Τα μαύρα πρόβατα της οικογένειας είναι αυτοί που επιδιορθώνουν μια οικογένεια

Στις ταινίες, έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν διάφορα “μαύρα πρόβατα” σε μια οικογένεια. Πολλές φορές ήταν γοητευτικοί επαναστάτες, που δεν μπορούσαν να γίνουν κατανοητοί από μια κατά τα άλλα συντηρητική οικογένεια. Άλλες πάλι, ήταν άνθρωποι ρηχοί, που απλά δημιουργούσαν προβλήματα.

Η αλήθεια είναι ότι λίγο ή πολύ όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας νιώσαμε “μαύρο πρόβατο” στην οικογένειά μας. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε διαρκώς με τους κανόνες του σπιτιού. Οι γονείς, μας μεγαλώνουν με ορισμένες αρχές και μερικές απόψεις. Παρόλα αυτά όταν διαμορφώσουμε δική μας προσωπικότητα, μπορεί να αλλάξουμε γνώμη σε πολλά.

Πόσο κακό είναι να είσαι το “μαύρο πρόβατο” σε μια οικογένεια; Μια υγιής οικογένεια, πρέπει να αποδέχεται και τους επαναστάτες της. Άλλωστε όπως έχουμε δει και στην κοινωνία, έτσι και στην οικογενειακή θαλπωρή, η επανάσταση είναι αυτή που οδηγεί τα πράγματα προς τα μπρος.

Δείτε ακόμα Το σώμα σου θα τους ενοχλήσει επειδή είναι αληθινό: Εσύ όμως, θα φορέσεις το μπικίνι σου και με αυτοπεποίθηση θα κάνεις τις βουτιές σου.

“Τα μαύρα πρόβατα της οικογένειας είναι αυτοί που επιδιορθώνουν μια οικογένεια”

Κάθε οικογένεια πρέπει να έχει τον επαναστάτη της αν θέλει να γίνει καλύτερη. Αν θέλει να υιοθετήσει νέες απόψεις ακόμη πιο μοντέρνες και ακόμη πιο υγιής για τα υπόλοιπά μέλη της. Μάλλον λοιπόν, το να είσαι “μαύρο πρόβατο” σε μια οικογένεια, πηγαίνει χέρι χέρι με το να έχεις ισχυρή προσωπικότητα και “θέλω” .

Η ψυχολόγος Μαρία Μαγγανάρη προσπάθησε να εξηγήσει ακριβώς αυτό μέσα από μια δημοσίευση που έκανε, στην προσωπική της σελίδα στο Facebook. Εξηγεί για ποιον λόγο τα “μαύρα πρόβατα” όχι μόνο χρειάζονται σε μια οικογένεια, αλλά της κάνουν και καλό. Διαβάστε παρακάτω:

Τα μαύρα πρόβατα μιας οικογένειας είναι στην πραγματικότητα οι σωτήρες του γενεαλογικού τους δέντρου. Μέλη της οικογένειας που δεν προσαρμόζονται στους κανόνες και στις οικογενειακές παραδόσεις, αυτοί που αναζητούν συνεχώς να ανατρέψουν τα δεδομένα.

“Τα μαύρα πρόβατα της οικογένειας είναι αυτοί που επιδιορθώνουν μια οικογένεια”

Εκείνοι που επιλέγουν τους δρόμους που είναι αντίθετοι με την οικογενειακή γραμμή, αυτοί που επικρίνονται, καταδικάζονται, ακόμη και αποκλείονται.

Αυτοί είναι που καλούνται να απελευθερώσουν την οικογένεια από τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα συμπεριφοράς που ταλαιπωρούν γενιές ολόκληρες.

Δείτε ακόμα Τα παιδιά δεν μπορούν να καλύψουν τα κενά σου & να διορθώσουν τα προβλήματα στον γάμο σου!

Αυτά τα γνωστά ως “μαύρα πρόβατα”, όσοι δεν προσαρμόζονται, όσοι επαναστατούν, στην πραγματικότητα επιδιορθώνουν, καθαρίζουν και δημιουργούν νέα κλαδιά στο γενεαλογικό τους δέντρο…

Αμέτρητες επιθυμίες που δεν πραγματοποιήθηκαν, απωθημένα όνειρα ή καταπιεσμένα ταλέντα των προγόνων μας εκδηλώνονται μέσα από αυτή την επανάσταση.

Φυσικά, το γενεαλογικό δέντρο θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει το τοξικό περιβάλλον του κορμού και θα κάνει το έργο του επαναστάτη ακόμη πιο δύσκολο…

Σταμάτα να αμφιβάλεις και φρόντισε την διαφορετικότητά σου “ως το πιο πολύτιμο λουλούδι του δέντρου”.
Είσαι το όνειρο όλων των προγόνων σου.
(Bert Hellinger)

Cover photo via: psychologynow.gr

Close