«Κάθε μέλλουσα μαμά που αγχώνεται με τον τοκετό πρέπει να διαβάσει αυτό το post!»

Οι περισσότερες γυναίκες που γίνονται μαμάδες για πρώτη φορά θα βιώσουν κάποια ανησυχία σχετικά με τον τοκετό. Αν και η γέννα είναι ένα φυσικό και όμορφο πράγμα, όταν είναι κάτι που δεν έχετε βιώσει ποτέ, μπορεί σίγουρα να γίνει τρομακτικό.

Όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο μου μωρό, διάβαζα πολλά βιβλία για τον τοκετό. Έχω τρομάξει στην ιδέα ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνω… κακά μου… την ώρα του τοκετού! Το έβλεπα κάθε βράδυ στον ύπνο μου και ξυπνούσα έντρομη!

Όταν ήρθε ο χρόνος μου για τον τοκετό, ήμουν ενθουσιασμένη με το πώς το σώμα μου μπήκε στον αυτόματο πιλότο και πολλοί φόβοι μου σταμάτησαν καθώς επικεντρώθηκα στο έργο. Το γεγονός είναι ένα – τα σώματα των γυναικών είναι καταπληκτικά και το post μιας μαμάς για τη γέννα είναι μια ισχυρή υπενθύμιση γι ‘αυτό.

Η Laura Mazza, η δημοφιλές blogger πίσω από το The Mum on the Run, σκηνοθέτησε το – viral post για όλες τις έγκυες γυναίκες εκεί έξω. Το κύριο μήνυμά της είναι να ενθαρρύνει τις γυναίκες να μην φοβούνται τον τοκετό – ένα post που άρεσε σε πολλές μαμάδες, αφού έχει πάρει 1.5Κ likes και 217 shares μέχρι σήμερα.

Με αυτό το συγκινητικό post, η Mazza παραδέχεται ότι είχε φοβηθεί, υπενθυμίζοντας στους γονείς ότι είναι φυσιολογικό να ανησυχεί. Και νομίζω ότι έχει απόλυτο δίκιο. Εναπόκειται σε εμάς να βρούμε την εσωτερική μας δύναμη και τη δύναμη ως μητέρες.

Ως γυναίκα, η εξεύρεση της δύναμης σας κατά τη διάρκεια του τοκετού σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε ό, τι είναι καλύτερο για τον εαυτό σας. Όπως δήλωσε με πάθος η Mazza:

Εάν θέλετε να πάτε με ένα 5σέλιδο σχέδιο τοκετού επειδή το άγχος σας κάνει να θέλετε να καλύψετε κάθε ενδεχόμενο, κάντε το.
Εάν θέλετε να πάρετε παυσίπονα, κάντε το.
Αν θέλετε να αισθανθείτε κάθε κομμάτι από αυτό γιατί μπορείτε, κάντε το.
Εάν το τραύμα σας έχει βλάψει και θέλετε μια καισαρική, κάντε το.

«Κάθε μέλλουσα μαμά που αγχώνεται με τον τοκετό πρέπει να διαβάσει αυτό το post!»

Και, όπως κάθε γυναίκα που το έχει κάνει γνωρίζει, η γέννα μπορεί να είναι μια άγρια ​​βόλτα που μπορεί να μην αποδειχτεί όπως νομίζατε. Η Mazza το καταλαβαίνει αυτό, λέγοντας: «Ποτέ μην υποτιμήσετε τον εαυτό σας για αυτό. Ποτέ. Νιώστε ότι είστε πρόθυμοι να κάνετε τα πάντα για το μωρό σας.»

Όπως λέει η Mazza στο Babble, «βλέπω πόσο εύκολο είναι για τις μητέρες να αισθάνονται ένοχες ή θλιμμένες για μια γέννα που περίμεναν να έχουν, αλλά δεν είχαν, έτσι ένιωσα ότι θα ήταν ένα ενθαρρυντικό πράγμα να μιλήσω».

Η Mazza έχει δύο παιδιά και αυτή τη στιγμή είναι έγκυος με στο τρίτο της. Λέει στο Babble ότι αυτή τη φορά, ανυπομονεί να γεννήσει.

«Είμαι πραγματικά τόσο ενθουσιασμένη, ενώ αν με ρωτούσατε για όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο ή στο δεύτερο μου θα σας έλεγα οτι ήμουν τρομοκρατημένη», εξηγεί. «Πρώτα απ ‘ όλα δεν είχα ιδέα τι να περιμένω και οι ιστορίες φρίκης με τρομοκρατούσαν, και δεύτερον γιατί πρώτα δεν πήγαινα με το σχέδιο και ανησυχούσα για το αποτέλεσμα, αλλά πήρα πίσω την εξουσία μου ως γυναίκα και μητέρα και είχα μια θαυμάσια εμπειρία.»

«Κάθε μέλλουσα μαμά που αγχώνεται με τον τοκετό πρέπει να διαβάσει αυτό το post!»

είχα «πάρει την δύναμή μου πίσω» όταν γέννησα το τρίτο παιδί μου. Η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα ότι θα είχα μια γέννηση παρόμοια με τις δύο πρώτες μου. Η εμπειρία μου κατέληξε να είναι πολύ διαφορετική, επειδή έχασα τη φωνή μου. Άφησα μια επιθετική νοσοκόμα να μου αρνηθεί την επισκληρίδιο που σχεδίαζα να κάνω και τελικά ένοιωθα τραυματισμένη. Αυτό που έμαθα είναι ότι εναπόκειται σε εσάς να είστε συνήγορος του εαυτού σας!

Όταν πρόκειται για τη γέννα, η Mazza θέλει τις έγκυες γυναίκες να μάθουν: «Η γέννα είναι φυσιολογική, ο φόβος είναι φυσιολογικός και εσείς, ποτέ να μην υποτιμάτε τον εαυτό σας, επειδή εσείς – η μαμά – είστε ισχυρή».

Είναι ένα όμορφο μήνυμα – και μια σημαντική υπενθύμιση για να προχωρήσετε οπλισμένη με την εσωτερική δύναμη για να υποστηρίξετε τον εαυτό σας καθώς και τη γέννα που θέλετε. Με αυτόν τον τρόπο, ο φόβος δεν μπορεί ποτέ να κερδίσει.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

 

Close