«Να αγαπάς τις ατέλειές σου»: το πολύτιμο μάθημα της μητέρας μου

Τι κάνει έναν άνθρωπο όμορφο και ερωτεύσιμο; Η εξωτερική εμφάνιση, το καλογυμνασμένο σώμα και τα πράσινα μάτια; Και όμως όχι! Τον άνθρωπο τον ερωτεύεσαι από την προσωπικότητά του, τον χαρακτήρα του και την ευγένειά του!

Ο όμορφος άνθρωπος είναι εκείνος που αγαπά και εκτιμά τον εαυτό του. Είναι εκείνος που εκπέμπει θετική ενέργεια και μία αύρα που σε μαγνητίζει και σε ελκύει κοντά του. Είναι εκείνος που έχει δεχτεί τις ατέλειές του, τις έχει αγαπήσει, και έχουν γίνει τα “δυνατά του σημεία”.

Τελικά, αυτό που μετράει είναι να νιώθουμε άνετα όχι μόνο με τα ρούχα μας, αλλά με τον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτό το μήνυμα εισέπραξε η παρακάτω μαμά από την μητέρα της , κι αυτό θέλει να περάσει και στην κόρη της. Εμείς;

«Να αγαπάς τις ατέλειές σου»: το πολύτιμο μάθημα της μητέρας μου

Δειτε ακομα:Μαμάδες στην παραλία! Πέντε κατηγορίες που θα συναντήσετε το καλοκαίρι στη θάλασσα!

«Βρισκόμουν σε ένα δοκιμαστήριο προσπαθώντας να βρω το κατάλληλο μαγιό που θα καλύψει τα περιττά κιλά του σώματός μου. Η μητέρα μου, 70 ετών, καθόταν σε έναν πάγκο ακριβώς πίσω μου. Όταν την ρώτησα: «Τι λες; Να πάρω αυτό το μπικίνι ακόμα κι αν κοντεύω τα 40;». Τότε εκείνη με κοίταξε και μου απάντησε:
«Να πάρεις ό,τι σε κάνει να νιώθεις άνετα! Τις ατέλειές μας πρέπει να τις αγαπάμε».
Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα πως μου έδωσε ένα πολύ καλό μάθημα όχι μόνο για μένα, αλλά και στο πώς θέλω να μεγαλώσω την 5χρονη κόρη μου! Να φοράει ό,τι θέλει αρκεί να νιώθει άνετα. Δεν χρειάζεται να είναι τέλεια – αρκεί να νιώθει όμορφα με το σώμα της!

Ξανακοίταξα τον καθρέφτη και διαπίστωσα πως το μπικίνι που επέλεξα μου άρεσε. Μπορεί να μην είχα πια επίπεδη κοιλιά, ούτε και τα σφιχτά πόδια των νεανικών μου χρόνων, όμως ένιωθα καλά! Κι αυτό το χρωστάω στην μητέρα μου.

Δεν χρειάζεται να είμαι πάντα τέλεια. Ούτε και να νιώθω άνετα με τα ρούχα που επιλέγω. Αυτό που έχει σημασία είναι να αγαπώ το σώμα μου και τις αλλαγές του, όποιες κι αν είναι αυτές. Κι αυτό θέλω να μάθει και η κόρη μου βλέποντάς με. Να μην εστιάζει στις τυχόν ατέλειες, αλλά να αγκαλιάζει το σώμα της και τον εαυτό της αγαπώντας όλα τα σημάδια του χρόνου.

Εξάλλου, κάθε σημάδι αντιπροσωπεύει κάτι νέο. Κάθε χρόνος που περνάει από πάνω μας μεταφράζεται σε εμπειρίες, μάχες και όμορφες στιγμές. Κι αυτό που έχει σημασία δεν είναι η επίπεδη κοιλιά, αλλά το χαμόγελο και η αυτοπεποίθηση που καθρεφτίζεται στο πρόσωπό μας.

Κι όταν θα έρθει η ώρα να με ρωτήσει με αμφιβολία στη φωνή «Μαμά, μου πάει αυτό το ρούχο;», ξέρω πως θα της απαντήσω ό,τι και η μητέρα μου: «Να πάρεις ό,τι σε κάνει να νιώθεις άνετα!».

Δειτε ακομα: Η Αθηναϊς Νέγκα ποζάρει με μαγιό και μιλάει ανοιχτά για τη σχέση της με το σώμα της

Το ειδαμε στο mama365.gr

Με πληροφορίες από popsugar.com

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα αρθρα μας με ένα κλικ 

Close