«Δεν ήξερα, παιδί μου, ότι θα ήταν η τελευταία φορά…»

«Δεν ήξερα, παιδί μου, ότι θα ήταν η τελευταία φορά…»

Δεν ήξερα όταν βρισκόμουν σε εκείνο το δωμάτιο του ξενοδοχείου, με τον ήχο του ωκεανού να φυσάει μέσα από την ανοιχτή πόρτα, οτι θα ήταν η πρώτη φορά που θα σε άκουγα να λές, «Σ ‘αγαπώ, μαμά», καθώς με χάιδευες με το μικρό σου χέρι στο μάγουλο μου για να με διαβεβαιώσεις ότι ήταν αλήθεια.

Δεν ήξερα ότι νωρίς εκείνο το πρωί που κρατούσες τα έπιπλα για ισορροπία, θα ήταν η πρώτη φορά που θα κατάφερνες να μην κρατάς από πουθενά και να κάνεις τρία ολόκληρα βήματα μόνη σου!
Δεν ήξερα εκείνη τη νύχτα, περίπου 15 μήνες μετά τη γέννησή σου, οτι θα ήταν τελικά η πρώτη φορά που θα κοιμόσουν όλη τη νύχτα, ειρηνικά και γαλήνια εκεί στην κούνια σου.

Δεν ήξερα καθώς περπατούσαμε μαζί στο πάρκο, με τον ήλιο να λάμπει στο πρόσωπο σου, ότι θα ήταν η πρώτη φορά που θα άφηνες το χέρι μου και θα έτρεχες για να παίξεις με μια φίλη σου…

Δεν ήξερα όταν βγήκες από το δωμάτιο σου φορώντας μια ροζ πουά φουστίτσα και ένα κατακόκκινο πουκάμισο, χαμογελώντας πλατιά, ότι θα ήταν η πρώτη φορά που θα ντυνόσουν εντελώς μόνη σου.

Δείτε επίσης: 14 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι πολύ καλή μαμά

Όχι, δεν ήξερα ότι θα ήταν η πρώτη φορά.

Δεν ήξερα εκείνο το βράδυ, καθώς σε νανούριζα μπρος-πίσω σε εκείνη το ζεστή, φθαρμένη, κουνιστή καρέκλα, οτι θα ήταν η τελευταία φορά που σε νανούριζα για να κοιμηθείς.

Δεν ήξερα, τότε που κοίταζες το φεγγάρι στον ουρανό, όταν η πιπίλα θα έφευγε από το στόμα σου και δεν θα την αναζητούσες ποτές ξανά.

Δεν ήξερα, καθώς κρατούσα εκείνο το μπουκάλι στο στόμα σου, είχα το σώμα σου κοντά στην καρδιά μου, και κοίταζα τα μικρά μάτια σου, ότι θα ήταν η τελευταία φορά που θα σου έδινα αυτό το μπουκάλι.

Δεν ήξερα, καθώς κρατούσες το χέρι μου για να διασχίσεις το δρόμο εκείνη την ημέρα, ότι θα ήταν η τελευταία φορά που θα το έκανες αυτό χωρίς να θέλεις να απομακρυνθείς μόνη σου.

Δεν ήξερα καθώς σε σκέπαζα μέχρι το πηγούνι σου, χάιδευα τα μαλλιά σου και ξάπλωνα δίπλα σου ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα χρειαζόταν να ξαπλώσω μαζί σου για να σε πάρει ο ύπνος.

Δείτε επίσης: Παιδί μου όταν μεγαλώσεις, θέλω να λες, «Αχ αυτό μυρίζει μαμά» και να με θυμάσαι

Όχι, δεν ήξερα ότι θα ήταν η τελευταία φορά.

Υπάρχουν τόσα πολλά που δεν ήξερα. Αν τα ήξερα θα είχα προσπαθήσει να προετοιμαστώ περισσότερο, τόσο για τις πρώτες όσο και για τις τελευταίες φορές. Αλλά ίσως είναι καλύτερο που δεν ξέρουμε. Άλλωστε, πόσο ευτυχία να αντέξει η καρδιά!

Δεν ήξερα όταν με έκανες μαμά ότι θα ήταν η πρώτη φορά που η καρδιά μου θα αισθανόταν μια ατελείωτη αγάπη και δεν ήξερα ότι θα ήταν η τελευταία φορά που η καρδιά μου θα ήταν μόνο δική μου.

Δείτε επίσης: Ένα μικρό παιδί που δεν πρόλαβε να γνωρίσει τον μπαμπά του, γράφει στον δάσκαλο του ένα γράμμα και γίνεται γρήγορα viral

Σ’ αγαπώ παιδί μου… Και ανυπομονώ για όλες τις επόμενες πρώτες και τελευταίες μας φορές….

Πηγή: babyradio.gr
Close