Το γράμμα αυτής της μητέρας που έχετε viral στο διαδίκτυο και θα αγγίξει κάθε μητέρα..

HConstance Hall έχει το δικό της blog  και είναι μια 32άχρονη μαμά από την Αυστραλία, όπου όπως κάθε μαμά αγαπάει τα παιδιά της. Αυτή η μαμά λοιπόν πριν λίγες εβδομάδες δεν δίστασε να δημοσιεύσει στο facebook κάτι που αμέσως έγινε viral καθώς άγγιξε κάθε μητέρα. Δείτε λοιπόν τι έγραψε αυτή η μητέρα στο Facebook.

”Γράφω για τις γυναίκες που είναι στο πάρκο, που κοιτούν το κινητό τους χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά τους.Ναι, μιλάω σε σας. Αντί να είστε κολλημένες στο smartphone σας, θα πρέπει να συνδεθείτε με τον κόσμο και τα παιδιά σας και όχι με αυτές τις ομάδες μαμάδων που μιλούν για τα παιδιά τους μόνο μέσω κοινωνικών μέσων δικτύωσης.Nα θυμάστε ότι δεν έχει καμία απολύτως σημασία τι πιστεύει αυτή η «μικρή ομάδα μαμάδων». Σηκωθείτε και παίξτε με τα παιδιά σας.Η γυναίκα που έχει ένα βουνό από άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη της κουζίνας, μπορεί να βγει έξω με τα παιδιά της και να πάει μια βόλτα για καφέ με τους φίλους της.

Δείτε ακόμη: Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να πείτε σε μία άλλη μαμά!

Γράφω για τις γυναίκες που είναι στο πάρκο, που κοιτούν το κινητό τους χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά τους

Απευθύνομαι σε σένα. Για να είσαι καλή μητέρα, σύζυγος ή άνθρωπος δεν χρειάζεται να σπαταλάς μια αιωνιότητα για να καθαρίζεις το σπίτι σου. Αν σου γίνει έμμονη ιδέα, τότε οι φίλοι σου θα αρχίσουν να ζουν τη ζωή τους χωρίς εσένα.

Απευθύνομαι στη γυναίκα που μετά τη γέννα έχει στα χέρια της μια συνταγή γιατρού για αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Ναι, μιλάω σε σένα. Μπορεί να μην το πιστεύεις αλλά και τα παιδιά σου να μεγαλώσουν, εσύ θα συνεχίσεις να πολεμάς την κατάθλιψη. Το να καταθέτεις τα όπλα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την κατάθλιψη, μην τα συγχέεις. Εσύ είσαι ο κυβερνήτης της ζωής σου και μπορείς να ξεπεράσεις τα πάντα. Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής σου, απόλαυσέ τη όσο μπορείς. Μερικές φορές, συγχέουμε τη δύναμη με την αδυναμία αλλά να θυμάσαι ότι είσαι πολύ πιο δυνατή απ’ ό,τι φαντάζεσαι. Δεν είσαι αδύναμη επειδή ζητάς βοήθεια. Την αξίζεις! Να θυμάσαι ότι πολλές γυναίκες περνούν ακριβώς το ίδιο πράγμα με σένα αλλά μπορεί απλώς να μην μιλούν για αυτό.

Δείτε ακόμη: Σταματήστε να δίνετε διαταγές στην μαμά! Ένα πραγματικά σοβαρό μήνυμα.

Τώρα γράφω στη γυναίκα που δεν έχει χάσει όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης της. Μην ανησυχείς, δεν έχει καμία σημασία, επειδή το να είσαι μητέρα είναι μια νέα δουλειά που χρειάζεται να είσαι εκεί 24 ώρες την ημέρα και απλά δεν πληρώνεσαι γι’ αυτό.Στην πραγματικότητα είναι μια δουλειά που δεν τελειώνει ποτέ. Γι’ αυτό το λόγο, μη διστάζεις να φας αυτό το κομμάτι κέικ αν το θέλεις. Το σώμα σου μετά τη γέννα δεν αφορά κανέναν και γι’ αυτό σταμάτα να σκέφτεσαι τι θα πουν οι άλλοι: ΔΕΝ τους αφορά.

Δείτε ακόμη: Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να πείτε σε μία άλλη μαμά!

Το να είσαι μητέρα δεν σημαίνει οτι τελείωσε η ζωή σου και είσαι πλέον δούλα. Το να είσαι μητέρα είναι χαρά. To γράμμα αυτής της γυναίκας φαίνεται περισσότερο σαν να θέλει να αφυπνίσει τις γυναίκες ώστε να νοιάζονται όχι μόνο για την ανάπτυξη των παιδιών τους και τις ευθύνες του σπιτιού τους αλλά να νοιαστούν πλέον και για τη δική τους τη ζωή!

 

Close