10 τρόποι για να περάσετε χρόνο με το παιδί σας χωρίς τη χρήση της τεχνολογίας!

Στις μέρες μας,η τεχνολογία βρίσκεται παντού. Τα παιδιά περνούν ώρες μπροστά από τις οθόνες είτε της τηλεόρασης είτε του υπολογιστή είτε του tablet είτε του κινητού και αρνούνται πολλές φορές πεισματικά να βγούν έξω.. Η πολύ τεχνολογία όμως από την άλλη δεν κάνει καθόλου καλό.Δημιουργεί προβλήματα παχυσαρκίας, έλλειψης συγκέντρωσης αλλά και μη προσαρμογής ύπνου. Από την άλλη, ο χρόνος που περνάμε με την οικογένεια μας, χωρίς την παρουσία της τεχνολογίας , μπορεί να μας δέσει περισσότερο. Ακόμη, και αν ο ποιοτικός χρόνος με την οικογένεια τείνει να σβήσει… εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντικός.Δείτε λοιπόν 10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας, χωρίς να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία, υπολογιστές , τηλεοράσεις κινητά!!!

  • Μαγειρέψτε ένα όμορφο γεύμα μαζί με τα παιδιά σας

Η διαδικασία μαγειρέματος ενός οικογενειακού γεύματος μαζί με τα παιδιά σας μπορεί δημιουργήσει  μια αίσθηση συντροφικότητας. Τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν κάνοντας δουλειές, όπως το τρίψιμο τυριού, ανακατεύοντας με μια κουτάλα το φαγητό, ή να πλάσουν μαζί σας τους κεφτέδες. Τα παιδιά θα αγαπήσουν να είναι μέρος της διαδικασίας μαγειρέματος του δείπνου. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να τα κρατήσετε απασχολημένα και να δεθείτε μαζί τους περισσότερο!

Δείτε ακόμη:Μαμά, μπαμπά, σώστε με από τους γονείς μου! 

  • Κάντε ποδήλατο μαζί τους

Βγείτε έξω στην γειτονιά και κάντε ποδήλατο μαζί με το παιδί σας ή μπορείτε να πάρετε τα ποδήλατα και να πάτε μια βόλτα στην εξοχή.Αυτό, θα σας βοηθήσει να μείνετε σε φόρμα, ενώ επίσης βοηθήσετε τα παιδιά σας να απολαύσουν μια βόλτα στην ύπαιθρο.

  • Κάντε ένα πείραμα μαζί με το παιδί σας

Τα παιδιά λατρεύουν τα πειράματα και δεν βλέπουν την ώρα για να ξεκινήσουν να κάνουν ένα πείραμα κάθε φορά.Ένα πανεύκολο πείραμα που μπορείτε να κάνετε με το παιδί σας είναι η ανάμειξη ξυδιού και μαγειρικής σόδας.Να ξέρετε οτι αυτό το πείραμα πρέπει να το κάνετε έξω από το σπίτι.Για να κάνετε αυτό θα χρειαστείτε ένα άδειο μπουκάλι 2 λίτρων με σόδα, ξύδι, και 1 πακέτο μαγειρικής σόδας. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

Για την εξέδρα εκτόξευσης, θα χρειαστείτε ένα ανοιχτήρι, μια μεγάλη βίδα και ένα κομμάτι ξύλο. Δημιουργώντας το εφαλτήριο είναι ένα εύκολο έργο. Βάλτε τη βίδα μέσα από το κομμάτι του ξύλου. Στη συνέχεια, στρίψτε το φελλό πάνω στη βίδα. Βεβαιωθείτε ότι ο φελλός ταιριάζει με ασφάλεια μέσα στο μπουκάλι.
Ρίχνουμε το ξίδι στο μπουκάλι. Γρήγορα χύστε το φακελάκι με την μαγειρική σόδα μέσα στο μπουκάλι. Τοποθετήστε το φελλό στο μπουκάλι και γυρίστε το ανάποδα. Η μαγειρική σόδα και το ξύδι θα ανακατευτούν. Αυτό θα προκαλέσει την έκρηξη του μπουκαλιού, μερικά μέτρα προς τον ουρανό!

Δείτε ακόμη:8 εύκολα πειράματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας!

  • Παίξτε όλοι μαζί ένα οικογενειακό επιτραπέζιο παιχνίδι

Έχοντας, μια βραδιά την εβδομάδα για να παίζετε ένα οικογενειακό παιχνίδι μπορείτε να φέρετε την οικογένεια σας πιο κοντά!Αντί να παίζουν τα παιδιά σας όλη την ώρα στους υπολογιστές και τα κινητά, τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ένας ποιοτικός χρόνος για αυτά!

ο χρόνος που περνάμε με την οικογένεια μας, χωρίς την παρουσία της τεχνολογίας , μπορεί να μας δέσει περισσότερο.

  • Πετάξτε με το παιδί σας χαρταετό!

Εκμεταλλευτείτε τις θυελλώδεις μέρες του χειμώνα και πάρτε το παιδί σας έξω από το σπίτι και πετάξτε ένα χαρταετό. Ο χαρταετός δεν είναι μόνο για την καθαρά Δευτέρα.Κάθε παιδί πρέπει να βιώσει αυτή την συναρπαστική εμπειρία!Είναι μια τέλεια ευκαιρία να περάσετε χρόνο μαζί με το παιδί σας.

  • Διαβάστε ένα βιβλίο!

Διαβάστε ένα βιβλίο στο παιδί σας. Το παιδί σας θα χαλαρώσει με τη φωνή σας και θα περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί.Επίσης, μπορείτε να πάτε με το παιδί σας σε ένα κατάστημα ή σε μια τοπική δανειστική βιβλιοθήκη και να επιλέξει αυτό τα δικά του βιβλία!

  • Κάντε κατασκευές

Αν η μέρα είναι βροχερή και το παιδί σας είναι μέσα στο σπίτι αντί να περάσει χρόνο μπροστά από την τηλεόραση και τον υπολογιστή, βάλτε το να κάνει μαζί σας μερικές χειροτεχνίες. Μπορείτε να φτιάξετε κοσμήματα, ή ο,τι άλλη κατασκευή εσείς επιθυμείτε η οποία γνωρίζετε οτι θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του.

Δείτε ακόμη;41 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με τα αποτυπώματα των παιδιών!

  • Παίξτε με τις σαπουνόφουσκες

Πάρτε ένα δοχείο που κάνει φουσκάλες και διασκεδάστε και εσείς με τα παιδιά σας σα μικρά παιδιά. Παίξτε με τα παιδιά σας έξω στην αυλή, και κάντε ακόμη και διαγωνισμό για το ποιος θα κάνει την μεγαλύτερη φούσκα! Σίγουρα τα παιδιά σας θα αγαπήσουν αυτές τις στιγμές.

  • Πηγαίνετε με τα παιδιά σας στο ζωολογικό κήπο!

Πηγαίνετε μια ημερήσια εκδρομή στο ζωολογικό κήπο για να δείτε όλα τα ζώα. Το περπάτημα γύρω από το εξωτερικό του πάρκου θα κάνει τα παιδιά σας να εξασκηθούν κιόλας. Επίσης, είναι μια καλή ευκαιρία να δουν όλα τα αγαπημένα τους ζώα από κοντά. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε διάφορα μουσεία ή ακόμη και το Πλανητάριο αντί να πάτε στο ζωολογικό κήπο.

  • Φτιάξτε ένα φρούριο

Αν κάνει έξω πολύ κρύο, φτιάξτε με τα παιδιά σας μέσα στο σπίτι ένα οχυρό! Τα παιδιά σε όλες τις ηλικίες αγαπούν να φτιάχνουν οχυρά. Μπορείτε να φτιάξετε το φρούριο με σεντόνια και καρέκλες ή αν έχετε περισσότερη όρεξη να χρησιμοποιήσετε χαρτόνια! Αφήστε τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν στην κατασκευή του οχυρού και να νιώσουν χρήσιμα!

Η τεχνολογία μπορεί να έχει μπεί για τα καλά στις ζωές μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορούμε να διασκεδάσουμε και να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας χωρίς αυτή!

Close