Μανούλα τα παιδιά σου, ήρθαν στη ζωή σου επειδή εσύ είσαι αυτό που έχουν ανάγκη!

Το να γίνεσαι μητέρα, δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Όταν μια γυναίκα αποκτά το πρώτο της παιδί, ξαφνικά όλη της η ζωή αλλάζει. Χάνει τις ελευθερίες της, μαθαίνει τι σημαίνει η ανιδιοτέλεια και η πραγματική αγάπη. Αλλάζουν οι προτεραιότητες της.

Ενώ τόσα χρόνια, είχε μάθει να ζει μόνο για εκείνη και τον εαυτό της, ξαφνικά μαθαίνει να στερείται αυτή το αγαπημένο της μπλουζάκι, για να έχει να φορέσει ρούχα το παιδί της. Μαθαίνει πως είναι να ξενυχτάς, ενώ δουλεύεις στις 6 η ώρα το πρωί, επειδή το παιδί κλαίει χωρίς λόγο.

Μαθαίνει πως είναι, να ψηλαφίζει κάθε σημείο στο σωματάκι του, για να είναι σίγουρη ότι δεν έχει εμφανίσει κάποιο δερματικό και χρειάζεται παιδίατρο. Δεν έχει την δυνατότητα να φύγει από την δουλειά που την εκμεταλλεύεται, διότι ξέρει ότι αν φύγει, πιθανότατα το παιδί της θα στερηθεί πράγματα.

Μαθαίνει πως είναι να φοβάται και για κάποιον άλλον πέρα από τον εαυτό της. Ξαφνικά, θέλει όλες οι σφαίρες και όλα τα βέλη να χτυπήσουν εκείνη, αρκεί να αφήσουν αλώβητο το παιδί της. Μια μητέρα, μαθαίνει πως είναι να ζει για το παιδί της, προτού δει αυτό το παιδί για πρώτη φορά στα μάτια.

Το να είσαι μάνα είναι δύσκολο, αλλά εσύ μπορείς να τα καταφέρεις

Στην σημερινή κοινωνία, δυστυχώς υπάρχουν ακόμη πολλές μητέρες που ακόμη κι αν είναι ζευγάρι με τον σύζυγο τους, φορτώνονται όλες τις ευθύνες οι ίδιες. Εκείνες είναι υπεύθυνες για την ανατροφή του παιδιού, για το άλλαγμα και το τάισμα. Εκείνες σηκώνονται πρώτες όταν το παιδί κλαίει, ακόμη κι αν δουλεύουν σε δυο ώρες.

Εκείνες κανονίζουν τα διαδικαστικά για τον παιδικό σταθμό. Εκείνες έχουν το άγχος να προλάβουν να πάνε στη δουλειά ενώ ταυτόχρονα έχουν καθυστερήσει να ντύσουν και να φτιάξουν πρωινό για το παιδί τους. Όταν γίνεσαι για πρώτη φορά μητέρα, είναι δύσκολο.

Μπορεί να είναι ένα όμορφο συναίσθημα, όμως είναι δύσκολο. Ακόμη και το σώμα σου, αλλάζει. Βλέπεις τις εξωτερικές αλλαγές και φοβάσαι, μήπως δεν αρέσεις πια στον σύζυγό σου. Οι ορμόνες σου, κάνουν πάρτι. Ο θηλασμός, δεν είναι από την αρχή αυτή η όμορφη και γαλήνια διαδικασία που βλέπεις στις ταινίες.

Στην αρχή πονάει και είναι δύσκολος. Και οι ορμόνες σου, κάνουν την κάθε δυσκολία να μοιάζει μεγαλύτερη από ότι είναι. Όταν λοιπόν σκέφτεσαι ότι δεν είσαι καλή μητέρα, ότι βιάστηκες, ότι κάποια άλλη θα τα έκανε καλύτερα από εσένα, ότι μπορεί να ήρθε η στιγμή να τα παρατήσεις, καλά θα κάνεις  να διαβάζεις το παρακάτω κείμενο.

Το βρήκαμε στη σελίδα Ψυχικές Καταδύσεις στο Facebook και οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι μας άγγιξε πολύ. Διαβάστε παρακάτω:

Δυνατή μου μανούλα… Σου δόθηκαν αυτά τα παιδιά επειδή είσαι ακριβώς αυτό που έχουν ανάγκη.
Έχεις το κίνητρο και την αγάπη για να προσφέρεις σε εκείνα όλα όσα χρειάζονται.

Τα παιδιά σου, ήρθαν στον κόσμο επειδή έχουν ανάγκη εσένα!

Έχεις την ψυχή να ξυπνάς κάθε πρωί και να αναλαμβάνεις ξανά και ξανά την υπόσχεση που είχες δώσει… Να προστατεύεις αυτές τις ψυχές. Ακόμα και όταν είσαι εξαντλημένη.

Έχεις το χαμόγελο που λαχταρούν να βλέπουν και το χάδι που τους κάνει να νιώθουν πως όλα θα πάνε καλά στο τέλος.
Είσαι το κρησφύγετο τους, είσαι το φωτεινό τους παράδειγμα.
Είσαι φτιαγμένη για εκείνα, δυνατή μου Μανούλα.

Τις μέρες που θα αμφισβητείς τον εαυτό σου, τις νύχτες που θα αμφιβάλλεις για όσα έχεις κάνει… Να θυμάσαι… Πώς τα παιδιά σου ήρθαν σε εσένα ακριβώς για αυτό το λόγο.
Επειδή είσαι εσύ. Με τα λάθη και τα σωστά σου.

Να σε αγαπάς. Είσαι προορισμένη για εκείνα, ήταν προορισμένα για σένα. 🌹

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close