Τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι σε εκμεταλλεύονται – Παραμερίζεις τις δικές σου ανάγκες για τους άλλους

Τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι σε εκμεταλλεύονται οι άλλοι. Παραμερίζεις τις δικές σου ανάγκες για τους άλλους. Σίγουρα όταν αγαπάμε κάποιον δίνουμε παραπάνω πράγματα. Όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που σε μία ανθρώπινη σχέση – είτε φιλική, είτε ερwτική- δίνουν περισσότερα από αυτά που παίρνουν.

Για να μην παρεξηγηθούμε, είμαστε υπέρ του να κάνεις κάτι επειδή το νιώθεις και όχι επειδή περιμένεις ανταλλάγματα. Παρόλα αυτά, όταν σε μία ανθρώπινη σχέση, βάζεις τις ανάγκες και τα θέλω των άλλων πάνω από τα δικές σου ανάγκες και θέλω και όλο δίνεις, ενώ κανείς δεν σου έχει δώσει τίποτα πίσω, η σχέση καταλήγει τοξική.

Δείτε ακόμα ” Η νύφη είναι ελεύθερη γιατί το έχει ξαναζήσει. ” Ένα κείμενο αφιερωμένο σε αυτές που παντρεύονται δεύτερη φορά

Γιατί σίγουρα, πρέπει να κάνουμε ό,τι νιώθουμε χωρίς να περιμένουμε να πάρουμε κάτι πίσω. Πρέπει όμως πάντα, να κρατάμε ανθρώπους δίπλα μας που θα θέλουν κι εκείνοι να δώσουν χωρίς να έχουν ανάγκη να πάρουν κάτι πίσω.

Να έχουμε ανθρώπους δίπλα μας που μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε και όχι που παρασιτούν εις βάρος μας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που είναι σε μία φιλική ή ερωτική τοξική σχέση. Ακόμη και στην οικογένεια μπορεί να συναντήσεις τοξικά άτομα.

Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε ένα άρθρο, που θα αναλύουμε τα 8 σημάδια που έχουν οι άνθρωποι οι οποία έχουν παραμερίσει τις δικές τους ανάγκες για να είναι ικανοποιημένοι οι άλλοι και στο τέλος τους εκμεταλλεύονται. Διαβάστε το άρθρο παρακάτω:

Τα σημάδια που δείχνουν ότι σε εκμεταλλεύονται οι άλλοι: νιώθεις την ανάγκη να επισημάνεις τις ιδιότητές σου

Μπορεί να μην το έχεις προσέξει αλλά πολύ συχνά μέσα στην εβδομάδα νιώθεις την ανάγκη να επισημάνεις τις ιδιότητές σου στον άλλον. Έχεις ανάγκη να του θυμίσεις τα σημαντικά επιτεύγματα της ζωής σου ή πόσο δύσκολα έχεις περάσει κι όμως το ξεπέρασες.

Μπορεί να το κάνεις επειδή είσαι ανασφαλής γενικά, όμως σύμφωνα με ψυχολόγους, οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη να δείχνουν διαρκώς τι αξίζουν στους άλλους, έχουν ανάγκη την προσοχή και την φροντίδα. Ίσως λοιπόν, το πρόσωπο που έχεις ανάγκη να του δείξεις πόσο σημαντικός είσαι, να σε παραμελεί.

Τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι σε εκμεταλλεύονται: νιώθεις την ανάγκη να επισημάνεις τις ιδιότητές σου 

Προτιμάς να σου πουν “σ’ αγαπώ” με τις πράξεις

Σίγουρα τα ειλικρινή συναισθήματα φαίνονται από τις πράξεις και όχι από τα λόγια. Στην δική σου περίπτωση όμως η καχυποψία έχει εκτοξευθεί.

Έχει διαφορά να περιμένεις από τον άλλον πράξεις για να πειστείς αλλά να ενθουσιάζεσαι με το “σ’ αγαπώ” του και διαφορά από να μην σε αγγίζουν πια τα λόγια. Αυτό δείχνει έναν άνθρωπο βαθιά πληγωμένο που φοβάται μην ξαναπληγωθεί και δεν εμπιστεύεται κανέναν.

Τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι σε εκμεταλλεύονται: Προτιμάς να σου πουν "σ' αγαπώ" με τις πράξεις 

Δεν σε ενδιαφέρουν οι στόχοι σου

Όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα της ηλικίας και της καταγωγής τους, έχουν στόχους. Έχουν όνειρα. Εσύ δεν έχεις πια. Γιατί περισσότερο σε ενδιαφέρει να ικανοποιήσεις τις ανάγκες των άλλων παρά τις δικές σου. Έχεις καταπιαστεί με τα προβλήματα των άλλων και οι δικοί σου στόχοι, τα δικά σου όνειρα, έχουν μπει στο καλάθι των αχρήστων.

Τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι σε εκμεταλλεύονται: Δεν σε ενδιαφέρουν οι στόχοι σου

Τα σημάδια που δείχνουν ότι σε εκμεταλλεύονται οι άλλοι: δίνεις πολλά, δεν παίρνεις πίσω τίποτα

Σε παίρνουν τηλέφωνο στις 3 η ώρα τα ξημερώματα επειδή οι άλλοι δεν είναι καλά ψυχολογικά και θέλουν να μιλήσουν σε έναν άνθρωπο. Εσύ ξυπνάς σε 4 ώρες, όμως σηκώνεις το τηλέφωνο και προσπαθείς να βοηθήσεις. Χαζό το πρόβλημα του φίλου σου, κατά τη γνώμη σου, όμως και πάλι προσπαθείς να βοηθήσεις.

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στην ζωή σου, νιώθεις να πνίγεσαι και έχεις ανάγκη τον φίλο σου να σε στηρίξει. Αυτός όμως δεν βρίσκεται πουθενά. Έχει λύσει το δικό του πρόβλημα, περνάει μια χαρά και τα δικά σου προβλήματα τον ρίχνουν ψυχολογικά. Καταλαβαίνεις την διαφορά;

Τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι σε εκμεταλλεύονται: δίνεις πολλά, δεν παίρνεις πίσω τίποτα 

Εσύ δένεσαι συναισθηματικά ενώ εκείνοι όχι

Στα μάτια τους βλέπεις τον κολλητό, τον σύντροφο, το στήριγμα. Τους έχεις ανάγκη στη ζωή σου και κάνεις ό,τι μπορείς για να μην τους χάσεις. Την ίδια στιγμή που εκείνοι σου δίνουν την εντύπωση ότι άνετα θα μπορούσαν να ζήσουν και χωρίς εσένα.

Τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι σε εκμεταλλεύονται: εσύ δένεσαι συναισθηματικά ενώ εκείνοι όχι 

Τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι σε εκμεταλλεύονται: απαιτούν να τους βοηθήσεις

Σίγουρα ο φίλος, ο σύντροφος η οικογένεια, στα δύσκολα φαίνεται. Παρόλα αυτά δεν γίνεται ο άλλος να θεωρεί δεδομένη την βοήθειά σου. Αν δηλαδή σου ζητήσει 500 ευρώ δανεικά και ο μισθός σου είναι όλος κι όλος 500 ευρώ, γιατί θυμώνει;

Μήπως τους έχεις κακομάθει. Φυσικά και πρέπει να δίνεις, αλλά σύμφωνα με αυτά που ΜΠΟΡΕΙΣ και όχι με αυτά που σου ζητάνε.

Τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι σε εκμεταλλεύονται: απαιτούν να τους βοηθήσεις 

Δεν θυμούνται σημαντικές στιγμές της ζωής σου

Ξέχασαν τα γενέθλιά σου. Τους κάλεσες στο party για την προαγωγή που πήρες και δεν ήρθε κανείς. Έχουν την απαίτηση να είσαι κυρία ή κύριος στις δικές τους γιορτές όμως στις δικές σου, συνεχώς έχουν κάτι να κάνουν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν αξίζει να βρίσκονται στην ζωή σου.

Τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι σε εκμεταλλεύονται: δεν θυμούνται σημαντικές στιγμές της ζωής σου 

Ζηλεύεις τους ανθρώπους με καλές σχέσεις

Είναι ανθρώπινο συναίσθημα η ζήλια. Είναι λογικό όταν νιώθεις ότι δεν έχεις πάρει την αγάπη που σου αξίζει, να ζηλεύεις που κάποιοι άλλοι την έχουν άφθονη χωρίς να χρειαστεί να προσπαθήσουν καθόλου. Αντί να ζηλεύεις όμως, διώξε τους τοξικούς ανθρώπους από την ζωή σου και βρες τις σχέσεις που ζηλεύεις στα μάτια άλλων. Το αξίζεις.

Τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι σε εκμεταλλεύονται: ζηλεύεις τους ανθρώπους με καλές σχέσεις 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

All photos via brightside.me

Close