Παιδί μου όταν μεγαλώσεις, θέλω να λες, «Αχ αυτό μυρίζει μαμά» και να με θυμάσαι

Απ’ όσα σου έδωσα μεγαλώνοντας, παιδί μου, άλλα θα τα κρατήσεις κι άλλα θα τα πετάξεις. Έτσι είναι το φυσικό. Θα τα δοκιμάσεις αυτά που σου έμαθα στο χρόνο και θα φτιάξεις τους δικούς σου κανόνες μέχρι να μείνουν μέσα σου, αυτά, που είναι εσύ. Έτσι είναι το σωστό. Από μένα θέλω να θυμάσαι τη μυρωδιά μου. Η μυρωδιά είναι μνήμη, λένε. Θέλω να λες ξαφνικά «Αχ αυτό μυρίζει μαμά» και να με θυμάσαι. Κι αν σε αγκάλιασα αρκετά και σε παρηγόρησα και σε φίλησα και σε έσφιξα πάνω μου όσο έπρεπε κι ακόμα περισσότερο. τότε μαζί με τη μυρωδιά μου θα έμειναν πάνω σου και οι συμβουλές που σου γλυκομίλησα και όλες οι υπέροχες στιγμές που φτιάξαμε μαζί. Γιατί οι υπέροχες στιγμές δεν έρχονται αλλά τις φτιάχνεις εσύ μαζί με αυτούς που αγαπάς και τις γεμίζεις αναμνήσεις που θα κρατήσουν για μια ζωή.

Δείτε ακόμα: Μια μαμά προειδοποιεί πως τα δίδυμα νεογέννητα μωρά της κόλλησαν μηνιγγίτιδα κατά την κύηση

Θέλω να λες ξαφνικά «Αχ αυτό μυρίζει μαμά» και να γεμίζεις αναμνήσεις από αγκαλιές κάτω από τα σκεπάσματα, και κουλουράκια στο φούρνο και τούρτες που φτιάξαμε μαζί για όλα σου τα γενέθλια και την αγαπημένη μου κολόνια που σου άρεσε τόσο να μυρίζεις και τα φρεσκοπλυμένα σεντόνια που έχωνες μέσα το πρόσωπό σου για να πνίξεις τα χαχανητά και τις απογευματινές βόλτες με τα ποδήλατα στην πλατεία που μετά σε κουβάλαγα αγκαλιά στο σπίτι γιατί σε είχε πάρει ο ύπνος και εσύ έχωνες το πρόσωπό σου στο στήθος μου κι έλεγες νυστάζω μαμά… Έτσι θέλω να με θυμάσαι όταν μεγαλώσεις.

Δείτε ακόμα: ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΑΓΟΡΙΩΝ…

Θέλω να λες ξαφνικά «Αχ αυτό μυρίζει μαμά» και να θυμάσαι πως το σπίτι μας ήταν πάντα ζεστό, γεμάτο ευτυχισμένους ανθρώπους που αγαπούσαν και νοιάζονταν ο ένας τον άλλο. Θέλω να θυμάσαι τρεχαλητά στο σπίτι με τα αδέρφια σου και φωνές και χαχανητά. Θέλω να θυμάσαι τα απογεύματα του χειμώνα που καθόμασταν στο τζάκι και πλάθαμε ιστορίες. Τα επιτραπέζια που παίζαμε και τις κατασκευές που φτιάχναμε με τις ώρες στο πάτωμα και γέμιζε το σπίτι τουβλάκια. Θέλω να θυμάσαι τη βιβλιοθήκη στο σαλόνι που γέμιζε από τα βιβλία που σου άρεσε τόσο να διαβάζεις και άλλα δε χωράει πια. Τις αγκαλιές πριν από κάθε καληνύχτα και τα φιλιά και όλα τα σ’ αγαπώ πολύ.

Θέλω να λες ξαφνικά «Αχ αυτό μυρίζει μαμά» και να θυμάσαι πως ήμουν πάντα δίπλα σου όταν με χρειάστηκες και να γνωρίζεις πως θα είμαι πάντα εδώ όταν με χρειαστείς αρκεί να το ζητήσεις κι εγώ θα πετάξω στο πλάι σου στη στιγμή.

Δείτε ακόμα: «Αγαπητή μαμά, ήμουν 7 χρονών όταν μου είπες ότι είσαι χοντρή, άσχημη και απαίσια»

Θέλω να λες ξαφνικά «Αχ αυτό μυρίζει μαμά» και να θυμάσαι, πως το μόνο που ήθελα από εσένα ήταν και είναι, να είσαι πάντα ευτυχισμένο και χαμογελαστό. Όλα τα άλλα παιδί μου τ’ αφήνω σε εσένα. Εσύ να διαλέξεις τι θέλεις και τι γεμίζει την ψυχή σου, γιατί εσύ, που σε έπλασα και σε έθρεψα με όλη μου την αγάπη, ξέρεις καλύτερα από όλους τι σου ταιριάζει.

Εύα Ακριβοπούλου

Πηγή: mommyandthecity
Close