Σύνδρομο της Άδειας Φωλιάς: Πως να το αντιμετωπίσετε & μέσα από το σπίτι σας

Ο ερχομός του παιδιού σας ήταν το πιο όμορφο γεγονός στη ζωή σας! Συνηθίσατε να το προσέχετε, να ανησυχείτε γι’ αυτό και το αίσθημα ότι το παιδί σας εξαρτάται πλήρως από εσάς, σας γέμιζε σαν προσωπικότητα και σαν γυναίκα! Όταν ενηλικιώθηκε και αποφάσισε να φύγει από το σπίτι και να ακολουθήσει, τον δικό του δρόμο ξεκινήσατε να νιώθετε μοναξιά και ανασφάλεια για το πόσο σημαντική είστε πλέον στην οικογένειά σας.

Πρόκειται για το σύνδρομο της “άδειας φωλιάς”, και αν ήρθατε αντιμέτωπη με αυτό το πρόβλημα, παρακάτω θα σας δείξουμε τρόπους για να το αντιμετωπίσετε. Άλλωστε, δεν είναι μόνο το παιδί η ζωή σας, και το να φύγει από το σπίτι δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από το ότι…μεγάλωσε!

Για να αντιμετωπίσετε το σύνδρομο της άδειας φωλιάς, προσπαθήστε να βρείτε νέα χόμπι. Κάντε ένα όνειρο σας πραγματικότητα, γραφτείτε χορό, θέατρο ή ζωγραφική και προσπαθήστε να αφιερώσετε χρόνο σε εσάς και τις δικές σας ανάγκες!

Μπορείτε επίσης να κανονίσετε ένα ταξίδι με τον σύζυγο και μερικούς φίλους. Η αλλαγή παραστάσεων και οι νέες εμπειρίες, θα σας κάνουν να νιώσετε ότι η ζωή δεν τελείωσε όταν το παιδί σας αποφάσισε να ακολουθήσει νέα ζωή.

Μείνετε σε επικοινωνία με το παιδί σας ακόμη και όταν φύγει από το σπίτι. Κανονίστε να κάνετε μαζί βόλτες ή να φάτε όλοι μαζί έστω μια φορά την εβδομάδα αλλά προσέξτε μην παραβιάσετε την ιδιωτικότητα του, ειδικά όταν το παιδί δεν έχει πολύ καιρό που έχει φύγει από το σπίτι και έχει ανάγκη να ζήσει μόνο του.

Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στον σύζυγό σας προσπαθώντας να ξανά ζωντανέψετε την σχέση και το πάθος σας! Βγείτε βόλτες οι δυο σας, περιποιηθείτε τον εαυτό σας, κάντε ο,τι μπορείτε για να νιώσετε ξανά σαν να ζείτε τους πρώτους σας έρωτες!

Τώρα ειδικά που μένετε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι, και δεν μπορείτε να βλέπετε ούτε τα παιδιά σας, αν αυτά έχουν ξεκινήσει δική τους, νέα ζωή, είναι η ευκαιρία να φτιάξετε τις σχέσεις με τον σύζυγό σας! Έχετε άπλετο χρόνο για να ξοδέψετε παρέα και να κάνετε μαζί πράγματα!

Μαγειρέψτε παρέα και ετοιμάστε ρομαντικά δείπνα. Καθίστε αγκαλιά να δείτε μία ταινία. Συζητήστε για ότι σας απασχολεί και μπορεί να έχει φθείρει τη σχέση σας. Και κυρίως…θυμηθείτε τις ανέμελες εποχές σας σαν νέο ζευγάρι και αναπληρώστε το χαμένο χρόνο που δεν είχατε όρεξη ή χρόνο για ερwτικές επαφές! Και όχι, δεν είστε μεγάλη πια, και φυσικά είναι και για σας η συνεύρεση. Εϊστε γυναίκα, είναι ο άντρας σας και το χρειάζεστε!

 

Close