Προσδοκία vs πραγματικότητα: Και όμως έτσι είναι οι αληθινές σχέσεις!

Όσοι απο σας βρίσκεστε ήδη σε σχέση, και έχετε “φάει” και κάποια χρονάκια μαζί με το σύντροφό σας, θα χαμογελάσετε παιχνιδιάρικα στις παρακάτω φωτογραφίες και θα πείτε “Όντως; Υπάρχει άνθρωπος που τα πιστεύει ακόμη αυτά;”

Και όμως ναι! Όσοι από σας δεν έχετε ακόμη κάποια σχέση, (εσείς με τον ένα μήνα σχέσης σωπάστε και περιμένετε 8-9 μήνες ακόμη για να εκφέρετε άποψη) μπορεί οι προσδοκίες σας και οι απαιτήσεις σας να είναι λίγο εκτός πραγματικότητας.

Είναι λογικά να φανταζόμαστε την τέλεια σχέση, πως όλα είναι ιδανικά και ζούμε σαν να πρωταγωνιστούμε σε ρομαντική κομεντί, όμως η πραγματικότητα διαφέρει λίγο. Δυστυχώς ή ευτυχώς η ζωή μας δεν είναι ταινία, και όπως δεν θα έχουμε ποτέ τα μαλλιά μας πάντα περιποιημένα, ολόκληρο δωμάτιο για ντουλάπα ή ανύπαρκτη την ανάγκη για τουαλέτα, έτσι δεν θα έχουμε ποτέ μία τέλεια και ιδανική σχέση.

Αλλά αυτό το λέω για καλό. Μπορεί η σχέσεις να μην είναι τέλειες αλλά αυτό τις κάνει και τόσο συναρπαστικές και ενδιαφέρουσες! Σε μία τέλεια σχέση δεν θα άντεχες πάνω απο 3 μήνες από την πλήξη και την βαρεμάρα. Όπως δεν είσαι εσύ τέλεια έτσι δεν είναι και εκείνος…και αυτό το κάνει τόσο μοναδικό! Όχι τέλειο…αλλά ξεχωριστό.

Και τα παρακάτω σκίτσα έρχονται να αποδείξουν πως κάποια βασικά πράγματα σε μία σχέση δεν είναι τέλεια…και ιδού η πραγματικότητα!

1. Πρέπει να υπάρχει πάθος στην αρχή

Προσδοκία vs πραγματικότητα: Και όμως έτσι είναι οι αληθινές σχέσεις!

Δεν ξεκινούν όλες οι σχέσεις με μεγάλο πάθος. Οπότε, αξίζει να δίνετε προσοχή όχι μόνο στο πάθος και τις πεταλούδες στο στομάχι, αλλά και στην αίσθηση ασφάλειας που νιώθετε ή όχι μέσα στην σχέση. Σε μια δυνατή και υγιή σχέση είναι πολύ πιο σημαντικό το να μπορείτε να γελάτε μαζί και να εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον.

 

2. Οι ευτυχισμένοι σύντροφοι πρέπει να έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα

Προσδοκία vs πραγματικότητα: Και όμως έτσι είναι οι αληθινές σχέσεις!

Κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του ενδιαφέροντα και χόμπι. Μην νομίζετε, ότι αν σε εσάς αρέσει η όπερα, ενώ στον σύντροφό σας το θαλάσσιο σκι, δεν θα είστε ευτυχισμένοι μαζί. Αντίθετα, τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα θα σας κάνουν πιο ελκυστικούς στα μάτια του συντρόφου σας.

 

3. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν τσακώνονται ποτέ

Προσδοκία vs πραγματικότητα: Και όμως έτσι είναι οι αληθινές σχέσεις!

Οι άνθρωποι που συνήθως δεν τσακώνονται, δεν νοιάζονται ο ένας για τον άλλον. Τα ζευγάρια που δεν τσακώνονται τις περισσότερες φορές οδεύουν προς τον χωρισμό. Δεν σημαίνει, ότι πρέπει να κάνετε ομηρικούς καυγάδες, αλλά οι διαφωνίες και οι μικροί τσακωμοί είναι φυσιολογικοί. Συμβαίνουν σε όλους και είναι ένας τρόπος για να καταλάβετε καλύτερα τον σύντροφό σας.

Πολλές φορές, η εικόνα της «τέλειας» σχέσης που έχουμε είναι εφικτή μόνο στις ταινίες και ποτέ στην πραγματική ζωή.

4. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια λατρεύουν ο ένας τους συγγενείς του άλλου

Προσδοκία vs πραγματικότητα: Και όμως έτσι είναι οι αληθινές σχέσεις!

Μην περιμένετε ο σύντροφός σας να αγαπάει άνευ όρων τους συγγενείς και την οικογένειά σας. Όπως επίσης και εσείς δεν χρειάζεται να λατρεύετε τους δικούς του. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να οργανώσετε τις συναντήσεις σας, ώστε να μην μείνει κανένας παραπονεμένος. Το κλειδί είναι να επικοινωνήσετε τις ελπίδες και τα όριά σας στις οικογένειές σας.

5. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια είναι πάντα μαζί

Προσδοκία vs πραγματικότητα: Και όμως έτσι είναι οι αληθινές σχέσεις!

Αργά ή γρήγορα ο κάθε σύντροφος θα νιώσει την ανάγκη να περάσει χρόνο μόνος του. Στις αρμονικές σχέσεις υπάρχει κατανόηση σε αυτό το θέμα και δίνεται ο απαραίτητος χρόνος και χώρος. Δεν πρέπει ποτέ να κατηγορείτε τον εαυτό σας για αυτήν σας την επιθυμία. Η ξεκούραση από τις οικογενειακές απαιτήσεις είναι απαραίτητη.

photos via brightside

 

Close