Οι γονείς μπορεί να κάψουν μέχρι και 3.000 θερμίδες προσπαθώντας να ντύσουν τα παιδιά τους για το σχολείο!

Οι περισσότεροι γονείς, ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει “προσπαθώ να ντύσω το παιδί μου για το σχολείο” ! Μπορεί να φαίνεται απλό, όμως δεν είναι. Τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν καμία διάθεση να πάνε σχολείο και αποφασίζουν κάθε πρωί να κάνουν την ζωή των γονιών τους δύσκολη.

Όσοι γονείς μεγαλώνουν παιδιά που σηκώνονται εύκολα από το κρεβάτι για το σχολείο και ντύνονται εξίσου εύκολα, θέλουμε να τους πούμε ότι τους ζηλεύουμε. Το να ντύσεις το παιδί σου για το σχολείο αποτελεί άθλος για τους περισσότερους από εμάς.

Δείτε ακόμα Τέχνη της φωτογραφίας: Όλη η αλήθεια πίσω απο το παραμυθένιο αποτέλεσμα

Φαίνεται όμως, πως σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το Αμερικανικό Κολέγιο Αθλητικής Ιατρικής, δε θα αποτελεί μόνο άθλο αλλά και…Ολυμπιακό άθλημα! Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν, οι γονείς που ντύνουν τα παιδιά τους για το σχολείο με δυσκολία, θα μπορούσαν να χτίσουν…κορμί!

Οι γονείς μπορεί να κάψουν μέχρι και 3.000 θερμίδες προσπαθώντας να ντύσουν τα παιδιά τους για το σχολείο!

Κανείς δεν περίμενε, ότι μπορεί να χάσει μέχρι και 3.000 θερμίδες κάθε πρωί που προσπαθεί να κάνει το βλαστάρι του να ντυθεί, για να είναι όμορφο και περιποιημένο για το σχολείο! Κι όμως, σύμφωνα με την νέα έρευνα, συμβαίνει. Διαβάστε παρακάτω:

Μια πρόσφατη μελέτη που διεξάχθηκε από εμπειρογνώμονες στον αθλητισμό απέδειξε ότι οι γονείς μπορεί να χάσουν μέχρι και 3.000 θερμίδες στην προσπάθειά τους να ντύσουν τα παιδιά τους για το σχολείο. Τα παρακάλια των γονιών και τα γλυκόλογα που λένε στα παιδιά τους κατά τη διάρκεια του ντυσίματος, συμβάλλουν σημαντικά!

Οι γονείς μπορεί να κάψουν μέχρι και 3.000 θερμίδες προσπαθώντας να ντύσουν τα παιδιά τους για το σχολείο!

Το Αμερικανικό Κολέγιο Αθλητικής Ιατρικής επιβεβαίωσε ότι οι διάφορες ενέργειες που πραγματοποιούνται από τους γονείς καθώς προσπαθούν να ντύσουν τα παιδιά τους για το σχολείο, χρειάζονται πολύ περισσότερη ενέργεια από ότι φαντάζονταν.

Συγκεκριμένα κάθε φορά που ένας γονιός προσπαθεί να ντύσει το παιδί του για το σχολείο, είναι κυριολεκτικά σαν να τρέχει σε Μαραθώνιο, όσων αφορά την κατανάλωση ενέργειας.

Ναι, είναι αλήθεια. Ισοδυναμεί με την κατανάλωση ενέργειας σε Μαραθώνιο η προσπάθεια των γονιών να ντύσουν τα παιδιά τους για το σχολείο. Ή σε πάλη με μια θυμωμένη αρκούδα” δήλωσε ο ο καθηγητής Olan Wyche, επικεφαλής της μελέτης, η οποία ερεύνησε πάνω από 1.000 οικογένειες κατά τη διάρκεια της πρωινής τους ρουτίνας πριν το σχολείο.

Οι γονείς μπορεί να κάψουν μέχρι και 3.000 θερμίδες προσπαθώντας να ντύσουν τα παιδιά τους για το σχολείο!

“Αν έχετε παραπάνω από τρία παιδιά αυτό σημαίνει ότι καίτε πάνω από 4.000 θερμίδες. Οπότε θα πρέπει να ενυδατώνεστε συχνά και να τρώτε καλά. ” προσθέτει ο καθηγητής  Wyche.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και τα παιδιά καίνε πολλές θερμίδες την στιγμή που αρνούνται να ντυθούν και κάνουν…δύσκολη την ζωή των γονιών τους! Ακόμη και τα παιδιά που δεν έχουν πρόβλημα να ντυθούν ούτε να πάνε σχολείο, καίνε θερμίδες.

Βέβαια σύμφωνα με τον καθηγητή Wyche τα παιδιά καίνε λιγότερες θερμίδες από τους γονείς, ακόμη κι αν κλοτσούν το κρεβάτι ή κλαίνε, στην προσπάθειά τους να πείσουν τους γονείς τους, να μην πάνε σχολείο! Ο καθηγητής συμβουλεύει τους γονείς να ξεκουράζονται περισσότερο.

Επίσης ένα μασάζ, θα βοηθούσε πολύ να ανακτήσουν δυνάμεις, μετά το εξαντλητικό ξεκίνημα της ημέρας τους. Ο καθηγητής βέβαια φαίνεται πως ξεχνάει ότι κανένας γονιός δεν έχει χρόνο να κάνει…μπάνιο, πόσο μάλλον μασάζ! Η τελευταία σημείωση, είναι από το daddy-cool που δεν κρατήθηκε να μη σχολιάσει!

Photo cover via: mama365.gr

 

Close