Το οργισμένο μήνυμα αυτού του μπαμπά στους ''φίλους'' του όταν έμαθε οτι κανείς τους δεν κάλεσε τον αυτιστικό γιο του σε κανένα από τα πάρτυ γενεθλίων

Το να είσαι γονιός ενός αυτιστικού παιδιού κρύβει πολλές προκλήσεις. Αλλά αυτό που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το καθημερινό αγώνα μιας οικογένειας με ένα αυτιστικό παιδί είναι η απόρριψη.

Μια μαμά η Christine Stephenson μοιράστηκε το οργισμένο μήνυμα του συζύγου της προς τους ”φίλους” του, αφού δεν προσκάλεσαν τον αυτιστικό γιο του σε κανένα πάρτυ γενεθλίων και το μήνυμα αυτό πολύ γρήγορα έγινε viral.

“Συμβαίνει εδώ και λίγο καιρό και με ενοχλεί αλλά πάρτε το όπως θέλετε ή αγνοείστε το. Ο γιος μου Reilly έχει αυτισμό, δεν έχει λέπρα. Είναι 6 ετών και οι υποτιθέμενοι φίλοι μου που έχουν παιδιά κάνουν παιδικά πάρτι. Όμως, κανένας δεν τον έχει καλέσει, μα κανένας… Σκεφτείτε το λίγο, ξέρετε πόσο άσχημο είναι αυτό;”

Το οργισμένο μήνυμα αυτού του μπαμπά στους ''φίλους'' του όταν έμαθε οτι κανείς τους δεν κάλεσε τον αυτιστικό γιο του σε κανένα από τα πάρτυ γενεθλίων

O Reilly Stephenson είναι 6 ετών και είναι αυτιστικός,αναφέρει η  Christine και αυτό που έγινε αυτό το Σαββατοκύριακο ξεχείλισε το ποτήρι. Ο σύζυγός της, Shane, έβλεπε τους “λεγόμενους” φίλους του,να μην καλούν επανειλημμένα το παιδί τους στα πάρτυ γενεθλίων των παιδιών τους και δεν μπορούσε πλέον να το αντέξει.

Δείτε ακόμη: Μεγάλο βήμα για την πρόληψη του αυτισμού: Αλγόριθμος τον «προβλέπει» στα βρέφη από το 1ο έτος

 

Ο θυμός, ο πόνος και η απογοήτευση του Shane ”χτύπησαν φλέβα” στο Twitter, καθώς περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι μοιράστηκαν το μήνυμά του και εκατοντάδες μίλησαν για παρόμοιες εμπειρίες. Πολλοί προσφέρθηκαν να προσκαλέσουν τον Reilly στα σπίτια τους.

Η Christine, που τακτικά γράφει στο blog της ” για τη ζωή του Reilly για την οικογένειά τους  , λέει ότι από τότε έχει ακούσει από αυτούς τους φίλους οτι δεν είχαν καταλάβει το τι πραγματικά είχαν κάνει παρόλο που η Shane επέμεινε ότι δεν ήθελε να προσκαλέσουν το παιδί της από οίκτο. “Στο μέλλον, μην ενοχλείστε, έγραψε. “Δεν πρόκειται να κάνουμε δεύτερες σκέψεις για αυτό”.

 

Δυστυχώς, αυτή δεν είναι η πρώτη ή τελευταία φορά που θα βιώσουν κάτι τέτοιο οι Stephensons. Η Christine λέει ότι “η ένταξη είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τους αυτιστικούς.” Μην υποθέτετε ότι δεν θέλουμε να πάμε κάπου επειδή αυτό είναι δύσκολο “, δήλωσε στο CafeMom .” Ο Reilly μπορεί να μην μιλάει, αλλά ακούει και καταλαβαίνει. Καθώς μεγαλώνει, φοβάμαι πραγματικά για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει όλο αυτό στην ψυχική του υγεία. ”

Δείτε ακόμη: Tα 7 πρόωρα σημάδια του αυτισμού που όλοι οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν

Το μήνυμα αυτό έγινε viral και βρήκε πολλούς υποστηριχτές και οι Stephensons ελπίζουν ότι και άλλες οικογένειες θα σταματήσουν τις προκαταλήψεις για αυτό το θέμα. “Μπορεί να αρνηθούμε την πρόσκλησή σας, αλλά μπορώ να εγγυηθώ ότι θα απορριφθεί με ευγνωμοσύνη που σκεφτήκατε το παιδί μου.”

 

 

Close