όταν-μία-έγκυος-μένει-και-πάλι-έγκυος-

Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις γυναικών που ενώ ήταν ήδη έγκυες, μετά από εβδομάδες ή μήνες κατάλαβαν ότι ήταν και πάλι έγκυες σε δεύτερο παιδί. Πώς γίνεται αυτό; Πώς το εξηγούν οι γιατροί;

Έχουμε ακούσει ιστορίες για γυναίκες που θεωρούσαν ήταν έγκυες σε ένα μωρό και τελικά έκαναν δίδυμα. Έχουμε ακούσει ιστορίες για γυναίκες που δεν ήξεραν καν ότι ήταν έγκυες μέχρι που ξαφνικά έσπασαν τα νερά. Όμως αυτό που θα αναλύσουμε σήμερα είναι πολύ πιο περίεργο.

Μερικές γυναίκες ενώ ήταν ήδη έγκυες σε ένα παιδί, μετά από εβδομάδες ή μήνες διαπίστωσαν ότι ήταν και πάλι έγκυες. Όχι σε δίδυμα όμως. Πώς το εξηγούν αυτό οι γιατροί; Γιατί συμβαίνει κι αν συμβεί τι μπορεί να κάνει η εγκυμονούσα; Διαβάστε παρακάτω:

Η περίπτωση είναι εξαιρετικά σπάνια, αλλά συμβαίνει

Πολλοί παράγοντες κάνουν την εγκυμοσύνη μια οδυνηρή εμπειρία, όπως η πρωινή ναυτία, οι κράμπες στα πόδια, η καούρα και πολλά άλλα πράγματα.

Αλλά ένα από τα προνόμια της εγκυμοσύνης είναι ότι εσείς και ο σύντροφός σας δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πια για την αντισύλληψη, τουλάχιστον για 9 μήνες. Πιστεύεται ότι δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος ενώ είστε ήδη έγκυος.

όταν-μία-έγκυος-μένει-και-πάλι-έγκυος-

© nat20/ Shutterstock.com

Αλλά μερικά εντυπωσιακά νέα θα σας κάνουν να νιώσετε ότι όλα όσα σκεφτήκατε για την εγκυμοσύνη και τη γονιμότητα έχουν ανατραπεί. Όπως αποδεικνύεται, μπορείτε τεχνικά να προσθέσετε ένα άλλο παιδί στην κοιλιά σας ακόμα και όταν το ένα αναπτύσσεται ήδη.

Δείτε ακόμα Νέα μέλλουσα μαμά ψάχνει…. καρότσι!

Μια διπλή κύηση, ή υπερέμβλημα, είναι πολύ σπάνια. Δεν υπάρχουν καν στατιστικά για το πόσο συχνά συμβαίνει, αλλά είναι πιθανό, σύμφωνα με την επιστήμη. Δεν πρέπει να ανησυχείτε μήπως σας συμβεί, απλά να ξέρετε ότι δεν είναι εντελώς αδύνατο. Να γιατί.

Μια διπλή εγκυμοσύνη μπορεί να συμβεί εάν το σώμα σας κάνει ένα ειδικό κόλπο.

Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες σταματούν την ωορρηξία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κάποιοι άλλοι παράγοντες σας αποτρέπουν από το να αποκτήσετε υπερκόπωση. Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση της μήτρας που προσαρμόζεται για να φέρει ένα ήδη γονιμοποιημένο ωάριο και είναι απίθανο να αφήσει ένα άλλο έμβρυο να ενωθεί με το υπάρχον.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα μιας γυναίκας παράγει ένα βύσμα βλέννας που αποτρέπει το μωρό από μολύνσεις και χρησιμεύει ως φραγμός για άλλα πράγματα, όπως η επαναλαμβανόμενη σύλληψη.

Για να έχετε διπλή εγκυμοσύνη, θα πρέπει είτε να έχετε ωορρηξία ενώ είστε έγκυος είτε να έχετε μια διαιρεμένη ή μερικώς σχηματισμένη μήτρα. Και τα δύο σενάρια είναι τόσο σπάνια που οι γιατροί δεν μπόρεσαν να διερευνήσουν γιατί συμβαίνουν διεξοδικά.

Δείτε ακόμα Τα εκπληκτικά πράγματα που κάνει ένα μωρό μες στη μήτρα

Είναι λιγότερες από 10 περιπτώσεις αυτού του φαινομένου που περιγράφονται στην ιατρική βιβλιογραφία, αλλά υπάρχει και έχει γίνει αντικείμενο περαιτέρω ερευνών.

Πώς λειτουργεί ο χρόνος για τον τοκετό στις διπλές εγκυμοσύνες

Όταν σχεδιάζετε έναν τοκετό, μιας διπλής εγκυμοσύνη μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα λίγο αλλά όχι δραματικά. Δεν θα έχεις να κάνεις με ένα έμβρυο 8 μηνών και ένα 3 μηνών. Τέτοια μωρά μπορεί να είναι κοντά σε ηλικία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα μωρά που γεννιούνται μεταξύ 37 και 38 εβδομάδων είναι υγιή, επομένως μια μαμά που έχει διπλή εγκυμοσύνη θα μπορούσε, θεωρητικά, να προγραμματίσει έναν τοκετό που βρίσκεται κάπου μεταξύ των εκτιμώμενων ημερομηνιών τοκετού των μικρότερων και των μεγαλύτερων μωρών.

Εάν και τα δύο μωρά αναπτύσσονται κανονικά, μπορεί να μην υπάρχουν υψηλοί κίνδυνοι για μια μαμά που τα μεταφέρει. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα εάν το ένα είναι σημαντικά «νεότερο» ή λιγότερο ανεπτυγμένο από το άλλο.

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την εγκυμοσύνη στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close