Κορονοϊός: Πλαστικά κουβούκλια & μάσκες στις τάξεις-Πόσο ακόμη θα υποφέρουν τα παιδιά;

Πλαστικά κουβούκλια, μάσκες, τζελ, και παιδιά κλεισμένα σε κλουβιά από πλαστικό για να μην μολυνθούν ή μολύνουν. Εικόνες από σχολεία στην Ταϊλάνδη που είναι γροθιά στο στομάχι…Και αναρωτιόμαστε…Πόσο ακόμη θα υποφέρουν τα παιδιά; Που χάθηκε η παιδικότητα;

Ο νέος κορονοϊός δεν άλλαξε τα δεδομένα μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλο τον υπόλοιπο πλανήτη. Εικόνες που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας και ίσως σε κάποιο ρεπορτάζ που αφορούσε την Ασία, έγιναν καθημερινότητα μας.

Άνθρωποι που φορούν μάσκες κατά τις δημόσιες μετακινήσεις τους. Αντισηπτικά τζελ και μαντιλάκια που πλέον δεν λείπουν από κανενός την τσάντα. Φίλοι και συγγενείς, που φοβούνται να αγγίξουν ο ένας τον άλλον ή να φιληθούν ή να πιουν από το ίδιο ποτήρι.

Δείτε ακόμα Απίστευτη ιστορία Κινέζων γιατρών με κορωνοϊό: Το δέρμα τους άλλαξε χρώμα μετά από νοσηλεία

Οι εικόνες που βλέπουμε διαρκώς γύρω μας, μας θλίβουν. Και ίσως, το γεγονός ότι αυτές οι εικόνες είναι κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει, να έχει προκαλέσει το κύμα δυσπιστίας στη χώρα μας. Σαν ανθρώπινη άμυνα, προς μια απειλή, που δεν ξέρουμε πως να την αντιμετωπίσουμε.

Πόσο ακόμη θα υποφέρουν τα παιδιά;

Όσο τα κρούσματα ανεβαίνουν μέσα στο Καλοκαίρι, παρόλο που μερικούς μήνες πριν οι ειδικοί μας έλεγαν, ότι ο καύσωνας και η ζέστη δεν είναι οι καλύτερη φίλοι του νέου κορονοϊού, εμείς ξεκινάμε και πάλι να ανησυχούμε.

Πολλοί γονείς δεν ξέρουν αν θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους τον Σεπτέμβριο στο σχολείο. Ενώ άλλοι, δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν το παιδί τους να φοράει μάσκα κατά τη διάρκεια των σχολικών μαθημάτων. Σίγουρα έχουν ακουστεί πολλά σχετικά με τις μάσκες και κατά πόσο είναι ένα ασφαλή μέσο για τα παιδιά.

Όμως βλέποντας τα μέτρα ασφαλείας που λήφθηκαν στην Ταϊλάνδη, ξεκινάμε να σκεφτόμαστε ότι μια προστατευτική μάσκα, είναι στην πραγματικά…τίποτα, μπροστά σε αυτό που θα δούμε και θα σας περιγράψουμε παρακάτω. Διαβάστε παρακάτω:

Πλαστικά κουβούκλια & μάσκες στις τάξεις της Ταϊλάνδης για να προστατεύονται οι μαθητές!

Η Ταϊλάνδη είναι η χώρα με τα πιο αυστηρά μέτρα ενάντια στον κορονοϊό. Άνοιξε τις πόρτες των σχολείων της τον Ιούλιο και έκτοτε έχει θεσπίσει μερικούς νομούς σχετικά με το πως θα κάνουν μάθημα τα παιδιά, που με μια πρώτη ματιά, σοκάρουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της DailyMail όταν τα παιδιά φτάνουν στο σχολείο, προμηθεύονται τις μάσκες τους, τις οποίες φορούν καθ’ολη την διάρκεια της ημέρας. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, δίνονται και προστατευτικές ασπίδες. Στη συνέχεια, υποβάλλονται σε θερμομέτρηση και πριν μπουν στην τάξη τους, πλένουν τα χέρια τους με αντισηπτικό.

Επίσης στις αίθουσες υπάρχουν πλαστικά κουβούκλια όπου μπαίνουν μέσα τα παιδιά για να παίζει το καθένα μόνο του και να είναι προστατευμένα το ένα από το άλλο. Επίσης μέσα στις τάξεις έχουν τοποθετηθεί πλαστικές κάλπες, όπου παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για την διεξαγωγή των εκλογών.

Κορονοϊός: Πλαστικά κουβούκλια & μάσκες στις τάξεις της Ταϊλάνδης για να προστατεύονται οι μαθητές!

Πλέον όμως, τα παιδιά κάνουν μάθημα μέσα σε αυτά, έτσι ώστε να είναι προστατευμενα από τον κορονοϊό. Κάποια σχολεία της Μπανγκόγκ, μάλιστα, ζήτησαν από τους μαθητές να περιοριστούν σε καραντίνα 15 ημερών πριν επιστρέψουν στο σχολείο, για να είναι βέβαιο ότι κανείς δεν θα μεταφέρει τον ιό.

Η αλήθεια είναι πως αυτές οι εικόνες μας προκαλούν σοκ και θλίψη. Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ταϊλάνδη έχουν σημειωθεί μόλις 58 θάνατοι από τον κορονοϊό, σε έναν πληθυσμό που αγγίζει τα 69.000.000 ανθρώπους! Ενώ τα κρούσματα είναι μόλις 3,500.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Κορονοϊός: Πλαστικά κουβούκλια & μάσκες στις τάξεις-Πόσο ακόμη θα υποφέρουν τα παιδιά; Κορονοϊός: Πλαστικά κουβούκλια & μάσκες στις τάξεις-Πόσο ακόμη θα υποφέρουν τα παιδιά;

Κορονοϊός: Πλαστικά κουβούκλια & μάσκες στις τάξεις-Πόσο ακόμη θα υποφέρουν τα παιδιά; Κορονοϊός: Πλαστικά κουβούκλια & μάσκες στις τάξεις-Πόσο ακόμη θα υποφέρουν τα παιδιά; Κορονοϊός: Πλαστικά κουβούκλια & μάσκες στις τάξεις-Πόσο ακόμη θα υποφέρουν τα παιδιά;

Κορονοϊός: Πλαστικά κουβούκλια & μάσκες στις τάξεις-Πόσο ακόμη θα υποφέρουν τα παιδιά; Κορονοϊός: Πλαστικά κουβούκλια & μάσκες στις τάξεις-Πόσο ακόμη θα υποφέρουν τα παιδιά; Κορονοϊός: Πλαστικά κουβούκλια & μάσκες στις τάξεις-Πόσο ακόμη θα υποφέρουν τα παιδιά; Κορονοϊός: Πλαστικά κουβούκλια & μάσκες στις τάξεις-Πόσο ακόμη θα υποφέρουν τα παιδιά; Κορονοϊός: Πλαστικά κουβούκλια & μάσκες στις τάξεις-Πόσο ακόμη θα υποφέρουν τα παιδιά;

Photos via Getty Images

Close