνει τίποτα για να με αποδεχτεί, μου επιβεβαιώνει ότι μπορεί να μη με βλέπει τόσο σοβαρά όσο εγώ.

Δεν θέλω να ξανά πληγωθώ. Έχω περάσει αρκετά στη ζωή μου και μου αξίζει λίγη ευτυχία. Πέρασα 3 χρόνια βουτηγμένη στο πένθος και αυτός ο ένας χρόνος είναι ο,τι καλύτερο μου έχει συμβεί. Όμως θα ήθελα να τον κάνω να καταλάβει, ότι δεν είμαι κάτι περιστασιακό στη ζωή του, αλλά κάτι μόνιμο. Τι να κάνω;

Δεν μπορώ να πλησιάσω το παιδί, αν ο ίδιος δεν κάνει κάτι για να μας φέρει κοντά. Ανεξάρτητα με αυτά που λέει η μητέρα της, αν αυτός πει την δική του άποψη και την προσεγγίσει με έναν πατρικό τρόπο, η μικρή σίγουρα θα μου έδινε μια ευκαιρία. Δεν το κάνει όμως και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Ποια είναι η γνώμη σας;

Photo cover via: infokids.gr

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close