όταν-μεγαλώνεις παιδιά-το-σπίτι-είναι-ατακτοποίητο-

Δεν είναι ντροπή να έχετε σπίτι ακατάστατο όταν μεγαλώνετε παιδιά. Μην νιώθετε τύψεις επειδή δεν έχετε ένα τέλεια τακτοποιημένο σπίτι όταν μεγαλώνετε παιδιά.

Πολύ συχνά μέσα από τα social media βλέπουμε γυναίκες να μοιράζονται στιγμές από την καθημερινότητά τους. Στα σχόλια, υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι αυτές οι γυναίκες είναι ανοικοκύρευτες, επειδή δεν έχουν τακτοποιημένο σπίτι και ξεχνούν, ότι οι πρωταγωνιστές των βίντεο ή των φωτογραφιών μεγαλώνουν παιδιά.

Από την άλλη οι περσόνες των social media, ακόμη και όταν μοιράζονται στιγμές από την καθημερινότητά τους, τα πάντα φαίνονται τόσο τέλεια. Ένα υπέροχο σπίτι με υπέροχα παιδιά και δύο γονείς που είναι μονίμως περιποιημένοι, χαμογελαστοί και χαλαροί.

Δείτε ακόμα 5 συμπεριφορές μαμάδων που τους κάνουν κακό

Εικόνες που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα δηλαδή. Μία γυναίκα λοιπόν αποφάσισε να μας υπενθυμίσει ότι κανένας και καμία δεν έχει τακτοποιημένο σπίτι όταν μέσα σε αυτό το σπίτι κινούνται και ζουν παιδιά και αυτό δεν είναι κατακριτέο ούτε παράλογο. Διαβάστε παρακάτω:

Δεν είναι ντροπή να έχετε σπίτι ακατάστατο όταν μεγαλώνετε παιδιά

Στην εποχή που το Instagram και το TikTok βρίσκονται στην καθημερινότητά μας σαν αναπόσπαστο κομμάτι βλέπουμε από την μία γυναίκες που μοιράζονται εικόνες και βίντεο δείχνοντας ένα σπίτι χαοτικό κι εκείνες να μην ενδιαφέρονται και τόσο και γυναίκες που τα έχουν όλα στην εντέλεια.

Δίνουμε περισσότερη βαρύτητα στις γυναίκες, διότι αυτές είναι που μέχρι και σήμερα, δυστυχώς χρεώνονται τις ευθύνες όσων αφορά το νοικοκυριό του σπιτιού. Μία γυναίκα λοιπόν από την Βόρεια Καρολίνα αποφασίζει να απαντήσει σε όλους αυτούς που κριτικάρουν τις γυναίκες οι οποίες μεγαλώνουν παιδιά και δεν μπορούν να διατηρήσουν το σπίτι καθαρό.

όταν-μεγαλώνεις παιδιά-το-σπίτι-είναι-ατακτοποίητο-

Photo via: mothersblog.gr

Από την άλλη ασκεί κριτική και σε όλες αυτές τις περσόνες των social media που για την προβολή τους, παρουσιάζουν μία ειδυλλιακή καθημερινότητα, που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα, δημιουργώντας ψεύτικα πρότυπα.

Δείτε ακόμα “Από την μία στιγμή στην άλλη νιώθεις κουρέλι”: Το ξέσπασμα μίας νέας μαμάς

Όπως είπε λοιπόν η Macgill Frutchey στο «Good Morning America» δεν είναι ντροπή η μητέρα να έχει ατακτοποίητο σπίτι με παιχνίδια πεταμένα στο πάτωμα και άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη, εφόσον μεγαλώνει παιδιά. Θα έπρεπε λοιπόν σύμφωνα με την ίδια να βλέπουμε περισσότερες τέτοιες εικόνες στα social media.

όταν-μεγαλώνεις παιδιά-το-σπίτι-είναι-ατακτοποίητο-

Photo via: everything.kz

Προτρέπει δηλαδή τις περσόνες των social media αλλά και τους κοινούς χρήστες να μην φοβούνται να μοιραστούν ρεαλιστικές εικόνες με τους εικονικούς τους φίλους, διότι με αυτόν τον τρόπο καταρρίπτονται τα ψεύτικα πρότυπα σχετικά με την “ιδανική οικογένεια”.

«Μου αρέσει να συνδέομαι με άλλες μαμάδες ουσιαστικά, να είμαι αυθεντική. «Δεν προσπαθώ να κάνω να το σπίτι μου να φαίνεται πιο τακτοποιημένο ή πιο ακατάστατο απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα, ούτε προσπαθώ να φαίνεται τέλειο.

Δείτε ακόμα Τα ανάρμοστα σχόλια που δέχθηκε η Μαρία Ηλιάκη για την εγκυμοσύνη της στα 44 της

Μοιράζομαι φωτογραφίες από την πραγματική ζωή μιας μαμάς με τρία παιδιά θέλοντας έτσι να απενοχοποιήσω και άλλους γονείς». Επίσης συνεχίζει λέγοντας ότι:  «Υπάρχουν μαμάδες που πριν βγάλουν μια φωτογραφία για το Ιnstagram μαζεύουν, ξεσκονίζουν και πλένουν τα πιάτα τους μη τυχόν και παρεξηγηθούν.

όταν-μεγαλώνεις παιδιά-το-σπίτι-είναι-ατακτοποίητο-

Photo via: forum.duolingo.com

Ωστόσο, έχει έρθει η ώρα να το αποδεχτούμε και να μην ντρεπόμαστε γι’ αυτό: τακτοποιημένο σπίτι και μικρά παιδιά δεν πάνε μαζί!». Μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο Instagram η Macgill Frutchey λέει πως έμαθε να αγκαλιάζει το χάος που υπάρχει μέσα στο σπίτι.

Επίσης θέλει να μοιράζεται την πραγματικότητα με σκοπό να βοηθήσει άλλες μαμάδες να απενοχοποιήσουν τον εαυτό τους που δεν είναι τόσο…τέλειες.

Photo cover via: scarymommy.com

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μαμά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close