21 ωραίες συμβουλές που δίνουν μαμάδες στους νεότερους εαυτούς τους

Κάθε γυναίκα αντιμετωπίζει την μητρότητα διαφορετικά. Κάποιες από εμάς, διαβάζουμε χρόνια βιβλία μητρότητας, έχουμε κρατήσει μικρότερα παιδιά και είμαστε έτοιμες να κρατήσουμε και το δικό μας. Άλλες, πάλι δεν έχουν ιδέα, τι πρέπει να κάνουν και τρομοκρατούνται, καθώς θεωρούν θαύμα το γεγονός οτι μπορούν ακαι επιβιώνουν. Σίγουρα, όλες έχουμε διαβάσει και ακούσει συμβουλές αλλά καμία δεν είναι έτσι όπως τη περιμέναμε.

Πάντως άσχετα με το πως μοιάζουν τα πρώτα βήματα της μητρότητας, όλοι περπατάμε προς ένα νέο μονοπάτι, για το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς παρά να είμαστε προετοιμασμένες.

” Άμα ήξερα τότε αυτά που ξέρω τώρα…. λοιπόν…”

Πόσες από εμάς έχουν πεί κάτι τέτοιο; Eγω ας πούμε το έχω πει. Και αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω και να μιλούσα στον εαυτό μου θα του έλεγα ” Το να κρατάς συνέχεια το νεογέννητο είναι εξουθενωτικό και δεν έχει κανένα μέτρο.. Δώστο και σε κάποιον άλλο να το κρατήσει για εσένα.””Πήγαινε ξεκουράσου και κοιμήσου λίγο… πήγαινε τώρα..”

Δείτε ακόμη: Τι θα συνέβαινε εάν οι γονείς συμπεριφέρονταν σαν παιδιά

Οπότε ρώτησα τι θα έλεγαν και άλλες μαμάδες στους νεότερους εαυτούς τους, αν ήταν ακόμη έγκυος ή αν ήταν νέες μαμάδες. Αυτά είναι λοιπόν που μου είπαν.

Η ζωή δεν έρχεται με ένα εγχειρίδιο. Έχουμε μόνο ο ένας τον άλλον. “

1. ”Μην προσπαθείς να είσαι τέλεια” αυτό που θα καταφέρεις είναι τελικά να αποτύχεις, επειδή κανείς δεν είναι τέλειος. Αναρωτήθηκα γιατί ήθελα να είμαι τέλεια. Είναι γιατί αγαπώ αυτό το παιδί. Κάντε τα πάντα από αγάπη, όχι επειδή «πρέπει». Τι το λειτουργεί για μερικούς ανθρώπους και μερικά παιδιά μπορούν να μην λειτουργήσουν και στο δικό σας παιδί. Μην ξεχάσεις να αγαπάς τον εαυτό σου, να προσέχεις τον εαυτό σου, να είσαι γεμάτη. Και υπόσχομαι θα μπορείς να δώσεις έτσι περισσότερο σε αυτό το χαριτωμένο μικρό προσωπάκι που σε κοιτάει σαν να είσαι ολόκληρος ο κόσμος ”

2. ” Να μην ξεχάσεις το ποια είσαι” καθώς δεν θα μπορείς να σφίξεις αργότερα τα χέρια αυτού του μικρού πρόγκιππα ή προγκίπισσας.

3. ”Μην σε νοιάζει το τι σκέφτονται οι άλλοι γι σένα”…Καθώς το μόνο που κάνεις είναι να χάσεις χρόνο”.

4. ”Μην προσποιήσε οτι δεν έχεις κατάθλιψη”. Πάρε φάρμακα.. Πήγαινε σε ένα γιατρό..Αυτό θα βοηθήσει να περάσουν οι πρώτοι μήνες πιο ήσυχα. Το οτι έχεις κατάθλιψη δεν σημαίνει οτι είσαι αποτυχημένη. Σε μερικά χρόνια, θα ανακαλύψεις οτι είσαι αυτιστικό και θα καταλάβεις τον εαυτό σου καλύτερα, αλλά τώρα αγάπη μου κάνε το ταξίδι αυτό πιο εύκολο για σένα.

5. Μια γυναίκα πριν κάνει παιδί ‘‘ Να είσαι λίγο εγωίστρια και να διασκεδάζεις όλες τις ώρες της ημέρας”.

6. Μια έγκυος γυναίκα ”Φάε και πιές όσο καλύτερα μπορείς, θα θρέψει το μικρό σου, ώστε αν υπάρχουν επιπλοκές, θα ξέρεις οτι έκανες το καλύτερο που μπορούσες σε όλο αυτό το ταξίδι”.

Δείτε ακόμη: 10 πράγματα που δεν θα ακούσεις ποτέ από τη μαμά σου

7. Μια καινούργια μαμά ”Μην πιέζεσαι, ζήσε την κάθε στιγμή με το παιδί σου από το πρώτο του γεύμα μέχρι το πρώτο του παιχνίδι.”

8. ”Μπορεί να σε νευριάζουν κάποιες φορές κάποις καταστάσεις, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε με όλα. Να θυμάσαι τις ωραίες στιγμές και όχι τα λάθη”.

9. ” Μην έχετε πολλές προσδοκίες, μην προσκολλείσαι σε καμιά φάση, και να είσαι υπομονετική και να μάθεις να διαχειρίζεσαι το πόνο.”

10. ”Πάρε ένα βιβλίο που μιλάει για παιδιά έτσι το πως μεγαλώνει το παιδί σου θα αρχίσει να σου φαίνεται πιο κατανοητό”.

11. ”Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με καμιά άλλη μάνα… ούτε το παιδί σου με κανένα άλλο.. όλοι είμαστε μοναδικοί.”

12. ”Πρόσεχε τον εαυτό σου…..”

Δείτε ακόμη: 11 γονείς μοιράστηκαν μαζί μας τη στιγμή που συνειδητοποίησαν οτι το παιδί τους ήταν ασχημούλικο

13.”Οι φίλοι σου θα αλλάξουν.. αλλά αυτό είναι εντάξει..”

14.  ”Γέλασε με κάθε τι μέσα στην μητρότητα. Κανένας γονιός δεν είναι τέλειος. Το μόνο που θα μετράει στο τέλος της ημέρας είναι οτι έχετε πολύ αγάπη μεταξύ σας.”

15. ”Απολαύσε τη ζωή σας τώρα που είστε νέοι. Ταξίδεψε περισσότερο με το σύζυγό σου, πριν κάνεις παιδιά . Τιμήστε το χρόνο της ελευθερίας και της νεότητας, επειδή ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω.

16. ”Αγάπα τους υπνάκους…και την ησυχία. Και το γεγονός οτι είσαι σε θέση να απολαύσεις μια ταινία, ένα γεύμα, μια σκέψη.

17. ”Βάλε μια κλειδαριά στην πόρτα του μπάνιου.”

18. ” Μπορείς να κάνεις πολλά λάθη στην ανατροφή του παιδιού σου, αλλά το μόνο πράγμα που δεν είναι ποτέ λάθος είναι να δώσεις στο παιδί σου πάρα πολύ προσοχή. Στα προβλήματα του. Ζητήστε τη συμβουλή τους. Δείξτε τους ότι τους χρειάζεστε στη ζωή σας και αποδεχθείτε τη βοήθειά τους όσο πιο συχνά μπορείτε. ”

19. ”Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας σε οτι έχει να κάνει με το μωρό.. Ο εαυτός σου είναι αυτός που γνωρίζει καλύτερα.”

20. ”Να είσαι ο εαυτός σου και να ακολουθείς την καρδιά σου.”

Και μια πολύ όμορφη συμβουλή από κάποια που δεν είναι μαμά:

«Δεν έχω  παιδιά, αλλά  έχω ένα  βιβλιοπωλείο που αισθάνεσαι λες και είναι παιδί μερικές φορές: ένα με μεγάλο πωπούλι, πολύ καλό, αλλά συχνά προβληματικό παιδί. Και είμαι ανύπαντρη μητέρα. Για τους πρώτους έξι μήνες της ιδιοκτησίας του καταστήματος (2008: Ναι Αγόρασα ένα βιβλιοπωλείο στο κέντρο της ύφεσης.) Έκλαψα κάθε κολασμένη ημέρα. Τότε, μια μέρα, σήκωσα το τηλέφωνο και ταπείνωσα τον εαυτό μου σε ένα άλλο βιβλιοπωλείο και είπα, «δεν έχω ιδέα τι κάνω με (ό, τι ήταν)» και αυτή μου είπε, «Ναι. Ούτε εγώ έχω ιδέα. Ποιος να πάρουμε να μας πει; » Η υπερηφάνεια είναι αδυναμία. Απαλλαγείτε από αυτή. Σήκωστε το τηλέφωνο και καλέστε κάποιον. Στο facebook ». Στο tweeter. Ζητήστε βοήθεια. Υπάρχουν ένα σωρό μαμάδες εκεί έξω όπως εμείς οι χαζοί οι  ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείου που δεν ξέρουν τι να κάνουν, αλλά οι πηγές πληροφόρησης είναι πολλές. Η ζωή δεν έρχεται με ένα εγχειρίδιο. Έχουμε μόνο ο ένας τον άλλον. ”

 

Πηγή: mom.me
Close