6 μυστικά από ειδικούς του Harvard για να μεγαλώσετε ένα καλό παιδί

6 μυστικά από ειδικούς του Harvard για να μεγαλώσετε ένα καλό παιδί.Οι ειδικοί του Harvard λοιπόν μας συμβουλεύουν πως να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας ώστε να γίνουν ευγενικά, συμπονετικά και υπεύθυνα.

 

Όλοι οι γονείς αυτό που θέλουν είναι να μεγαλώσουν σωστά και καλά παιδιά και αυτά τα παιδιά να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι από οτι είναι αυτοί. Αλλά πάντα αυτό δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στο κόσμο.Οι ειδικοί του Harvard λοιπόν μας συμβουλεύουν πως να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας ώστε να γίνουν ευγενικά, συμπονετικά και υπεύθυνα.

Μυστικά  για να μεγαλώσετε ένα καλό παιδί :Μάθετε στο παιδί σας να ελέγχει τα συναισθήματα του

Μυστικά  για να μεγαλώσετε ένα καλό παιδί :Μάθετε στο παιδί σας να ελέγχει τα συναισθήματα του

Τα συναισθήματα του θυμού,της θλίψης και της απογοήτευσης μπορούν να μας επηρεάσουν ως ενήλικες, και το ίδιο πράγμα μπορούν να κάνουν και στα παιδιά μας.  Αλλά μπορούμε ακόμα να διδάξουμε τα παιδιά μας για το πώς να αντιμετωπίσουν τα αρνητικά συναισθήματα και πώς να μην σπαταλούν πάρα πολύ ενέργεια πάνω σε αυτά.

Όταν το παιδί σας είναι σε μια ήρεμη διάθεση, διδάξτε του το ακόλουθο τέχνασμα: Πρώτον να αναπνεύσει βαθιά από τη μύτη , στη συνέχεια να βγάλει τον αέρα από το στόμα , και να μετρήσει ως το πέντε. Αν δείτε ότι το παιδί σας ότι είναι σκεπτικό και κάτι το προβληματίζει εκείνη τη στιγμή υπενθυμίστε του αυτά τα τρία βήματα και εκτελέστε τα μαζί του, ώστε να το κάνετε να ηρεμήσει.

Δείτε ακόμη: Διδάξτε τα παιδιά σας πως πρέπει να διατηρούν τις προσωπικές τους αποστάσεις

Μυστικά  για να μεγαλώσετε ένα καλό παιδί :Μιλήστε του, ώστε να λαμβάνει τις ευθύνες των πράξεων του

Μυστικά  για να μεγαλώσετε ένα καλό παιδί :Μιλήστε του, ώστε να λαμβάνει τις ευθύνες των πράξεων του

Τα παιδιά έχουν πάντα πρότυπα τους γονείς τους. Για αυτό το λόγο οι γονείς πρέπει να διδάξουν στα παιδιά τους την ηθική καθώς και το πως πρέπει να φροντίζουν το κόσμο που ζούμε. Εξηγήστε του τι σημαίνει να αναλαμβάνει κάποιος τις ευθύνες των πράξεων του. Και το σημαντικότερο είναι να μην ξεχνάτε οτι το παιδί σας συμπεριφέρεται σύμφωνα με τα δικά σας λόγια.  οπότε πάντα πρέπει να το ενθαρρύνεται για να κάνει καλές πράξεις.

Μυστικά  για να μεγαλώσετε ένα καλό παιδί : Διδάξετε στο παιδί σας την συμπόνια και πως πρέπει να συμπεριφέρεται στους αδύναμους.

Μυστικά  για να μεγαλώσετε ένα καλό παιδί : Διδάξετε στο παιδί σας την συμπόνια και πως πρέπει να συμπεριφέρεται στους αδύναμους.

Είναι πολύ σημαντικό  το παιδί σας να έχει τη δυνατότητα να αισθανθεί συμπόνια. Όχι μόνο για τους αγαπημένους και τους φίλους του, αλλά και για όποιον χρειάζεται βοήθεια. Ζητήστε του να μπεί στη θέση κάποιου άλλου. Να φανταστεί πώς θα ένιωθε αν ήταν το καινούργιο παιδί στην τάξη. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε το παιδί σας να σκεφτεί κάποια πράγματα.

Αλλά μπορείτε να του μιλήσετε για πιο σημαντικά προβλήματα. Τι μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά που δεν έχουν τίποτα να φάνε; Τι γίνεται με εκείνους που δεν έχουν  σπίτι; Ένας γονέας μπορεί να κάνει πολλά για να βοηθήσει το παιδί του να αναπτύξει την αίσθηση της κοινωνικής ευθύνης.

 

  • Διδάξτε στο παιδί σας την ευγνωμοσύνη

6-mistika-gia-to-megaloma-ton-pedion-sas-apo-idikous-harvard4_

Μάθετε το παιδί σας τι σημαίνει ευγνωμοσύνη από μικρά πράγματα αρχικά. Βάλτε το να πάρει μια αγκαλιά την γιαγιά του για να την ευχαριστήσει για τα νόστιμα κουλουράκια που του έφτιαξε. Πείτε του να λέει ευχαριστώ για κάθε περίπτωση που χρειάζεται. Μάθετέ το να λέει ευχαριστώ σε εσάς και το σύζυγο σας γι όλα όσα κάνετε γι αυτό. Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που δεν διστάζουν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο υγιείς από εκείνους που δεν το κάνουν.

Δείτε ακόμη:10 μυστικά για τα παιδιά από την πιο διάσημη νταντά! 

  • Μάθετε στο παιδί σας τι σημαίνει η καλή συμπεριφορά και πως μπορεί να ενσωματώσει τις οικογενειακές του αξίες σε αυτή.

6-mistika-gia-to-megaloma-ton-pedion-sas-apo-idikous-harvard5_

Η πλειοψηφία των γονέων αντιμετωπίζουν τις επιτυχίες των παιδιών τους στο σχολείο ή στον αθλητισμό κάπως ευλαβικά. Γιατί να μην έχουν και την ίδια στάση απέναντι στην ηθική συμπεριφορά του παιδιού; Είναι σημαντικό να ορίσετε με σαφήνεια τις δικές σας αξίες της οικογένειας και να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας τις ακολουθεί . Τόσο με λόγια όσο και με  τις πράξεις του. Συμπεριφέρεται ή όχι με σεβασμό;Τηρεί τις υποσχέσεις του; Πώς συμπεριφέρεται στους συμμαθητές του ή με εκείνους που είναι θυμωμένος; Μην ξεχνάτε από ποιον παίρνει πάντα το παιδί σας τα παραδείγματα του.

Δείτε ακόμη:Πότε και πόσο χαρτζιλίκι πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας 

  • Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στα παιδιά σας

6-mistika-gia-to-megaloma-ton-pedion-sas-apo-idikous-harvard6_

Αν η μοναδική επικοινωνία που έχετε με το παιδί σας είναι για θέματα πειθαρχίας αυτό δεν θα έχει και πολύ μεγάλη επιτυχία. Προσπαθήστε να φτιάξετε μια σχέση εμπιστοσύνης με τα παιδιά σας.  Μιλήστε τους, παίξτε μαζί τους, πηγαίνετε ένα ταξίδι , περάστε αρκετό ελεύθερο χρόνο μαζί τους και μην ξεχνάτε ποτέ να τους δείχνετε την αγάπη σας. Αυτό θα βοηθήσει τα παιδιά σας να γίνουν ειλικρινή και θα καταλάβουν τι σημαίνει έτσι αγάπη και σεβασμός. Έτσι θα είναι σε θέση να μοιραστούν αυτά τα συναισθήματα και με άλλους.

Πηγή: brightside.me
Close