Μην νιώθεις άσχημα που το παιδί μεγαλώνει γρήγορα! Να είσαι δίπλα του ακόμη και όταν δεν το έχει πολύ ανάγκη

Ο μεγαλύτερος φόβος πολλών μητέρων, είναι ότι τα παιδιά τους κάποια στιγμή θα μεγαλώσουν και θα ανοίξουν τα δικά τους φτερά. Το σύνδρομο της Άδειας Φωλιάς δεν έχει εμφανιστεί άλλωστε σε λίγες γυναίκες μέχρι και σήμερα. Δεν είναι ένα εγωιστικό συναίσθημα, κάποιων χειριστικών μητέρων, που δεν θέλουν τα παιδιά τους να είναι ανεξάρτητα.

Απλά όπως και να το κάνουμε, πολλές είναι εκείνες οι μητέρες που απολαμβάνουν την παιδική ηλικία των παιδιών τους. Χαίρονται κάθε φορά που νιώθουν ότι το παιδί τους, τις έχει ανάγκη. Θέλουν να το προσέχουν, να μην τους πάθει τίποτα κακό.

Δείτε ακόμα “Προτιμώ το παιδί μου να τσιρίζει παρά να είναι φοβισμένο και σιωπηλό” Το κείμενο μιας μητέρας που άλλαξε τον τρόπο σκέψης μας

Όταν ένα παιδί μεγαλώνει και ανοίγει τα δικά του φτερά, ξαφνικά δεν μπορείς να το προστατεύσεις πάντα. Άσε, που νιώθεις ότι τόσα χρόνια ήσουν τόσο χρήσιμη για έναν ή δυο ή τρεις ανθρώπους και ξαφνικά απογοητεύεσαι στην ιδέα ότι δεν σε έχουν ανάγκη πια.

Μην νιώθετε άσχημα που το παιδί σας μεγαλώνει γρήγορα! Να είστε δίπλα του ακόμη και όταν δεν το έχει πολύ ανάγκη

Η αλήθεια είναι όμως, πως όσο χρονών κι αν φτάσουν τα παιδιά σου, πάντα θα σε έχουν ανάγκη. Μπορεί να μην σε χρειάζονται κάθε μέρα, όλη μέρα. Όμως στα δύσκολα, εσένα θα σκεφτούν να συμβουλευτούν. Από σένα θα ζητήσουν στήριξη, είτε υλική είτε συναισθηματική.

Και στις χαρές τους, περισσότερο θα ανυπομονούν να μεταφέρουν τα χαρούμενα νέα σε σένα, παρά σε οποιοδήποτε άλλο. Κάθε μητέρα, αγαπάει περισσότερο μια ηλικιακή φάση των παιδιών της, από κάποια άλλη. Είναι κάτι ανθρώπινο. Παρόλα αυτά, πρέπει να τις απολαμβάνουμε εξίσου όλες!

Δείτε ακόμα Όταν χάνεις την μητέρα σου ενώ είσαι κι εσύ μητέρα είναι ακόμη πιο δύσκολο!

Μια μαμά που πλέον έχει καταφέρει να μεγαλώσει δυο κoρες, μοιράστηκε την ιστορία της μέσα από το site herviewfromhome.com κι εμείς το βρήκαμε από το newsitamea.gr .Εμάς, μας άγγιξε πολύ αυτό που διαβάσαμε και νιώσαμε να ταυτιζόμαστε.

Διαβάστε παρακάτω:

Θυμάμαι κάποτε να είμαι στην ουρά του σουπερμάρκετ με τις μικρές μου κόρες, όταν ένα ζευγάρι πίσω μου να σχολίασε το πόσο γλυκές είναι. Ήμουν έτοιμη να γυρίσω και να τους ευχαριστήσω όταν ο σύζυγος ρώτησε τη γυναίκα του αν της λείπει ο καιρός που τα παιδιά τους ήταν μικρά. Και οι δυο τους απάντησαν μεγαλόφωνα ”όχι” και αμέσως έβαλαν τα γέλια.

Είχα στενοχωρηθεί πολύ. Ήθελα να τους πω ότι τους άκουγα και ότι ήξερα πόσο δύσκολο είναι να έχεις μικρά παιδιά γιατί το ζούσα καθημερινά. Ήμουν μια μαμά που έμενε στο σπίτι όλη την ώρα, φροντίζοντας τα πάντα και όλους. Και ένιωθα τύψεις για το γεγονός ότι ήμουν συνεχώς κουρασμένη και δεν απολάμβανα τη μητρότητα έτσι όπως έπρεπε.

Τώρα τα χρόνια έχουν περάσει και τα δυο μου κορίτσια είναι πλέον 23 και 21 χρονών και είμαι πολύ περήφανη που τις είδα να μεγαλώνουν και να γίνονται δυο υπέροχες γυναίκες.

Δείτε ακόμα “Είμαι μόνη & θα παραμείνω μόνη…” μια μητέρα που μένει σπίτι για να μεγαλώσει τα παιδιά της χρειάζεται την στήριξη μας!

Η κάθε μαμά απολαμβάνει περισσότερο μια ηλικία με τα παιδιά της απ’ ότι μια άλλη. Η καλύτερή μου φίλη για παράδειγμα, τρελαινόταν από χαρά όταν οι γιοι της ήταν μωρά, ενώ εμένα μου άρεσε όταν τα κορίτσια μου ήταν 4 και 6 χρονών αντίστοιχα.

Αυτά τα χρόνια είναι αρκετά απαιτητικά και πρέπει να δώσεις το 120% του εαυτού σου στα παιδιά σου. Δεν είναι εύκολο, αλλά τα καταφέρνουμε! Και δεν πειράζει αν νιώθουμε ανακούφιση που τα παιδιά μας έχουν μεγαλώσει και εκείνες οι μέρες έχουν περάσει πια.

Μην νιώθετε άσχημα που το παιδί σας μεγαλώνει γρήγορα! Να είστε δίπλα του ακόμη και όταν δεν το έχει πολύ ανάγκη

Γιατί όταν έχουν μεγαλώσει, έχουμε πλέον υπέροχους ανθρώπους για να κάνουμε παρέα. Και έχουμε βάλει κι εμείς το χεράκι μας στην εξέλιξή τους-και αυτό το κάνει ακόμα πιο σπουδαίο.

Είναι υπέροχο να ξέρεις ότι βοήθησες το παιδί σου να αναπτυχθεί, να ανακαλύψει τις δυνάμεις του και να σταθεί στα πόδια του.

Βλέπω πολλές μαμάδες να δυσκολεύονται να αποδεχτούν πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Θέλουν να παραμείνουν μικρά και να τα χορτάσουν ακόμα παραπάνω. Καταλαβαίνω απόλυτα πως νιώθουν! Όταν η μια μου κόρη ήταν 5 χρονών θυμάμαι να θέλω να σταματήσω τον χρόνο.

Αυτό όμως δεν γίνεται! Γι’ αυτό είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούμε όλο μας τον χρόνο μαζί τους και να αποδεχτούμε το γεγονός ότι τα παιδιά μας μεγαλώνουν γρήγορα και ότι κάποια στιγμή θα φύγουν από κοντά μας.

Δείτε ακόμα Μανούλα τα παιδιά σου, ήρθαν στη ζωή σου επειδή εσύ είσαι αυτό που έχουν ανάγκη!

Να είστε κοντά στα παιδιά σας! Αγκαλιάστε τα, παίξτε μαζί τους, φιλήστε τα… Ναι, θα μεγαλώσουν γρήγορα και κάποια στιγμή θα ανοίξουν τα δικά τους φτερά. Δεν είναι άσχημη εμπειρία. Θα είστε ακόμα η μαμά τους και πάντα θα είστε στο πλευρό τους.

Αλήθεια, το να είσαι μαμά όταν τα παιδιά σου είναι μεγάλα είναι υπέροχο! Και ίσως πεις και εσύ κάποτε ότι δεν θα γύριζες με τίποτα πίσω στην παιδική ηλικία.

Photo via: themamagers.gr

Close