15 μικροπράγματα που έχουν τεράστια σημασία για τα παιδιά

 

Για εμάς μπορεί να είναι εντελώς ασήμαντα, όμως για τα πιτσιρίκια μπορεί να είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει -τουλάχιστον αυτή τη στιγμή!

 

Αυτές οι μικρές, πιθανότατα αδιάφορες χειρονομίες μπορεί να μην έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τίποτα στην καθημερινότητά μας, όμως μπορούν να κάνουν ένα παιδί να χαμογελάσει και νιώσει ότι το αγαπούν. Δοκιμάστε μερικές από αυτές σήμερα κιόλας!
Να φορέσετε το κολιέ που σας έφτιαξε από χρωματιστά μακαρόνια στο γραφείο -ή τουλάχιστον μέχρι να βρεθείτε σε απόσταση ασφαλείας από το σπίτι, οπότε μπορείτε να το βγάλετε χωρίς να σας πάρει χαμπάρι.
Να πάτε μια βόλτα μόνο με το ένα από τα παιδιά σας. Όλα έχουν ανάγκη να νιώθουν πού και πού ότι είναι μοναδικά για εσάς.

Να βάλετε ένα τρυφερό σημείωμα μέσα σε το δοχείο με το κολατσιό του στο σχολείο. Αν συνοδεύεται κι από μια μικρή σοκολάτα, ακόμα καλύτερα.
Να δώσετε τη συγκατάθεσή σας σε κάτι που συνήθως θα αρνιόσασταν -όπως να καθίσουν μέχρι αργά για να δουν μια ταινία ή να πάρουν το φαγητό τους και να το φάνε στον καναπέ.
Να πάτε μαζί στο λούνα παρκ και να δείξετε τον ίδιο ενθουσιασμό (ναι, συμπεριλαμβάνει το να τσιρίζετε στη διαπασών).

Να ρίξετε μια ματιά στο δωμάτιο του παιδιού που μοιάζει σαν να έχει πέσει μέσα χειροβομβίδα και στη συνέχεια να κλείσετε την πόρτα και να συνεχίσετε ό,τι κάνατε χωρίς να πείτε τίποτα.
Να υιοθετήσετε -επιτέλους- ένα αδέσποτο σκυλάκι η γατάκι, όπως σας ζητάει χρόνια τώρα!
Να του επιτρέψετε να τσαλαβουτήσει σε κάθε λακκούβα που θα βρείτε στο δρόμο για το σπίτι. Ακόμα κι αν φοράει τα «καλά» του παπούτσια.

Να καθιερώσετε κάποιες δικές σας οικογενειακές παραδόσεις –όπως να παραγγέλνετε πίτσα και να βλέπετε ταινία κάθε Παρασκευή βράδυ ή να φτιάχνετε το ίδιο γλυκό κάθε χρόνο την ημέρα που ανοίγουν τα σχολεία ή να παίζετε όλοι μαζί ΜΟΝΟΠΟΛΗ το απόγευμα τω Χριστουγέννων.
Να ζητήσετε από το παιδί να σας δείξει πώς να κάνετε κάτι που εκείνο ξέρει κι εσείς όχι -όπως να παίξετε ένα video game ή να φτιάξετε ένα βατραχάκι από χαρτί. Έτσι, για την αλλαγή…

Να το αφήσετε να έρθει στο σούπερ μάρκετ φορώντας τη στολή Superman ή Frozen.
Να το αφήσετε να… κρυφακούσει κάτι καλό που λέτε για εκείνο.
Να τυπώσετε πολλές φωτογραφίες από την εποχή που ήταν μωρό -όχι το να τις έχετε στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή δεν είναι το ίδιο!
Να βάλετε δυνατά τη μουσική και να κάνετε ένα αυτοσχέδιο οικογενειακό πάρτι στο σαλόνι.
Να κρεμάσετε ένα μαυροπίνακα στο δωμάτιό του και κάθε μέρα να του γράφετε μια διαφορετική τρυφερή φράση.
Πηγή: mamamia.gr

Close