συμβουλές-για-να-γίνει-η-εγκυμοσύνη-πιο-εύκολη-

Είστε έγκυος και η εγκυμοσύνη σίγουρα, δεν είναι μία απλή και εύκολη κατάσταση για κάθε γυναίκα. Αυτά τα tips θα σας βοηθήσουν να κάνετε την εγκυμοσύνη σας πιο εύκολη. Άντε και να σας ζήσει!

Κάθε γυναίκα που περιμένει το παιδάκι της, χαίρεται πάρα πολύ με τον ερχομό του. Όλη η οικογένεια την έχει στα ώπα ώπα και όσοι δεν έχουν μείνει έγκυος, θεωρούν ότι η διαδικασία της εγκυμοσύνης ίσως να είναι από τις πιο άνετες στιγμές για μία γυναίκα.

Όλοι φοβούνται να μην την ταράξουν, την προσέχουν και πολλές δουλειές πλέον δεν τις κάνει. Παρόλα αυτά, η εγκυμοσύνη δεν είναι εύκολη υπόθεση και πολλές γυναίκες ταλαιπωρούνται πολύ. Γι’ αυτό κι εμείς θα μοιραστούμε μαζί σας 9 tips που θα σας βοηθήσουν να περάσετε την εγκυμοσύνη σας όσο πιο εύκολα. Διαβάστε παρακάτω: 

Χρησιμοποιήστε μία φουσκωτή, στρογγυλή σαμπρέλα για να ξαπλώνετε πάνω της.

Μία στρογγυλή σαμπρέλα μπορεί να είναι χρήσιμη όχι μόνο για κολύμπι, αλλά και για να στηρίζετε την κοιλιά σας όταν αρχίζει να μεγαλώνει. Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχα ανάσκελα, αυτή η συμβουλή θα σας βοηθήσει πολύ.

συμβουλές-για-να-γίνει-η-εγκυμοσύνη-πιο-εύκολη-

Χρησιμοποιήστε αλόη για να αποφύγετε τις ραγάδες.

Εάν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε την εμφάνιση ραγάδων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δοκιμάστε μια συμβουλή που προτείνουν οι άνθρωποι στην Ινδία. Βρείτε ένα φύλλο αλόης – θα χρειαστεί να αφαιρέσετε το κολλώδες τζελ από το εσωτερικό του.

Δείτε ακόμα Καύσωνας: Πως επιβαρύνει τις εγκύους και πως να τον αντιμετωπίσουν

Κάντε απαλό μασάζ με το τζελ στο δέρμα σας και αφήστε το να μείνει εκεί για 20-40 λεπτά. Μετά από αυτό, ξεπλύνετε με νερό. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας και το τζελ αλόης βέρα μαζί.

συμβουλές-για-να-γίνει-η-εγκυμοσύνη-πιο-εύκολη-

Χρησιμοποιήστε ξανά ένα παλιό πουκάμισο που είναι πολύ μικρό για εσάς.

Δεν χρειάζεται να αγοράζετε νέα πουκάμισα κάθε μήνα λόγω της αυξανόμενης κοιλιάς σας. Απλώς πάρτε ένα παλιό πουκάμισο ή μπλούζα και ένα μπλουζάκι. Κόψτε τη μέση του T-shirt και ράψτε το στο άλλο πουκάμισο με ταινία ραπτικής όπως φαίνεται στην εικόνα.

Πιέστε ένα σημείο στο χέρι σας για να ελαχιστοποιήσετε τη ναυτία.

Η ναυτία στην εγκυμοσύνη είναι συχνό σύμπτωμα. Υπάρχει ένα σημείο πίεσης που βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά του καρπού σας. Πρώτα, πρέπει να βρείτε το σημείο. Τοποθετήστε τα πρώτα 3 δάχτυλα του άλλου χεριού σας στον καρπό σας στη βάση της παλάμης σας.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε τον αντίχειρά σας ακριβώς κάτω από τα 3 δάχτυλά σας. Ξεκινήστε να πιέζετε απαλά με τον αντίχειρά σας μέχρι να νιώσετε 2 μεγάλους τένοντες.

Βρήκες το σημείο. Ασκήστε απαλή πίεση σε αυτό το σημείο. Επαναλάβετε με το άλλο χέρι. Να θυμάστε ότι αυτή δεν είναι ιατρική συμβουλή και θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για τυχόν συμπτώματα.

Κάντε τον χώρο σας στο μπάνιο πιο ασφαλή με πρόσθετες προσαρτώμενες λαβές.

Ο αγώνας να σηκωθείς όρθιος τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης δεν είναι σπάνιο φαινόμενο για τις μέλλουσες μαμάδες και μπορεί να νιώθουν ιδιαίτερα άβολα στο μπάνιο. Απλώς αγοράστε ειδικές ρυθμιζόμενες λαβές και κολλήστε τις όπου θέλετε. Απλά φροντίστε να τις προσαρμόσετε σωστά.

συμβουλές-για-να-γίνει-η-εγκυμοσύνη-πιο-εύκολη-

© 5-Minute Crafts PLAY / YouTube

Πάρτε μια επέκταση για το σουτιέν.

Το διευρυνόμενο στήθος είναι φυσιολογικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά υπάρχει ένα ακόμη πρόβλημα: τα σουτιέν σας γίνονται μικρότερα. Μην αγοράζετε καινούργια σουτιέν, απλώς πάρτε μερικά προεκτάσεις σουτιέν και θα είστε έτοιμες.

Χρησιμοποιήστε ακουστικά ύπνου.

Χρειάζεστε οπωσδήποτε καλό ύπνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να νιώσετε χαλαροί. Δοκιμάστε ακουστικά ύπνου για να αποκλείσετε τον θόρυβο και το φως, ώστε το ροχαλητό του συντρόφου σας ή οι δυνατοί γείτονές σας να μην σας ενοχλούν.

Δείτε ακόμα Yoga για εγκύους: Τα προτερήματα της yoga στη μέλλουσα μαμά

συμβουλές-για-να-γίνει-η-εγκυμοσύνη-πιο-εύκολη-

© amazon.com

Βρείτε το δικό σας άνετο στήριγμα κοιλιάς.

Μόλις η κοιλιά σας αρχίσει να μεγαλώνει, είναι δύσκολο να ξαπλώσετε στο πλάι. Απλώς αγοράστε ένα ειδικό μαξιλάρι για αυτό, ώστε ο ύπνος σας να είναι πιο άνετος.

Κάντε την κοιλιά σας γύψινο ομοίωμα για να σώσετε τις αναμνήσεις σας.

Η όμορφη κοιλιά σας αξίζει να μείνει ως ανάμνηση σε ένα γύψινο ομοίωμα. Μπορείτε να την διακοσμήσετε όπως θέλετε με τον σύντροφό σας, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί.

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την εγκυμοσύνη στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close