Οι μητέρες που δουλεύουν από το σπίτι κάνουν άθλο για να ανταπεξέλθουν! Να αγαπάτε λίγο παραπάνω αυτές τις ηρωίδες

Η εργασία από το σπίτι για πολλούς θεωρείται μια εύκολη υπόθεση. Παρόλα αυτά δεν είναι. Όταν δουλεύεις από το σπίτι σύμφωνα με έρευνες, το άγχος που βιώνεις κατά τη διάρκεια της εργασίας σου είναι μεγαλύτερο. Αυτό διότι δεν έχεις συγκεκριμένο ωράριο τις περισσότερες φορές. Οι μητέρες που δουλεύουν από το σπίτι κάνουν άθλο για να ανταπεξέλθουν και θα δείτε γιατί…

Προσπαθείς να τα χωρέσεις όλα μέσα στην μέρα, χωρίς να είσαι σίγουρη αν κάθε φορά προλαβαίνεις. Οι μητέρες που δουλεύουν από το σπίτι έχουν τη δυσκολότερη δουλειά του κόσμου. Όλοι το αντιληφθήκαμε αυτό εξαιτίας της καραντίνας μερικούς μήνες πριν.

Γιατί οι μητέρες που δουλεύουν από το σπίτι, κουράζονται περισσότερο και πρέπει να τις αγαπάμε όμως; Ποιες είναι οι δυσκολίες τους; Αποφάσισα να μοιραστώ μερικές σκέψεις μου μαζί σας, ακόμη κι αν δεν είμαι ακόμη μητέρα, διότι προσπάθησα να μπω στα “παπούτσια” αυτών των γυναικών.  Διαβάστε παρακάτω:

Αν είσαι γυναίκα και μεγαλώνεις παιδιά ξέρεις πόσο δύσκολο είναι. Βλέπεις, μπορεί επισήμως να ζούμε σε μια κοινωνία όπου υπάρχει ισότητα, όμως δεν είναι λίγες οι γυναίκες που ακόμη και σήμερα τα φορτώνονται όλα στις πλάτες τους. Μόνο που σήμερα, εκτός των άλλων, έχουν και τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις να σκεφτούν.

Δείτε ακόμα Με τη γέννηση ενός μωρού γεννιέται και μία μαμά- Και οφείλουμε να σεβόμαστε αυτές τις μητέρες

Έχετε ακούσει το διαχρονικό τραγούδι “Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά, μια εργαζόμενη γυναίκα, μια καλή νοικοκυρά…” , ε κάτι τέτοιο. Μια γυναίκα λοιπόν πρέπει να σηκωθεί κάθε πρωί, να ετοιμάσει τα παιδιά για το σχολείο, να ετοιμάσει τον καφέ στον άντρα της, να προλάβει να πιει και καμία τζούρα από τον δικό της και να φύγει τρέχοντας για την δουλειά.

Εκεί υπάρχει ένα εξαντλητικό 8ωρο και σε πολλές περιπτώσεις 12ωρο που την περιμένει. Κι ακόμη και όταν γυρίζει πτώμα από την δουλειά, θα ξέρει ότι στο σπίτι την περιμένει το μαγείρεμα της επόμενης μέρας, το νοικοκυριό, ένα ζεστό μπάνιο, το διάβασμα των παιδιών κοκ.

Όταν δουλεύεις από το σπίτι αυτό είναι ακόμη χειρότερο. Γιατί όταν μια γυναίκα δουλεύει από το σπίτι, υπάρχει η λανθασμένη άποψη, ότι έχει χρόνο να δώσει επιπλέον σημασία στις δουλειές του σπιτιού. Οπότε ο σύζυγος και τα παιδιά της, περιμένουν όταν γυρίσουν να βρουν έτοιμο το φαγητό τους, ακόμη κι αν αυτή δεν έχει προλάβει να σηκωθεί από την καρέκλα.

Δεν είμαι μητέρα, άλλα πρόσφατα χρειάστηκε να συντηρήσω το νοικοκυριό και τον πατέρα μου, διότι η μητέρα μου χρειάστηκε να λείψει για μερικές μέρες. Υπήρξαν μέρες που έτρεχα από το γραφείο στη κουζίνα και πάλι πίσω, για να προλάβω να δω το φαγητό και παράλληλα να κάνω την δουλειά που μου είχε ανατεθεί.

Κάτι τέτοιες μέρες, κάθομαι και σκέφτομαι ότι οι μητέρες του σήμερα χρειάζονται βοήθεια. Το ότι μια μητέρα δουλεύει από το σπίτι δεν σημαίνει ότι δεν κουράζεται ή ότι έχει χρόνο. Δεν είναι κακό να μοιράζεστε τις δουλειές. Δεν είναι κακό να μοιράζεστε τις υποχρεώσεις.

Δεν χρειάζεται να είναι μόνο εκείνη υπεύθυνη για το νοικοκυριό, γιατί η ασχολία της σήμερα δεν είναι μόνο το νοικοκυριό. Οπότε, ακόμη και το μαγείρεμα δεν είναι μόνο δική της αρμοδιότητα. Όταν αποφασίσατε να κάνετε οικογένεια μαζί, ξέρατε ότι σε αυτό είστε “δυο” . Δυο λοιπόν στα εύκολα, δυο και στα δύσκολα.

Μπορεί να δουλεύει από το σπίτι, όμως κουράζεται πολύ και σε πολλές περιπτώσεις πολύ περισσότερο.

Γιατί μερικά Σάββατα, όπου τα παιδιά είναι σπίτι κι εκείνη προσπαθεί να είναι εντάξει στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, την ίδια στιγμή που προσπαθεί να απασχολήσει τα παιδιά της και να κάνει και τις δουλειές του σπιτιού, κανείς δεν μπορεί να της πει ότι δεν κουράστηκε αρκετά σήμερα. Ότι είχε χρόνο.

Να τις αγαπάτε λοιπόν τις γυναίκες που έχουν οικογένεια και δουλεύουν. Να τις αγαπάτε είτε δουλεύουν από το σπίτι, είτε δουλεύουν στο εργοστάσιο, είτε έχουν δική τους επιχείρηση. Να τις αγαπάτε και να συνεισφέρετε στο γάμο, στην σχέση, στη συμβίωση.

Photo cover via: sohu.com

Close