Συμβουλές για μια ολοκληρωμένη και ικανοποιητική σeξουαλiκή ζωή

Θυμάστε την πρώτη σεξουαλική σας επαφή; Για σας, η σεξουαλικότητα ήταν κάτι που φανταζόσασταν. Ήταν κάτι πολύ ευχάριστο.

Ωστόσο, όταν αρχίσατε να έχετε σχέσεις, συνειδητοποιήσατε ότι μια ολοκληρωμένη και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή δεν είναι κάτι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.

 

Μερικές φορές είναι επειδή δεν γνωρίζουμε το σώμα μας ενώ άλλες φορές επειδή ντρεπόμαστε. Μερικές φορές απλώς δεν έχουμε ακόμα ανακαλύψει τι πραγματικά μας αρέσει.

Αν δεν απολαμβάνετε το σεξ, σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το πώς θα ξυπνήσετε αυτή την πτυχή της ζωή σας.

Γνωρίστε το σώμα σας

Για πολλούς ανθρώπους είναι πολύ σημαντικό το να γνωρίσουν το σώμα τους. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, γυναίκες και άντρες, που δεν εξερευνούν το σώμα τους ή δεν κοιτάζουν, αγγίζουν ή εξερευνούν τα γεννητικά τους όργανα.

Φαίνεται ότι επικρατεί μεγάλη σεμνότητα στο σημερινό κόσμο. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους μεγαλύτερους αλλά και για τους νεότερους σε ηλικία ανθρώπους.

Μερικές φορές η σεμνότητα επηρεάζει ακόμα και αυτό που οι άνθρωποι πιστεύουν για τον αυνανισμό. Ο αυνανισμός είναι μια υγιής πρακτική που επιτρέπει στους ανθρώπους να αναζητούν ευχαρίστηση και να βρίσκουν τι τους αρέσει.

Αν δεν αυνανιζόμαστε, θα είναι δύσκολο να ικανοποιηθούμε όταν είμαστε με κάποιο άλλο άτομο.

Επομένως εξερευνήστε τον εαυτό σας. Μην ντρέπεστε και μην πιστεύετε ότι κάνετε κάτι κακό.

Επικοινωνήστε με το σύντροφό σας
Σας κάνει να πονάτε; Θέλετε να σας αγγίζει με διαφορετικό τρόπο; Επιστρέφουμε στο ζήτημα της ντροπής, όμως αυτή τη φορά δεν αναφερόμαστε στο σώμα μας αλλά στην επικοινωνία με το σύντροφό μας.

Πρέπει να πείτε στο σύντροφό σας τι σας αρέσει. Διαφορετικά θα έχετε μια μη ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Διαβάστε επίσης άρθρο: Ασκήσεις Kegel για τόνωση των πυελικών μυών και αύξηση της σεξουαλικής απόλαυσης.
Μπορεί να έχετε τύχη και να το απολαμβάνετε. Όμως τι θα θέλατε να δοκιμάσετε; Πού θα θέλατε να σας αγγίξει τώρα;

Η επικοινωνία ανάμεσα στους συντρόφους είναι ουσιαστική και ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για το σεξ. Λόγω αυτού, είναι σημαντικό να γνωρίζετε το σώμα σας. Αν δεν ξέρετε τι σας αρέσει, δεν θα μπορείτε να το ζητήσετε.

Μη θεωρείτε ποτέ τον εαυτό σας ως αντικείμενο
Στο παρελθόν θεωρούνταν, αλλά και σε μερικές κουλτούρες θεωρείται ακόμα, ότι ο σκοπός της γυναίκας είναι να γεννάει παιδιά. Ευτυχώς η πεποίθηση αυτή δεν είναι και τόσο δημοφιλής σήμερα.

Επίσης, δεν θα πρέπει να αισθάνεστε ότι έχετε το καθήκον να προσφέρετε το σώμα σας στο σύντροφό σας όταν θέλει να κάνει σεξ ενώ εσείς δεν έχετε διάθεση.
Και εσείς έχετε ανάγκες και το δικαίωμα να λέτε «όχι». Αν δεν θέλετε να κάνετε σεξ, τότε μην κάνετε, αλλιώς μπορεί να καταλήξετε να μην το απολαμβάνετε.

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν θα έχετε ποτέ μια ολοκληρωμένη και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Μη θεωρείτε ποτέ τον εαυτό σας ως αντικείμενο. Έχετε το δικαίωμα να λέτε «όχι».

Αξιοποιήστε όλες τις αισθήσεις σας

Ιεραποστολική στάση; Σεξ που έχει γίνει ρουτίνα; Για να διατηρήσετε μια υγιή σεξουαλική ζωή πρέπει να δοκιμάζετε καινούργια πράγματα. Κάντε τις συνευρέσεις σας λίγο πιο πικάντικες.

Εσώρουχα, σοκολάτα, διαφορετικές γεύσεις… Μπορείτε ακόμα και να δοκιμάσετε στάσεις από το Κάμα Σούτρα. Για πολλούς είναι διασκεδαστικό, ένας τρόπος να περάσουν χρόνο μαζί και να παραμείνουν σε φόρμα.

Έχετε ακούσει για το ταντρικό σεξ; Είναι επίσης ένας τρόπος για να πειραματιστείτε στο χώρο του σεξ.

Τα σεξουαλικά βοηθήματα και άλλα αντικείμενα μπορούν να σας βοηθήσουν να βιώσετε καινούργια πράγματα και να γνωρίσετε έναν καινούργιο κόσμο απόλαυσης.

Είστε ζευγάρι και στον κόσμο του σεξ μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μαζί καινούργια πράγματα. Γιατί όχι;

Ξεχάστε τα κόμπλεξ
Το μεγάλο εμπόδιο στην απόλαυση δεν είναι μόνο η ντροπή αλλά και τα τρομερά κόμπλεξ.

Ο σύντροφός σας γνωρίζει το σώμα σας, όμως δεν θα κάνετε ποτέ υγιές σεξ αν πάντα σβήνετε τα φώτα. Ίσως δεν πειραματίζεστε με διαφορετικές στάσεις επειδή δεν θέλετε να εκθέσετε ορισμένες περιοχές του σώματός σας που δεν σας αρέσουν.

Αν δεν σας αρέσουν ορισμένα μέρη του σώματός σας, υπάρχουν δύο λύσεις: μπορείτε να τις αποδεχτείτε όπως είναι ή μπορείτε να κάνετε κάτι για να τις αλλάξετε.

Γιατί έχετε πάντα κόμπλεξ, αν αρέσετε στο σύντροφό σας όπως είστε; Μόνο σε εσάς δεν αρέσει ο εαυτός σας.

Κάνατε ποτέ λάθη όπως αυτά που αναφέραμε παραπάνω; Να θυμάστε ότι, για να έχετε μια ολοκληρωμένη και ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή, πρέπει να έχετε ανοιχτό μυαλό.

Παραμείνετε ανοιχτόμυαλοι για να ανακαλύψετε καινούργια παιχνίδια, να απολαμβάνετε χωρίς κόμπλεξ και να επικοινωνείτε χωρίς ντροπή.

Είστε έτοιμοι να απολαύσετε τη σεξουαλική ζωή σας τώρα;

Πηγή: meygeia.gr
Close