γυναίκα-χωρισμένη με παιδιά-συμβουλές-για-να-διώξεις-τις-ενοχές-του-διαζυγίου-

Γυναίκα χωρισμένη με παιδιά: 5 τρόποι για να μη νιώθεις ενοχές για το διαζύγιο. Είσαι χωρισμένη με παιδιά και νιώθεις ενοχές; Αυτοί οι 5 τρόποι θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τις ενοχές του διαζυγίου.

Στην σημερινή εποχή τα διαζύγια είναι περισσότερα από τους γάμους. Οι λόγοι που τα ζευγάρια παίρνουν διαζύγιο είναι πολλοί και νιώθουμε πως δεν είμαστε οι ειδικοί για να τους αναλύσουμε και να ασκήσουμε κριτική. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι είναι ένα συχνό φαινόμενο.

Το πρόβλημα είναι ότι ζούμε σε μία πατριαρχική κοινωνία που ακόμη και σε ένα διαζύγιο, κατηγορεί πιο εύκολα την “μάνα” παρά τον “πατέρα”. Γιατί η “μάνα” είναι το πρότυπο για τα παιδιά, η “μάνα” οφείλει να κρατάει το σπίτι της ενωμένο, η “μάνα” έχει την ευθύνη των παιδιών.

Δείτε ακόμα Δεν είναι ντροπή να έχετε σπίτι ακατάστατο όταν μεγαλώνετε παιδιά

Μπορεί αυτές οι απόψεις να θεωρούνται ξεπερασμένες από ένα μεγάλο σύνολο της κοινωνίας, όμως είναι αποδεκτές ακόμη από ορισμένους ανθρώπους. Το χειρότερο είναι ότι ακόμη κι αν ξέρεις ότι αυτές οι απόψεις δεν έχουν καμία λογική, στις έχουν φυτέψει στην ψυχοσύνθεση σου κι έτσι ενδόμυχα σε επηρεάζουν.

Αν λοιπόν χώρισες πρόσφατα είναι πολύ συχνό φαινόμενο σαν μητέρα να νιώθεις τύψεις. Μία χωρισμένη με παιδιά, που δεν έχει ελπίδα να βρει κάποιον νέο σύντροφο, που δεν πρέπει να “φορτώσεις” τα παιδιά σου σε έναν νέο σύντροφο, που ευθύνεσαι για το διαζύγιο, που δεν χειρίστηκες σωστά τις καταστάσεις, που περνάς λάθος πρότυπα.

Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν μέσα από 5 συμβουλές θα σου δώσουμε 5 συμβουλές για να επαναφέρουμε την λογική σου και να σε κάνουμε να μην χρεώνεις ευθύνες στον εαυτό σου που δεν σου αναλογούν. Διαβάστε παρακάτω:

Γυναίκα χωρισμένη με παιδιά: Για ένα διαζύγιο δεν φταίει ποτέ μόνο ο ένας

Φυσικά δεν αναφερόμαστε στις περιπτώσεις όπου υπάρχει ενδοοικογενειακή βία κάθε μορφής. Όμως σε όλες τις άλλες καταστάσεις που οδηγούν ένα ζευγάρι στο διαζύγιο οι οποίες μπορεί να είναι η αδιαφορία, η απιστία και άλλα κοινά προβλήματα ενός ζευγαριού, δεν ευθύνεται ποτέ μόνο ο ένας.

Ένα ζευγάρι οδηγείται στο διαζύγιο μετά από μία σειρά λαθών που αφορούν και τους δύο. Δεν ήταν δική σου υποχρέωση να “κρατήσεις την οικογένεια ενωμένη”. Ήταν υποχρέωση και των δύο. Δεν πρέπει λοιπόν να χρεώνεις ευθύνες στον εαυτό σου που δεν σου αναλογούν.

Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να κάνεις την αυτοκριτική σου, έτσι ώστε να αποφύγεις τα ίδια λάθη σε κάποια μελλοντική σου σχέση και να βελτιώσεις τον τρόπο που χειρίζεσαι τα πράγματα. Άλλο αυτοβελτίωση και άλλο αυτομαστίγωμα όμως.

γυναίκα-χωρισμένη με παιδιά-συμβουλές-για-να-διώξεις-τις-ενοχές-του-διαζυγίου-

Photo via: dynamikhgynaika.gr

Γυναίκα χωρισμένη με παιδιά: Τα παιδιά θέλουν να βλέπουν τους γονείς ευτυχισμένους

Υπάρχει μία λανθασμένη νοοτροπία που θέλει τα παιδιά να έχουν ανάγκη τους γονείς τους μαζί, με ή χωρίς προβλήματα. Τα παιδιά όμως δεν έχουν ανάγκη δύο γονείς που μαλώνουν συνεχώς, δεν ταιριάζουν σε τίποτα και είναι καθημερινά μίζεροι επειδή δεν αντέχουν να μένουν στο ίδιο σπίτι με τον σύζυγο ή την σύζυγο.

Τα παιδιά έχουν ανάγκη από δύο γονείς που είτε χώρια είτε μαζί, είναι μονιασμένοι, ευτυχισμένοι, ανεξάρτητοι και διατηρούν τις ισορροπίες. Μία οικογένεια μπορεί να παραμείνει οικογένεια και μετά το διαζύγιο, αν υπάρχει αγάπη, κατανόηση και σωστή επικοινωνία ανάμεσα στους δύο γονείς.

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τα παιδιά σου ήταν περισσότερο ευτυχισμένα όταν σε έβλεπαν με κοκκινισμένα μάτια από το κλάμα και τους έλεγες ψέματα ότι έχεις αλλεργία ή το φαντάζονταν; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τα παιδιά ένιωθαν χαρά όταν σας άκουγαν να μαλώνετε και να κατηγορείτε ο ένας τον άλλον;

γυναίκα-χωρισμένη με παιδιά-συμβουλές-για-να-διώξεις-τις-ενοχές-του-διαζυγίου-

Photo via: mothersblog.gr

Γυναίκα χωρισμένη με παιδιά: Για να πάρεις διαζύγιο πάει να πει ότι δεν είχες άλλη επιλογή

Ένα ζευγάρι δεν παίρνει διαζύγιο για ψύλλου πήδημα. Μπορεί τα διαζύγια την σήμερον ημέρα να είναι περισσότερα από παλιότερα, όμως παλιότερα είχαμε γεμίσει συμβατικούς γάμους με κακοποιημένες γυναίκες και άντρες με απωθημένα. Οπότε ούτε αυτό ήταν το ιδανικό.

Για να πάρεις διαζύγιο σημαίνει ότι κι εσύ και ο πρώην άντρας σου είχατε δοκιμάσει όλους τους πιθανούς τρόπους που πιστεύατε ότι θα σας πήγαιναν ένα βήμα πιο πέρα και θα σας έκαναν να βγείτε από το τέλμα. Εφόσον τίποτα από αυτά δεν έπιασε το διαζύγιο ήταν μονόδρομος.

Δεν χρειάζεται να καταπιέζεστε και να παλεύετε πάνω από έναν γάμο ο οποίος έχει τελειώσει προ πολλού μόνο και μόνο επειδή “ο γάμος δεν πρέπει να χαλάσει”. Η ψυχολογία σας δεν πρέπει να χαλάσει. Ο γάμος δεν πειράζει κι αν διαλυθεί.

γυναίκα-χωρισμένη με παιδιά-συμβουλές-για-να-διώξεις-τις-ενοχές-του-διαζυγίου-

Photo via: mothersbird.gr

Γυναίκα χωρισμένη με παιδιά: Μην ακούς τι λέει ο κόσμος

Ο κόσμος δεν ήταν εκεί να σου δώσει μία συμβουλή και μία αγκαλιά όταν ένιωθες απελπισμένη μετά από έναν ακόμη καυγά κι εκείνον να φεύγει από το σπίτι για να σκεφτεί. Ο κόσμος δεν ήταν εκεί όταν βίωνες αδιαφορία ή όταν βίωνε αδιαφορία.

Δεν ήταν εκεί να σας κρατήσει το χέρι και να σας δώσει λύσεις να ξεπεράσετε το πρόβλημα ή έστω να σας βοηθήσει να δείτε καθαρά μερικά πράγματα. Ο κόσμος ξέρει μόνο να κουτσομπολεύει και να κρίνει. Γιατί σε ενδιαφέρει τόσο πολύ τι θα πει η γειτόνισσα που έχει μάθει να ζει μέσα από τις κατινιές;

Δείτε ακόμα “Από την μία στιγμή στην άλλη νιώθεις κουρέλι”: Το ξέσπασμα μίας νέας μαμάς

Σάμπως ο δικός της γάμος είναι καλύτερος; Μην αναλώνεσαι στο τι θα πει ο ένας και ο άλλος για το πως θα μεγαλώσεις τα παιδιά σου και για το πως θα χειριστείς τα πράγματα στην σχέση ή στον γάμο σου. Εσύ, τα παιδιά σου, ο πρώην άντρας σου και οι δικοί σου άνθρωποι ξέρουν τι είναι καλύτερο για την οικογένειά σας.

γυναίκα-χωρισμένη με παιδιά-συμβουλές-για-να-διώξεις-τις-ενοχές-του-διαζυγίου-

Photo via: fumara.gr

Γυναίκα χωρισμένη με παιδιά: Μην πεις όχι στην ευτυχία

Σίγουρα μία χωρισμένη μητέρα ή ένας χωρισμένος πατέρας δεν είναι εύκολο να κάνει μία νέα σχέση. Αυτό διότι εφόσον υπάρχουν παιδιά στην μέση πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί για τους ανθρώπους που θα φέρουν στην ζωή την δική τους αλλά και των παιδιών τους.

Αυτό δεν σημαίνει όμως πως επειδή είσαι χωρισμένη με παιδιά, έκλεισες σαν γυναίκα. Έχεις ανάγκες. Τα παιδιά θα μεγαλώσουν, θα φύγουν από το σπίτι και θα ξεκινήσουν την δική τους ζωή όπως οφείλουν. Εσύ γιατί να μην έχεις έναν άνθρωπο να μοιραστείς τα προβλήματά σου; Να πεις ένα αστείο; Να βιώσεις την συντροφικότητα και την αγάπη;

γυναίκα-χωρισμένη με παιδιά-συμβουλές-για-να-διώξεις-τις-ενοχές-του-διαζυγίου-

Photo via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μαμά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close