Το ευχάριστο νέο της ημέρας: Μωράκι θα κάνει για πρώτη φορά γιορτές σπίτι  μετά από 2 χρόνια σε νοσοκομείο

Το ευχάριστο νέο της ημέρας: Μωράκι θα κάνει για πρώτη φορά γιορτές σπίτι  μετά από 2 χρόνια σε νοσοκομείο. Μωράκι θα κάνει για πρώτη φορά γιορτές μετά το νοσοκομείο και είναι ένα νέο που μας έκανε να χαμογελάσουμε.

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι γιορτές που μας γεμίζουν χαρά. αισιοδοξία και αγάπη είτε πιστεύουμε σε αυτά είτε όχι. Και μόνο τα λαμπιόνια, η ευκαιρία να περάσεις χρόνο με τους δικούς σου ανθρώπους, οι διακοπές και τα δώρα σε κάνουν να χαμογελάς.

Όμως σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι όλα ονειρικά πλασμένα ακόμη κι αν εμείς ευτυχώς δεν έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τόσο δύσκολες καταστάσεις όπως ασθένειες ή απώλειες. Το σημερινό μας άρθρο όμως είναι μία ιστορία με χαρούμενο τέλος. Ένα μωράκι, για πρώτη φορά μετά το νοσοκομείο θα κάνει γιορτές σπίτι του. Διαβάστε παρακάτω:

Μωράκι θα κάνει για πρώτη φορά γιορτές σπίτι μετά από 2 χρόνια σε νοσοκομείο

Ο μικρός Iwan λοιπόν φέτος τις γιορτές θα ανοίξει τα δώρα του στο σπίτι του, δίπλα στην οικογένειά του, για πρώτη φορά σύμφωνα με την μητέρα του. Μάλιστα η ίδια λέει πως αυτό είναι ένα ζωντανό θαύμα των Χριστουγέννων που φυσικά έχει ομορφύνει την ζωή της.

Ο μικρός Iwan γεννήθηκε με επείγουσα καισαρική στις 25 εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 17 Απριλίου του 2019. Ο μικρός ζύγιζε μόλις 935 γραμμάρια και δεν μπορούσε να αναπνεύσει όπως θα έπρεπε. Χρειάστηκαν 18 λεπτά για να πάρει την πρώτη του ανάσα.

μετά-από-2-χρόνια-στο-νοσοκομείο-μωράκι-θα-κάνει-γιορτές-στο-σπίτι-του-

Μετά από 15 λεπτά καρδιοαναπνευστική αναζωογόνησης οι γιατροί προετοίμασαν τους γονείς τους για το ότι ο μικρός δε θα επιβιώσει. Η καρδιά του άρχισε να χτυπάει μετά τα 18 λεπτά. Οι γιατροί παρόλα αυτά έδιναν ένα ποσοστό 17% για το ότι θα επιβιώσει.

Δείτε ακόμα Αυτές τις γιορτινές μέρες κάνε μία προσευχή για τα παιδιά που περιμένουν τον Άγιο Βασίλη στο νοσοκομείο

Η μητέρα του συγκινημένη δηλώνει για τότε: «Μας είπαν ότι οι επόμενες 72 ώρες ήταν κρίσιμες και ότι πρέπει να τραβήξουμε μερικές φωτογραφίες του μωρού γιατί ίσως αυτές θα είναι το μόνο που θα έχουμε από το μωρό μας».

Το μωράκι μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών ενώ οι γονείς του δεν έφυγαν λεπτό από δίπλα του. «Νιώθαμε πως έχουμε μόνο 72 ώρες να είμαστε δίπλα του Ήταν συγκλονιστικό να βλέπεις ένα μικροσκοπικό πλασματάκι να “εξαφανίζεται” από τον ιατρικό εξοπλισμό που είχε πάνω του», λέει η μητέρα του.

μετά-από-2-χρόνια-στο-νοσοκομείο-μωράκι-θα-κάνει-γιορτές-στο-σπίτι-του-

Όμως ενάντια στα προγνωστικά ο μικρός τα κατάφερε. Συγκεκριμένα μετά από 87 μέρες στην εντατική πέρασε τις επόμενες εβδομάδες σε διαφορετικά νοσοκομεία με τους γονείς του να κοιμούνται στο αυτοκίνητο ή σε φθηνά ξενοδοχεία για να είναι κοντά του.

Δείτε ακόμα Για σένα γονιέ της μονογονεϊκής οικογένειας που θα κάνεις Χριστούγεννα μόνο με τα παιδιά σου

Ο μικρούλης λοιπόν κατάφερε να βγει από το νοσοκομείο 2 χρόνια μετά. Τα πρώτα του Χριστούγεννα τα πέρασε περιτριγυρισμένος από γιατρούς και νοσοκόμες όμως φέτος για πρώτη φορά απόλαυσε Χριστούγεννα στο σπίτι του, γεμάτος αγάπη από την οικογένειά του. Κι ενώ η Πρωτοχρονιά κοντοζυγώνει διαισθανόμαστε ότι θα είναι υπέροχη για τον Iwan.

All photos via: nypost.com

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close