Ένα κείμενο στις νέες μανούλες που βρίσκονται σε καραντίνα

Καραντίνα: Ένα κείμενο για τις μανούλες που μόλις γέννησαν!Γιατί η καραντίνα είναι μία δύσκολη συνθήκη για όλους μας. Πόσο μάλλον όμως για μία νέα μανούλα. Όταν μία γυναίκα γίνεται μανούλα τον πρώτο καιρό νιώθει τις ορμόνες της να παίζουν…περίεργα παιχνίδια.

Γι’ αυτό και έχει ανάγκη να γεμίζει το σπίτι με ανθρώπους που να μπορεί να μιλήσει μαζί τους, που να μπορούν να την καταλάβουν. Κάθε γυναίκα όταν είναι έγκυος σκέφτεται, ότι όταν φέρει στον κόσμο το παιδί της, άνθρωποι που την αγαπούν θα είναι εκεί.

Δείτε ακόμα Το χιουμοριστικό κείμενο της αγωνιζόμενης Ελληνίδας μάνας για την τηλεκπαίδευση.

Θα είναι εκεί για να το θαυμάσουν, για να του φέρουν δώρα, για να ακούσουν τις σκέψεις της νέας μανούλας. Κάθε γυναίκα που είναι έγκυος, σκέφτεται τις βόλτες στο πάρκο που θα κάνει αφού γεννήσει. Σκέφτεται τα δώρα, τις βόλτες στα μαγαζιά όπου θα αγοράζει στο αγγελούδι της τα πιο όμορφα ρούχα και τα αγαπημένα του παιχνίδια.

Η καραντίνα όμως δεν της επιτρέπει να τα κάνει όλα αυτά. Βρίσκεται σε ένα σπίτι κλεισμένη συντροφιά με το αγγελούδι της. Δεν μπορούν να πάνε βόλτα μαζί, κανένας φίλος δεν μπορεί να την επισκεφθεί. Ακόμη δεν του έχει πάρει τα ρούχα και τα παιχνίδια που ονειρεύονταν.

Και όταν έχει ανάγκη να μιλήσει σε κάποιον για τα άγχη της και αυτά που την βασανίζουν, ξέρει πως αν μεγαλώνει μόνη της το παιδί, μόνο τηλεφωνικώς θα μπορεί να το κάνει με κάποια φίλη ή συγγενή της. Η καραντίνα είναι δύσκολη υπόθεση.

Η σελίδα στο Facebook MommyCool προχώρησε σε ένα κείμενο το οποίο το έγραψε για τις μανούλες που είναι σε καραντίνα και μεγαλώνουν το πρώτο τους παιδί. Ένα κείμενο για εκείνες τις γυναίκες που κανείς δεν αναφέρθηκε στα προβλήματά τους αυτόν τον καιρό. Όμως υπάρχουν. Κι εμείς τις καταλαβαίνουμε. Διαβάστε παρακάτω: 

Δεν είναι έτσι όπως το είχες σχεδιάσει μαμά… Δεν είναι όπως το είχες φανταστεί! Ούτε επισκέψεις από φίλους , ούτε μαθήματα γιόγκα , ούτε βόλτες με το καρότσι στο πάρκο , ούτε ραντεβού με τις φίλες σου κ τα μωράκια σας….!

Ξέρω ότι είναι μοναχικό μαμά , δεν ήταν σχεδιασμένο να το περνάς μόνη σου , η μητρότητα δεν είναι μοναχικό άθλημα ! Οι τοίχοι του σπιτιού σου σε πνίγουν κάποιες μέρες και οι ώρες φαίνονται ατελείωτες ! Επιθυμείς κάποιος να θαυμάσει το όμορφο μωρό σου και να αγκαλιάσει όλα σου τα συναισθήματα όταν γίνονται μεγάλα και τρομαχτικά !

Κι όμως δεν είσαι μόνη σου μαμά …σε αυτό το περίεργο κεφάλαιο της απόστασης κ της απομόνωσης …είμαστε όλες οι μαμάδες μαζί!
Θα περάσει κ αυτό…και τότε οι αγκαλιές θα είναι πιο σφιχτές και τα συναισθήματα μας θα έχουν μια άλλη γλύκα, και τα ραντεβού μας πιο ουσία και πιο πολύ συναίσθημα !

Μέχρι τότε …βρες το πιο ζεστό σημείο του καναπέ σου μαμά και κούρνιασε ανάμεσα στα μαξιλάρια ,σαν να σε αγκαλιάζει η ασφαλέστερη αγκαλιά του κόσμου ,έχοντας το πιο γλυκό μωρό του κόσμου στο στήθος σου …το δικό σου μωρό!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close