Έρευνα απαντά στο ερώτημα:Πόσος χρόνος περισσεύει στις μαμάδες;

17 λεπτά την ημέρα. Τουλάχιστον σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μία πρόσφατη έρευνα.

Λογικό αν σκεφτεί κανείς τα πόσα έχει μια μαμά να κάνει. Να μαγειρέψει, να διαβάσει παραμύθια, να κάνει τον σωφέρ για τα παιδιά της…

Η έρευνα του TVbed.com, η οποία μελέτησε ένα δείγμα 2000 μαμάδων, αποκάλυψε πως το 51% των μαμάδων μπορεί να χάσουν ολόκληρες εβδομάδες χωρίς να έχουν απολαύσει ακόμη και ένα λεπτό για τον εαυτό τους, ενώ τα τρία τέταρτα των μαμάδων που συμμετείχαν στην έρευνα αισθάνονται πως η ζωή τους είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στους άλλους.

Οι μισές από τις μαμάδες παραδέχτηκαν πως δεν έχουν χρόνο για να ασχοληθούν με τα δικά τους χόμπι και ενδιαφέροντα. Για την ακρίβεια, το 55% δήλωσε πως η καλύτερη στιγμή της εβδομάδας τους ήταν όταν κατάφεραν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα που ήθελαν στην τηλεόραση.

Αυτοί οι τρομακτικοί αριθμοί δεν ισχύουν όπως φαίνεται και για τους μπαμπάδες όμως. Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης πως οι μαμάδες αναλαμβάνουν το 78% της δουλειάς του σπιτιού και 7 στις 10 γυναίκες πιστεύουν πως ο σύντροφός τους έχει περισσότερο χρόνο για εκείνον – κάτι το οποίο κάνει μία στις πέντε γυναίκες να αγανακτήσουν.

Πώς περνούν λοιπόν οι μαμάδες αυτά τα (πολύτιμα και σπάνια) 17 λεπτά που τους περισσεύουν; Προγραμματίζοντας την επόμενη μέρα, δήλωσε το 40% των ερωτηθέντων.

πηγή: motherandbaby.co.uk

Close