Εξύπνοι τρόποι για να ήρεμήσουν οι μανούλες οτάν τα παιδιά φέρονται απαίσια

Τα παιδιά έχουν σκαμπανεβάσματα  στην συμπεριφορά τους, άλλοτε είναι μέσα στην τρελή χαρά και άλλοτε κάτι τους ενοχλεί και μπορούν να γίνουν ο χειρότερος εφιάλτης του κάθε γονιού! Σε μια τέτοια περίπτωση που το παιδί σας, μπορεί να σας έχει φτάσει στα όρια σας, ποια θα πρέπει να είναι η αντίδρασή σας; Τι άραγε, πρέπει να κάνετε για να ηρεμήσετε;Εμείς εδώ σας προτείνουμε κάποιους τρόπους, οι οποίοι μπορούν πραγματικά να σας σώσουν την ημέρα, όταν το παιδί σας, έχει ανάρμοστη συμπεριφορά.

  • Προσπαθήστε να ξεφύγετε από αυτή την κατάσταση.

Κάντε μια γρήγορη προπόνηση, αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία.Φύγετε μακρυά από το σπίτι σας, και κάντε κάτι για τον εαυτό σας.Κάτι που θα δίνει προτεραιότητα στις δικές σας ανάγκες.Κοιτάξτε να ξεφύγετε, ώστε να πάρετε μια βαθιά ανάσα μακρυά από όλα αυτά που σας ενοχλούν.

Δείτε ακόμη:Μάθε στο παιδί σου να χάνει. Μη ζητάς να το κάνεις τέλειο. 

  • Προσπαθήστε να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας

Εάν το παιδί σας ενεργεί πολύ επιθετικά,είναι πολύ θυμωμένο και κάνει αλλοπρόσαλλα πράγματα, κάνετε ο,τι μπορείτε προκειμένου να παραμείνετε ήρεμες. Σκεφτείτε με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίζατε την όλη κατάσταση αν απέναντι σας είχατε το αφεντικό σας ας πούμε και συμπεριφερθείτε αναλόγως.Η μάνα που μπορεί να διαχειριστεί τα συναισθήματά της.. είναι αυτή που έχει τις λιγότερες ενοχές αργότερα…..

tropi-na-minete-iremes-otan-to-pedi-ferete-anarmosta1_

  • Πάρτε μια ανάσα

Μπορείτε να κάνετε ασκήσεις αναπνοής, προκειμένου να ηρεμήσει το σώμα και το μυαλό σας.

Τα παιδιά έχουν σκαμπανεβάσματα στην συμπεριφορά τους, άλλοτε είναι μέσα στην τρελή χαρά και άλλοτε κάτι τους ενοχλεί και μπορούν να γίνουν ο χειρότερος εφιάλτης για τον κάθε γονιό!

  • Βάλτε μια λίστα με το τι πρέπει να γίνεται και τι όχι;

Καθίστε το βραδάκι στο σπίτι σας με ένα ποτηράκι κρασί και γράψτε μια λίστα με κανόνες και όρια.Γράψτε ποια συμπεριφορά είναι ανεκτή.Για παράδειγμα, αν το παιδί σας ζωγραφίσει τα παιχνίδια τους δεν θεωρείται οτι είναι πρόβλημα, αλλά άμα αρχίζει και ζωγραφίζει τους τοίχους;; Έ, τότε αυτό είναι πραγματικό θέμα.Έτσι θα μπορείτε πραγματικά να επικοινωνείτε, όταν το παιδί σας θα έχει ξεπεράσει, τα ανεκτά για εσάς όρια.

Δείτε ακόμη:6 μυστικά από ειδικούς του Harvard για να μεγαλώσετε ένα καλό παιδί 

  • Τσιμπολογήστε κάτι

Μην αφήνετε να πέσει σε χαμηλά επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα σας.Η πείνα μαζί με την μητρότητα δεν είναι και το καλύτερο πράγμα. Προσπαθήστε να φάτε ώστε να ηρεμήσετε

  • Εκτονωθείτε

Βγείτε έξω, με άλλους γονείς και αρχίστε να λέτε τα παράπονα που έχετε για τα παιδιά σας, που παρόλο που σας βασανίζουν είναι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσατε να έχετε σε αυτή την ζωή.Μην κάνετε όμως το λάθος να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλες μανάδες, και να είστε πάντα ανοικτές σε συμβουλές τρίτων!

  • Κάντε ένα ντουζάκι και ντυθείτε!

Ακόμη και αν δεν έχετε καμιά όρεξη να βγείτε από το σπίτι, καθώς προτιμάτε να χωθείτε κάτω από ένα χαμό από πατατάκια και σοκολάτες, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.Για να ξεφύγετε λίγο πρέπει να βγείτε από το σπίτι.

tropi-na-minete-iremes-otan-to-pedi-ferete-anarmosta3_

  • Γελάστε!!

Δεν καθόλου τυχαίο αυτό που λένε οτι το γέλιο δίνει ζωή. Χαμογελάστε είναι πολύ σημαντικό.Βάλτε μια κωμωδία να δείτε μπείτε στο youtube και παρακολουθείστε κανένα αστείο βιντεάκι. Είναι πράγματα τα οποία θα σας ηρεμήσουν αρκετά!

  • Κρατήστε τα παιδιά σας απασχολημένα.

Βάλτε τα να αρχίσουν μια καινούργια δραστηριότητα, να χτίσουν ένα σπίτι με τουβλάκια ένα παζλ οτιδήποτε μπορεί να τους αρέσει και να τα κρατήσει απασχολημένα.Έτσι μπορείτε να χαλαρώσετε και εσείς και να κάνετε μια ολική επανεκκίνηση του εαυτού σας.

Δείτε ακόμη: Διδάξτε τα παιδιά σας πως πρέπει να διατηρούν τις προσωπικές τους αποστάσεις 

  • Να είστε ευγνώμονες για αυτά που έχετε

Παρατήρησε την κάθε μικρή λεπτομέρεια πάνω στα παιδιά σας. Τα μικρά τους νυχάκια, την βελούδινη επιδερμίδα τους… Τα παιδιά σας μεγαλώνουν τόσο γρήγορα που ούτε καν θα το συνειδητοποιήσετε.Υπενθυμίστε το αυτό στον εαυτό σας.Κάπως έτσι θα δείτε πως από την απελπισία και την απόλυτη απόγνωση που νιώθετε θα ηρεμήσετε και θα το μετατρέψετε όλο αυτό σε μια απέραντη αγνή αγάπη…

Close