Πρασονήσι-αποδράσεις-καλοκαιρινές διακοπές-Ρόδος-

Πρασονήσι: Γνωρίστε την διπλή παραλία του νησιού που αγαπούν οι σέρφερς. Θα μιλήσουμε για την διπλή παραλία που βρίσκεται στο Πρασονήσι και είναι η αγαπημένη των σέρφερς.

Τώρα που πλησιάζουν οι καλοκαιρινές διακοπές ήρθε η στιγμή να γνωρίσουμε μερικά μέρη της Ελλάδος που μπορεί να μην είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε μέχρι και σήμερα. Σήμερα λοιπόν θα κάνουμε λόγο για το Πρασονήσι με την μαγική παραλία που αγαπούν πολύ οι σέρφερς.

Είναι μία παραλία που στην ουσία χωρίζεται στα δύο από μία αμμώδη λωρίδα που ενώνει δύο νησιά. Αυτά είναι η Ρόδος και το Πρασονήσι. Στο σημερινό άρθρο θα μάθουμε περισσότερες πληροφορίες τόσο για τον λόγο που αξίζει να επισκεφθούμε το μέρος όσο και για την ιστορική του σημασία. Διαβάστε παρακάτω: 

Η εξωτική διπλή παραλία

Πρόκειται για μία αμμώδη λωρίδα 500 μέτρων περίπου που ενώνει δύο νησιά και δημιουργεί δύο όμορφες παραλίες που αγαπούν οι σέρφερς. Αν κολυμπήσετε σε αυτά τα νερά θα απολαύσετε το γαλαζοπράσινο χρώμα τους. Στην δυτική πλευρά πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ στην ανατολική είναι πιο ήρεμα τα νερά.

Πρασονήσι-αποδράσεις-καλοκαιρινές διακοπές-Ρόδος-

Photo via: newsbeast.gr

Γι’ αυτό και το μέρος είναι ιδανικό για κάθε μορφή θαλάσσιου σπορ. Ιστιοπλόοι, σέρφερς και άλλοι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, επισκέπτονται το σημείο. Η διπλή παραλία βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού και ενώνει το Πρασονήσι με την Ρόδο.

Πρασονήσι-αποδράσεις-καλοκαιρινές διακοπές-Ρόδος-

Photo via: maxmag.gr

Στο μέρος υπήρχε μία παλαιότερη λωρίδα που όμως στον σεισμό του 1956 βυθίστηκε. Ο συγκεκριμένος σεισμός χτύπησε στην Αμοργό αλλά έπληξε πολλά νησιά του Αιγαίου. Με τα χρόνια όμως η αμμώδη λωρίδα επανήλθε. Τον Χειμώνα καλύπτεται από την θάλασσα όμως το Καλοκαίρι βγαίνει και πάλι στην επιφάνεια.

Ο αρχαίος οικισμός Βρουλιά

Το σημείο εκτός από ένα μαγικό σημείο για διακοπές που αφορούν όλη την οικογένεια, έχει και αρχαιολογική σημασία. Υπάρχει ο αρχαίος οικισμός Βρουλιά απέναντι από το Πρασονήσι ο οποίος βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα. Είναι από τους σημαντικότερους αρχαίους οικισμούς στην Ελλάδα.

Δείτε ακόμα Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στον κόσμο σύμφωνα με το TikTok

Πρασονήσι-αποδράσεις-καλοκαιρινές διακοπές-Ρόδος-

Photo via: wikimapia.org

Στα αρχαία χρόνια είχε τεράστια στρατηγική σημασία αφού ήταν το τελευταίο λιμάνι του Αιγαίου ενώ ταυτόχρονα ήταν το πρώτο λιμάνι των ανθρώπων που έμπαιναν στην Ελλάδα και έρχονταν από την Κύπρο, την Συρία ή τη Φοινίκη.

Χρονολογείται από το 700 π.Χ. και στην επιφάνεια ήρθε ύστερα από ανασκαφές που πραγματοποίησε ο Δανός Καρλ Φρέντερικ Κιντς στις αρχές του 20ου αιώνα. Υπάρχει ένας οχυρωματικό περίβολος μήκος 300 μέτρων, μία πύλη, ορθογώνιος πύργος, δύο σειρές με κατοικίες, αγορά, αρχαίο νεκροταφείο και ιερά.

Ο Φάρος στο Πρασονήσι

Αν επισκεφθείτε το Πρασονήσι αξίζει να δείτε και τον Φάρο. Είναι ένας πέτρινος φάρος που χτίστηκε το 1890 από Γάλλους, έτσι ώστε να φωτίζει την θάλασσα και να κάνει εύκολο τον δρόμο στα διερχόμενα πλοία. Έχει ύψος 14 μέτρα και εστιακό ύψος 65 μέτρα.

Το 1946 εντάχθηκε στο ελληνικό φαρικό δίκτυο και φαροφύλακες ξεκίνησαν να μένουν εντός του. Ένας φαροφύλακας, ο Μιχάλης Τάντουλος είχε περιγράψει στην εφημερίδα Ροδιακή το πόσο δύσκολη ήταν η δουλειά του φαροφύλακα.

Πρασονήσι-αποδράσεις-καλοκαιρινές διακοπές-Ρόδος-

Photo via: faroi.com

Η απομόνωση, η αγριεμένη θάλασσα που έμπαινε ακόμη και μέσα από τα παράθυρα. Πλέον το επάγγελμα του φαροφύλακα δεν υπάρχει διότι οι φάροι λειτουργούν με την βοήθεια της τεχνολογίας. Όμως ο συγκεκριμένος φάρος ζωντανεύει κάθε Καλοκαίρι για να τον επισκεφθούν οι τουρίστες.

Δείτε ακόμα Κύθηρα: Το νησί της Αφροδίτης που αξίζει να επισκεφθείς φέτος

Για να φτάσεις στον φάρο διασχίζεις την αμμώδη λωρίδα και έναν χωματόδρομο ανάμεσα σε δύο λόφους. Μία μαγική διαδρομή, πραγματικά. Από εκεί η θέα θα σου κόψει την ανάσα.

Πρασονήσι-αποδράσεις-καλοκαιρινές διακοπές-Ρόδος-

Photo via: faroi.com

Δείτε όλα τα άρθρα για τις διακοπές στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close