Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να συναντάμε τις φίλες μας για να είμαστε υγιείς;

Οι γυναίκες μόλις βρήκαμε την τέλεια δικαιολογία για να βγαίνουμε με τις φίλες μας δύο φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι γυναίκες πρέπει να συναντούν τις κολλητές τους δύο φορές την εβδομάδα καθώς αυτό βελτιώνει την υγεία τους.

Η μελέτη έγινε από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Η έρευνα αποκάλυψε τα απαραίτητα βήματα που χρειάζεται μια γυναίκα για να καταφέρει να ευτυχήσει σε όλες τις πτυχές της ζωής της. Η μελέτη ανακάλυψε ότι η βάση θα πρέπει να είναι τυλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, ώστε οι γυναίκες να αισθάνονται.

Δείτε επίσης: Πες μου το ζώδιό σου να σου πω τι φίλη είσαι

Σχετικά με τη μελέτη:
Ο Ρόμπιν Ντάνμπαρ, ψυχολόγος και επικεφαλής της μελέτης, αναφέρει ότι η γενική υγεία και ευημερία των γυναικών βελτιώνεται όταν συγκεντρώνονται με τέσσερις καλές φίλες δύο φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με τη μελέτη, ο κατάλογος των πραγμάτων που κάνουν σρις ςξόδους τους περιελάμβανε: κατανάλωση μπύρας και κουτσομπολιό. Κάνοντας αυτά τα “πράγματα” οι γυναίκες κοινωνικοποιούνται, πίνουν και γελούν μαζί.

Τα οφέλη για την υγεία περιλαμβάνουν επίσης τον ταχύτερο χρόνο αποκατάστασης από κάποια ασθένεια, ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, μείωση των επιπέδων άγχους και αυξημένα επίπεδα ευεξίας.

Δείτε επίσης: Ο πραγματικός φίλος είναι αυτός που δεν μετράει ούτε την απόσταση, ούτε το χρόνο.

Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι γυναίκες αλληλεπιφρούν καλύτερα κάνοντας αστεία σχόλια, αλλά το μέγεθος της παρέας είναι επίσης σημαντικός παράγοντας. Το γέλιο σε μικρές ομάδες είναι εφικτό. Αλλά όταν η ομάδα είναι μεγαλύτερη από 5 άτομα, οι καταστάσεις που είναι πιθανό να δημιουργήσουν τις απαραίτητες ενδορφίνες για ευτυχία και ευημερία είναι λιγότερο πιθανές. Για το λόγο αυτό, συνιστάται να συναντηθείτε σε μια ομάδα τεσσάρων φίλων.

Πηγή: infowoman.gr
Close