Β- Safe-το-βραχιόλι πανικού-από-μαθητές-Λυκείου-στην-Καβάλα-

Β- Safe: Το βραχιόλι πανικού που έφτιαξαν μαθητές λυκείου με αφορμή τις γυναικοκτονίες. Μαθητές από Λύκειο της Καβάλας με αφορμή την αύξηση των γυναικοκτονιών τα τελευταία χρόνια, δημιούργησαν το βραχιόλι πανικού B- Safe.

Οι γυναικοκτονίες από το 2021 έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Ακόμη κι αν μερικοί άνθρωποι αρνούνται να καταλάβουν την διαφορά της γυναικοκτονίας από μία δολοφονία, αυτό που την κάνει να διαφέρει είναι ότι στην γυναικοκτονία το κίνητρο είναι έμφυλο και βασίζεται σε πατριαρχικά στερεότυπα.

Με αφορμή λοιπόν τα αυξημένα ποσοστά γυναικοκτονιών στην Ελλάδα από το 2021 μέχρι και σήμερα, μερικοί μαθητές Λυκείου από την Καβάλα, δημιούργησαν ένα βραχιόλι πανικού που το ονόμασαν B- Safe. Τί είναι ακριβώς αυτό το βραχιόλι; Διαβάστε παρακάτω:

Β- Safe: Το βραχιόλι πανικού που έφτιαξαν μαθητές λυκείου με αφορμή τις γυναικοκτονίες

Αυτή η ιδέα γεννήθηκε και υλοποιήθηκε από μαθητές της Καβάλας. Οι μαθητές φοιτούν στο 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας και με αφορμή τα αυξημένα περιστατικά γυναικοκτονιών το τελευταίο διάστημα δημιούργησαν το βραχιόλι πανικού b-safe.

Για την υλοποίηση αυτού του βραχιολιού συνεργάστηκαν 27 άτομα το οποίο βραχιόλι έχει κουμπί πανικού. Όταν ο κάτοχος πατάει το κουμπί στέλνει μήνυμα κινδύνου σε κάποιο φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο. Η ονομασία του βραχιολιού είναι b-safe και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος επιχειρηματικότητας.

Β- Safe-το-βραχιόλι πανικού-από-μαθητές-Λυκείου-στην-Καβάλα-

Το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Junior Achievement Greece, (JA Greece), τα τελευταία χρόνια έχει στην λίστα των συμμετεχόντων και το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας.

Δείτε ακόμα Οι γυναικοκτονίες που καταγράφηκαν τα τελευταία 4 χρόνια δείχνουν γιατί μιλάμε για γυναικοκτονία

Οι μαθητές προώθησαν την εικονική τους επιχείρηση μέσω ενός βίντεο για το οποίο μάλιστα κέρδισαν την 2η θέση στον διαγωνισμό «Καλύτερο Promo Video Εικονικών Επιχειρήσεων 2022».

Για το συγκεκριμένο βραχιολάκι 27 μαθητές της Α’ Λυκείου μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες Αναστασία Τσακμάκη και Μαρία Μουτάφη, την υποδιευθύντρια Στέλλα Μαντατζή δούλεψαν ομαδικά.

Φυσικά είχαν την υποστήριξη του διευθυντή του σχολείου Δανιήλ Εμμανουηλίδη ενώ μέντορας των παιδιών ήταν ο δημοσιογράφος και διευθυντής του The TOC, Μανόλης Καψής. Η καθηγήτρια των μαθητών Αναστασία Τσακμάκη δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ιδέα για το βραχιόλι προήλθε από μια μαθήτρια. Συγκεκριμένα είπε:

Δείτε ακόμα Η ανοχή στο bullying μπορεί να δημιουργήσει τον αυριανό γυναικοκτόνο ή δολοφόνο

«Τα παιδιά αρχικά κατέθεσαν διάφορες ιδέες για το αντικείμενο της εικονικής επιχείρησης που ήθελαν να δημιουργήσουν. Επικράτησε η ιδέα μιας μαθήτριας για το βραχιόλι καθώς υπήρχε μεγάλη ευαισθητοποίησης πάνω στο θέμα των γυναικοκτονιών.

Β- Safe-το-βραχιόλι πανικού-από-μαθητές-Λυκείου-στην-Καβάλα-

Photo via: newsit.gr

Τα παιδιά ξεκίνησαν την επιχειρηματική δράση από το μηδέν, δούλεψαν ομαδικά πάνω σε ένα μέσο τεχνολογίας για το οποίο γνώριζαν ελάχιστα. Το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσπάθειες και τον κόπο τους.

Το βραχιόλι πανικού είναι κατασκευασμένο σε 3D εκτυπωτή από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Κατασκευάστηκαν δυο βραχιόλια, ένα για δεξιόχειρα κι ένα για αριστερόχειρα, ανάλογα το πώς θα πατάει το κουμπί».

Δείτε ακόμα “Πόσες ακόμη; Έχω ένα πλάκωμα Πόσες ακόμη; Φτάνει”

Ουσιαστικά λοιπόν όταν κάποιο θύμα πατήσει το κουμπί κάποιο φιλικό ή συγγενικό του πρόσωπο λαμβάνει ένα μήνυμα ότι βρίσκεται σε κίνδυνο και χρειάζεται βοήθεια. Το μήνυμα κινδύνου που διαβάζει το άτομο που θα σταλεί, επιλέγεται και συντάσσεται από την επιχειρηματική ομάδα.

Β- Safe-το-βραχιόλι πανικού-από-μαθητές-Λυκείου-στην-Καβάλα-

Η Αναστασία Τσακμάκη σημείωσε πως η επιλογή να στέλνεται το σήμα μέσω e-mail κι όχι με μήνυμα σε κινητό είναι περισσότερο πρακτική και λιγότερο δαπανηρή στο πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας του προϊόντος.

Ο διαγωνισμός του εκπαιδευτικού προγράμματος επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Greece, (JA Greece) τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας και πραγματοποιείται κάθε χρόνο με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close