Μια μαμά ρωτάει: «Εσείς από πότε έχετε να ξεκουραστείτε;»

Μια μαμά ρωτάει: «Εσείς από πότε έχετε να ξεκουραστείτε;»

Ρωτήσαμε μια φίλη που μόλις γύρισε από διακοπές εάν ξεκουράστηκε. Και μας απάντησε: «Με δύο παιδιά;! Περάσαμε ωραία αλλά σίγουρα δεν ξεκουράστηκα». Εσείς από πότε έχετε να ξεκουραστείτε και πότε αυτό είναι απλά επιβεβλημένο;

Ακόμη κι αν δεν έχετε πάει ακόμα διακοπές, ο χρόνος σας πιέζει να τα προλάβετε όλα. Και το μισό καλοκαίρι έχει ήδη φύγει…

Σας καταλαβαίνουμε, δεν ξέρετε πόσο. Ξέρετε όμως ότι όλα έχουν τα όριά τους; Ακόμα και οι μαμάδες, που καμιά φορά ξεχνάμε πως δεν είμαστε υπερήρωες αλλά άνθρωποι.

Εάν τον τελευταίο καιρό νιώθετε συνεχώς υπερβολικά κουρασμένη, δείτε ποια είναι τα ανησυχητικά συμπτώματα που σας χτυπάνε το καμπανάκι:

Σας φαίνονται όλα βουνό. Όχι μόνο τα ασιδέρωτα (που έχουν γίνει βουνό) αλλά και κάτι πολύ απλό, όπως το να πάτε στο φούρνο να πάρετε ένα κιλό ψωμί.

Δείτε ακόμη Ο οπαδός που έκανε τόπι στο ξύλο ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στο γήπεδο

Η μνήμη σας ρετάρει. Δεν θυμάστε απλά πράγματα (πού στο καλό είναι ο φορτιστής του κινητού;), εσείς που παλιότερα φημιζόσασταν για τη διαύγεια της μνήμης σας.

Ο ύπνος δεν έρχεται εύκολα. Πολλά είναι τα βράδια που τα περνάτε χαζεύοντας τηλεόραση ή Facebook. Κι όμως θέλετε τόσο πολύ να κοιμηθείτε…

Είστε συνέχεια μέσα στα νεύρα. Όταν σας δίνουν κάποια αφορμή αλλά και όταν δεν σας τη δίνουν. Στη δεύτερη περίπτωση, τα πράγματα δεν είναι καλά.

Έχετε γίνει ευσυγκίνητη. Βάζετε τα κλάματα με το παραμικρό, ακόμα και όταν βλέπετε ένα σκυλάκι στο Instagram. Ούτε στην εγκυμοσύνη τέτοιο κλάμα.

Τρώτε τα πάντα. Μέρα, νύχτα. Χωρίς να πεινάτε.

Παίρνετε εύκολα κιλά. Ή το αντίθετο (το να χάνετε δεν είναι κακό αλλά αποτελεί μια ένδειξη κούρασης).

Νιώθετε εντελώς πεσμένη τόσο όσον αφορά στις αντοχές σας όσο και στη διάθεσή σας. Και ας βρίσκεστε διακοπές με ένα κοκτέιλ στο χέρι…

Εάν τσεκάρατε ότι συμβαίνουν κάποια από τα παραπάνω, πάρτε μερικές μέρες off από τη δουλειά ή… από τα παιδιά και ξεκουραστείτε αληθινά. Το χρειάζεστε!

 

Πηγή: mytwins
Close