Το μήνυμα που στέλνει ένας άντρας που έχασε τη γυναίκα του στο Bataclan θα σας γονατίσει...

Οι πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, που είχαν τραγικό απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, συγκλόνισαν ολόκληρο τον πλανήτη. Ένας άνδρας, ο οποίος έχασε τη 35χρονη σύζυγό του στο Bataclan, στέλνει μήνυμα στα μέλη του Isis, με ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Liberation.

«Όχι, δεν θα έχετε το μίσος μου», είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει στους τρομοκράτες. Η σύζυγός του, Hélène-Muyal Leiris, ήταν 35 ετών, μητέρα ενός αγοριού 17 μηνών και εργαζόταν ως καλλιτεχνικός μακιγιέρ στο χώρο της μόδας και ταινιών.

Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμα του Antoine Leiris στο δημοφιλές social network:

«Την Παρασκευή το βράδυ κλέψατε τη ζωή ενός εξαιρετικού ανθρώπου, του έρωτα της ζωής μου, της μητέρας του γιου μου, αλλά δε θα με κάνετε να σας μισήσω. Δεν ξέρω ποιοί είσαστε, δεν θέλω να ξέρω, είσαστε νεκρές ψυχές. Εάν αυτός ο Θεός για τον οποίο σκοτώνετε στα τυφλά μας έπλασε κατ’ εικόνα του, κάθε σφαίρα στο κορμί της γυναίκας μου θα είναι μια ευλογία στην ψυχή της.
‘Όχι όμως, δεν θα σας κάνω το δώρο να σας μισήσω. Αυτό είναι που διακαώς ζητάτε, αλλά η απάντηση στο μίσος με θυμό, θα ήταν παράδοση στην ίδια άγνοια που έκανε κι εσάς έτσι όπως είστε. Θέλετε να φοβάμαι, να κοιτάζω τους συμπολίτες μου με βλέμμα επιφυλακτικό, να θυσιάσω την ελευθερία μου για την ασφάλεια
(…)
Είμαστε δύο, ο γιος μου κι εγώ, αλλά είμαστε πιο δυνατοί από τους στρατούς όλου του κόσμου. Δεν έχω, άλλωστε, χρόνο να σας αφιερώσω, πρέπει να πάω στον Μελβίλ που μόλις ξυπνάει. Eίναι μόλις 17 μηνών, θα φάει όπως κάθε μέρα, μετά θα παίξουμε όπως κάθε μέρα, και για όλη του τη ζωή αυτό το αγόρι θα σας αναγκάζει να έρχεστε αντιμέτωποι με το γεγονός ότι είναι ευτυχισμένο κι ελεύθερο. ‘Όχι, δεν θα έχετε ούτε το δικό του μίσος».

to_minima_tou_sizigou_pou_ragizei_kardies

Via

Close