κείμενο-για-λεχώνες-

Ένα γράμμα που όλες οι λεχώνες πρέπει να το διαβάσουν…Αγαπημένο μου λόχειο σώμα, δεν σε μισώ. Είμαι περήφανη.

Το να είσαι λεχώνα δεν είναι μία εύκολη διαδικασία, ειδικά αν γέννησες το πρώτο σου παιδί. Οι ορμόνες σου, είναι στο φουλ και μπερδεύουν πολύ την σκέψη σου, βλέπεις το σώμα σου να αλλάζει, δεν ξέρεις αν θηλάζεις σωστά το παιδί, σου την δίνει που είσαι όλη μέρα κλεισμένη μέσα στο σπίτι.

Έχει άγχος γιατί όσο είχες το παιδί στην κοιλίτσα σου δεν είχες συνειδητοποιήσει ακριβώς τι γινόταν, ενώ τώρα το συνειδητοποιείς και δεν ξέρεις αν ήσουν πραγματικά έτοιμη γι’ αυτό. Ακόμη κι αν είναι το δεύτερο, το τρίτο, το τέταρτο, το πέμπτο παιδί όμως, οι σκέψεις σου είναι πάντα μπερδεμένες.

Δείτε ακόμα Η ιστορία της Τάνιας που θα γίνει μητέρα στα 52 της χρόνια – Όλα άλλαξαν όταν…

Γι’ αυτό και όταν διαβάσαμε αυτό το κείμενο από την σελίδα Blossom – Pregnancy, Birth & Early Parenting, δεν μπορούσαμε να μην το μοιραστούμε και μαζί σας. Ένα κείμενο που κάθε λεχώνα πρέπει να διαβάσει για να πάρει κουράγιο. Διαβάστε παρακάτω: 

“Αγαπητό λόχειο σώμα, Πρώτ’ απ’ όλα, δεν σε μισώ. Αντιθέτως, είμαι πολύ περήφανη για σένα. Πέρασες πολλά. Μεγάλωσες έναν ολόκληρο άνθρωπο. Την κράτησες ζεστή και ασφαλή, και την άφησες να μεγαλώσει μέχρι που ήταν έτοιμη να συνεχίσει μόνη της.

κείμενο-για-λεχώνες-

Photo via: infokids.gr

Έκανες χώρο γι’ αυτήν, έπειτα την άφησες να φύγει, με ανιδιοτελή γενναιότητα. Την έθρεψες όσο μπορούσες, και είμαι περήφανη και γι’ αυτό. Δεν απέτυχες. Έκανες εκπληκτικά πράγματα. Μπορεί να είσαι διαφορετικό απ’ ό,τι ήσουν, αλλά δεν είσαι άσχημο, κατεστραμμένο ή σημαδεμένο.

Δείτε ακόμα Η μαγεία της μητρότητας μέσα από φωτογραφίες χωρίς φίλτρα

κείμενο-για-λεχώνες-

Photo via: mama365.gr

Έχεις πάνω σου έναν χάρτη της ζωής που δημιούργησες. Λόχειο σώμα, είσαι όμορφο, και είμαι περήφανη για σένα.”

κείμενο-για-λεχώνες-

Photo via: mama365.gr

Ελεύθερη μετάφραση @blossombirth.gr
Motherly

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μαμά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close