Όταν ο γιός θέλησε να ζητήσει κάτι από το πατέρα του

Παρακάτω θα σας εξιστορήσουμε μια συζήτηση ενός μικρού αγοριού με το πατέρα του η οποία έχει να διδάξει πολλά σε όλους εμάς τους γονείς.

Λοιπόν, μια μέρα που ένας κουρασμένος πατέρας γύρισε από τη δουλειά αργά όπως συνήθως, ο  μικρός του γιός μόλις τον είδε άρχιζε να τον ρωτάει όλη την ώρα και με επιμονή πόσα λεφτά βγάζει από αυτή τη δουλειά την ώρα. Ο πατέρας μόλις άκουσε την ερώτηση εκνευρίστηκε και θυμωμένος είπε στο παιδί του ”Τι πράγματα είναι αυτά που ρωτάς; τα μικρά παιδιά δεν ρωτάνε τέτοια πράγματα, να μην σε αφορά πόσα βγάζω” το παιδί συνέχιζε να επιμένει και να τον παρακαλά να του πει πόσα βγάζει….Ο πατέρας μετά την πίεση του μικρού παιδιού απάντησε οτι βγάζει 30 ευρώ την ώρα. Το παιδί τότε του είπε άν μπορούσε να του δανείσει 20 ευρώ. Ο πατέρας εκνευρίστηκε και πάλι και άρχισε να φωνάζει και να επιπλήττει το παιδί του για τη συμπεριφορά του και για τα χρήματα που ζήτησε πιθανόν για να αγοράσει κάποιο άχρηστο παιχνίδι και του είπε να πάει τιμωρία στο δωμάτιο του.

Δείτε ακόμη: Εσείς τι είδους πατέρας είστε;

Ωστόσο ο πατέρας όσο το παιδί ήταν στο δωμάτιο του δεν σταματούσε να σκέφτεται τη συζήτηση που είχε με το παιδί του και αναρωτιόταν αν άραγε ήταν σωστή η συμπεριφορά του απέναντι στο γιό του και γιατί άραγε να ήθελε τα χρήματα αυτά; Δεν έχει ζητήσει ποτέ τίποτα ο μικρός σκεφτόταν.. Έτσι πήρε την απόφαση και πήγε να βρεί το μικρό του στο δωμάτιο που το είχε βάλει τιμωρία… Πριν ανοίξει το φως ρώτησε το παιδί του αν κοιμάται.. Και αυτό με αγάπη απάντησε” Όχι μπαμπάκα μπορείς να περάσεις” . Ο πατέρας άνοιξε το φως κάθισε δίπλα στο παιδί και απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του προηγουμένως , λέγοντας του συγγνώμη που του φέρθηκε έτσι και ξέσπασε όλη τη κούραση της δουλειάς πάνω του και στη συνέχεια έδωσε στο μικρό τα 20 ευρώ που του είχε ζητήσει. Το παιδί έλαμψε από ευτυχία και έδωσε στο μπαμπά του ένα μεγάλο φιλί και στη συνέχεια πήγε κάτω από τα μαξιλάρι και άρχισε να μετράει κάτι οικονομίες που είχε…Ο πατέρας μόλις είδε οτι ο μικρός είχε χρήματα θύμωσε πάλι.. και τον ρώτησε” γιατί μου ζήτησες χρήματα αφού έχεις ήδη; ο μικρός απάντησε ” αυτά που είχα μπαμπά δεν έφταναν, αλλά τώρα είναι αρκετά”, ΄”τώρα έχω 30 ευρώ και μπορώ να πληρώσω ώστε να πάρω μια ώρα από τη δουλειά σου και να την περάσω μαζί σου. Μου έχεις λείψει και τώρα έχω χρήματα για να πληρώσω για να περάσω παραπάνω χρόνο μαζί σου.” Ο πατέρας κοίταξε αποσβολωμένος το παιδί του, καθώς είχε μείνει άναυδος.

Δείτε ακόμη:Τα Πράγματα που αλλάξαν στη ζωή μου όταν έγινα μπαμπάς!

Ηθικό δίδαγμα: Για όλους εμάς τους γονείς που εργαζόμαστε σκληρά δεν πρέπει να σπαταλάμε το χρόνο μας μόνο στη δουλειά . Είναι ανάγκη να αφιερώνουμε το περισσότερο χρόνο μας στα παιδιά μας, στην οικογένεια μας, στους φίλους μας.. γιατί ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω…. δεν πρέπει να φτάσει η στιγμή που θα μετανιώσουμε για το πεταμένο χρόνο που αφήσαμε έτσι απλά να κυλίσει.. Μην ξεχνάς οτι ο χρόνος σου είναι πολύτιμος για κάποιους…

 

Δείτε ακόμη: Παρτο απόφαση. Tελειοι γονείς ΔΕΝ υπάρχουν!

 

Close