Το δικό της όχι στις ουσίες γίνεται Φάρος Ελπίδας- Από άστεγη ναρκομανής έγινε καθηγήτρια στην Ιατρική σχολή

Το δικό της όχι στις ουσίες γίνεται Φάρος Ελπίδας για όλους αυτούς που θέλουν να ξαναγυρίσουν στην φωτεινή πλευρά της ζωής- Η Φωτεινή από άστεγη ναρκομανής για 18 όλόκληρα χρόνια, έγινε καθηγήτρια στην Ιατρική σχολή. Η συγκλονιστική ιστορία της.

Ο εθισμός στις ουσίες την οδήγησε στη φυλακή. Για χρόνια δε μιλούσε στα παιδιά της. Πώς κατάφερε να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή της και να γίνει καθηγήτρια πανεπιστημίου.

«Ήταν πολύ δύσκολες οι στιγμές που δεν είχες να κάνεις τη δόση σου, οι στιγμές που μπορεί να ήσουν θύμα κλοπής και να σου έπαιρναν τη δόση σου και να αντιμετώπιζες στερητικά. Οι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει μια γυναίκα, μένοντας μόνη της το βράδυ, όντας άστεγη.

Δείτε ακόμη Νεφέλη Ορφανού-Η ξινή από το Ρετιρέ : H μόνιμη καραντίνα λόγω υγείας και η άρνηση της για παιδιά

Μεγάλωσα από τα 2μισι χωρίς πατέρα και από τα 16 χωρίς μητέρα. Οπότε όταν ήρθε η χρήση δεν υπήρχε κανείς στη ζωή μου. Μεγάλωνα με τη γιαγιά και τον αδερφό μου, που ήταν μικρότερος από μένα. Στην ουσία δεν υπήρχε κάποιο οικογενειακό περιβάλλον που θα νοιαζόταν για το τι κάνω και το αν είμαι καλά ή αν έχω μπλέξει. Ήταν ένας τρόπος να τραβήξω το ενδιαφέρον και να δηλώσω παρούσα σε αυτούς που δεν με έβλεπαν ή δεν με νοιάζονται. Ήταν μια κραυγή αγωνίας, μια κραυγή βοήθειας» Είπε η Φωτεινή.

Η Φωτεινή μπήκε στη φυλακή για διακίνηση ναρκωτικών για σχεδόν 1 χρόνο. Αυτό το γεγονός και ο θάνατος του άντρα  της από υπερβολική δόση ήταν το εφαλτήριο για να προσπαθήσει, και να τα καταφέρει, να επιστρέψει νικήτρια στη ζωή.

Επικροτούμε την Φωτείνη και κάθε Φωτεινή που παλεύει να πάρει ξανά στα χέρια τη ζωή της. Είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους

Δείτε ακόμη Χαρά Βέρρα: Συγκινεί η τραγουδίστρια για την εγγονή της  Η Χαρούλα μου είναι παιδάκι με ειδικές ανάγκες

Close