άγνωστα_συμπτώματα εγκυμοσύνης_

8 συμπτώματα εγκυμοσύνης που δεν τα φανταζόσασταν. Αν θέλετε να κάνετε παιδάκι, αυτά τα συμπτώματα πρέπει να τα έχετε κατά νου.

Ακόμη και στην εγκυμοσύνη υπάρχουν μερικά συμπτώματα που λίγο ή πολύ είναι γνωστά σε όλους μας. Τα πιο γνωστά συμπτώματα είναι οι λιγούρες, οι ζαλάδες και η καθυστέρηση της περιόδου. Παρόλα αυτά υπάρχουν και μερικά ακόμη συμπτώματα, που λίγες γνωρίζουν.

Η εγκυμοσύνη βλέπετε είναι μία περίπλοκη κατάσταση για το γυναικείο σώμα, ακόμη κι αν είναι φτιαγμένο γι’ αυτήν. Έτσι υπάρχουν συμπτώματα που κανείς δε θα φανταζόταν όπως είναι οι κρεατοελιές που κανείς δεν φανταζόταν. Τα συγκεντρώσαμε λοιπόν για εσάς. Διαβάστε παρακάτω: 

Βγαίνουν κρεατοελιές στο σώμα σας

Οι κρεατοελιές είναι σαρκώδεις αναπτύξεις δέρματος που μπορούν να αναπτυχθούν οπουδήποτε στο σώμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω αλλαγών στα επίπεδα ορμονών ή αύξησης βάρους. Οι κρεατοελιές συχνά εξαφανίζονται μετά τον τοκετό.

άγνωστα_συμπτώματα εγκυμοσύνης_

Έχεις πολλά σάλια

Το να παράγει το στόμα σου πολλά σάλια είναι σύμπτωμα λίγο πριν τον εμετό. Είναι γνωστό ότι η εγκυμοσύνη έχει πολλές ναυτίες και εμετούς σε μερικές περιπτώσεις. Παρόλα αυτά, πολλές γυναίκες παράγουν γενικά πολλά σάλια κατά την εγκυμοσύνη, χωρίς να έχουν ναυτίες ή να κάνουν εμετούς.

Δείτε ακόμα Καφέ υγρά στην εγκυμοσύνη: Όλες οι αιτίες

άγνωστα_συμπτώματα εγκυμοσύνης_

Το φαγητό έχει γεύση μέταλλο

Τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, το φαγητό μπορεί να έχει ξινή και μεταλλική γεύση, ένα φαινόμενο που ονομάζεται δυσγευσία. Η κατανάλωση όξινων τροφών ή το ξέπλυμα των δοντιών σας με αλάτι ή μαγειρική σόδα μετά το βούρτσισμα μπορεί να ανακουφίσει αυτή τη φρικτή μεταλλική, ξινή γεύση.

άγνωστα_συμπτώματα εγκυμοσύνης_

Τα ούλα σας πονάνε

Αλλαγές στη διατροφή και τα επίπεδα ορμονών μπορεί να προκαλέσουν επώδυνα, αιμορραγικά ούλα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γνωστή ως ουλίτιδα εγκυμοσύνης. Αυτή η ασθένεια των ούλων θα εξαφανιστεί, αλλά για να διευκολύνετε τον πόνο, να τηρείται όλους τους κανόνες στοματικής υγιεινής και να πλένετε τα δόντια σας με απαλές κινήσεις.

άγνωστα_συμπτώματα εγκυμοσύνης_

Η μύτη σου τρέχει

Η ρινίτιδα της εγκυμοσύνης επηρεάζει το 20% των εγκύων που εμφανίζουν φτέρνισμα και καταρροή. Αυτά τα ενοχλητικά συμπτώματα είναι προσωρινά και μπορούν να αντιμετωπιστούν με τακτική άσκηση, υγραντήρες, ρινικά σπρέι και αποσυμφορητικά.

Δείτε ακόμα Οι ψυχολογικές μεταπτώσεις της μαμάς και του μπαμπά στην εγκυμοσύνη

άγνωστα_συμπτώματα εγκυμοσύνης_

Έχεις δύσπνοιες ή νιώθεις λαχανιασμένη

Κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, οι αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών μπορεί να προκαλέσουν δύσπνοια. Για να βελτιώσετε την ανάσα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, βελτιώστε την στάση του σώματος και εφαρμόστε προσεκτικές τεχνικές αναπνοής.

άγνωστα_συμπτώματα εγκυμοσύνης_

Έχετε έντονη όσφρηση

Οι έγκυες γυναίκες μπορεί να έχουν αυξημένη αίσθηση της όσφρησης ή υπερόσμια, ειδικά στα αρώματα, στον καφέ, στην βενζίνη ή στα χαλασμένα τρόφιμα. Ευτυχώς, η υπεροσμία είναι μόνο προσωρινή και τελειώνει μετά το πρώτο τρίμηνο.

άγνωστα_συμπτώματα εγκυμοσύνης_

Θες να φας πράγματα που δεν είναι…φαγητά

Μερικές έγκυες γυναίκες έχουν αναφέρει λαχτάρα για άμυλο καλαμποκιού, άψητο ρύζι, κιμωλία, σαπούνι και μέταλλο. Αυτή η λαχτάρα είναι γνωστή ως pica, η οποία είναι η επιθυμία να καταναλώνουμε είδη που δεν είναι φαγώσιμα. Εάν έχετε ξαφνική παρόρμηση να δοκιμάσετε ένα κομμάτι βράχου, επισκεφθείτε αμέσως το γιατρό σας.

άγνωστα_συμπτώματα εγκυμοσύνης_

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την εγκυμοσύνη στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close