«Βαρέθηκα να νιώθω κουρασμένη» Η εξομολόγηση μιας μαμάς που συγκλονίζει

Δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι μαμά. Και οι περισσότερες γυναίκες που έχουν παιδιά καταλαβαίνουν και νιώθουν το βάρος των υποχρεώσεων και των ευθυνών που φέρει αυτή η λέξη. Πρέπει να τα κάνεις όλα σωστά, γρήγορα και να ανταπεξέρχεσαι σε όλους σου τους ρόλους, εκείνον της μητέρας, της συζύγου, της νοικοκυράς, ξεχνώντας όμως εκείνον της ΓΥΝΑΙΚΑΣ. Και συχνά τα καταφέρνεις πολύ καλα! Υπάρχουν όμως φορές που απελπίζεσαι, που κουράζεσαι και νιώθεις πως οι αντοχές σου τελειώνουν και αναρωτιέσαι αν όλη σου η ζωή θα κυλίσει με τους ίδιους ρυθμούς…

Ας διαβάσουμε λοιπόν παρακάτω την εξομολόγηση μιας μητέρας εξουθενωμένης από την καθημερινότητα και σίγουρα οι περισσότερες από σας θα βρείτε τον εαυτό σας μέσα στο κείμενο που ακολουθεί.

Δεν είναι εύκολο για κανέναν να τρέχει από το πρωί έως το βράδυ να τα προλάβει όλα, κι όταν φτάνεις στο σημείο να χάνεις τον εαυτό σου από την εξάντληση, τότε ψιλιάζεσαι ότι οσονούπω θα καταρρεύσεις. Αυτό συνέβη και σε αυτήν τη μητέρα, που μετά από μια δύσκολη χρονιά κατέληξε ότι δεν αντέχει άλλο αυτό συναισθηματικό φορτίο, όπως και να αναβάλλει τα δικά της θέλω εξαιτίας της κούρασης, σύμφωνα με το mama365.gr.

Δείτε επίσης Για αυτό το λόγο αυτή η μαμά σταμάτησε να μαζεύει το δωμάτιο των παιδιών και δεν νιώθει καθόλου ενοχές

«Πόσες φορές έχω πει ”Είμαι κουρασμένη”! Τόσες, που ο περίγυρος μου ξέρει μέχρι και πότε θα το ξεστομίσω. Η αδερφή μου μεταξύ σοβαρού και αστείου μου λέει ότι έχει βαρεθεί να ακούει αυτή τη φράση από τα χείλη μου.

Και όμως, νιώθω πολύ κουρασμένη. Τα τελευταία 9 χρόνια που είμαι μητέρα αγωνίζομαι να αντεπεξέλθω σε όλους τους ρόλους μου αδιάκοπα και καθημερινά. Αυτός ο χρόνος όμως που πέρασε ήταν εξαιρετικά δύσκολος για μένα.

Άλλαξα δουλειά γιατί έπρεπε να είμαι «περισσότερο» παρούσα στην ζωή του εξαιρετικά ζωηρού 9χρονου γιου μου. Το καθημερινό μαγείρεμα, διάβασμα, τα πήγαινε-έλα από τη μια δραστηριότητα στην άλλη με εξαντλούσαν. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αρρώστησε από καρδιά ο πατέρας μου και έπρεπε να τον φροντίζω. Ναι, ήταν πολύ δύσκολη χρονιά και ναι, νιώθω κουρασμένη. Επίσης ξέρω ότι δεν είμαι η μοναδική που νιώθω έτσι.

Δείτε επίσης «Μαμά δεν με θέλουν!»: Τι απαντάς στο παιδί σου όταν νιώθει απόρριψη;

Πριν από λίγες ημέρες όμως, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Συνειδητοποίησα ότι δεν αντέχω άλλο να μην κάνω πράγματα για τον εαυτό μου, να αναβάλλω συνεχώς μια μέρα ξεκούρασης, επειδή νιώθω τύψεις απέναντι στην οικογένειά μου. Βαρέθηκα να τα κάνω όλα μόνη μου. Βαρέθηκα να είμαι κουρασμένη!

Δεν μπορώ να λειτουργήσω άλλο με αυτόν τον τρόπο. Χρειάζεται να βάλω ένα φρένο στην αυτοθυσία μου γιατί όλο αυτό εκτός από εμένα, βλάπτει και την οικογένειά μου. Αποφάσισα λοιπόν να μιλήσω στον άντρα μου για να βρούμε μία λύση. Η μεγαλύτερη απόφασή μου όμως ήταν να σταματήσω να νιώθω έτσι και να θεωρώ ότι όλα μου τα προσωπικά προβλήματα, πηγάζουν από την κούραση.

Δείτε επίσης Μάνα λύγισε από τις τύψεις και ομολόγησε 20 χρόνια μετά ότι τσιμέντωσε τα 4 μωρά της!

Είμαι γονιός και αυτό από μόνο του σημαίνει ότι δεν θα πάψω ποτέ να ανησυχώ, να βοηθάω τα παιδιά μου. Είμαι εργαζόμενη και θα συνεχίσω να είμαι για πολλά χρόνια ακόμα. Είμαι σύζυγος και νοικοκυρά και αυτό σημαίνει ότι πάντα θα χρειάζεται να φροντίζω το σπίτι μου και την σχέση μου με τον άντρα μου.

Δεν θα σταματήσω ποτέ να νιώθω κουρασμένη. Κανένας μας! Ωστόσο, πρέπει να το καταπολεμήσω έτσι ώστε να μπορώ να είμαι καλά, να λειτουργώ ομαλά στην καθημερινότητα. Η ψυχική γαλήνη μιας μητέρας είναι σημαντικό όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για τα παιδιά της.»

Πηγή: scarymommy.com

Close