Οι 16 αλήθειες του αυτισμού που πρέπει να γνωρίζουμε!

16 μεγάλες αλήθειες για τον αυτισμό που ΠΡΕΠΕΙ να ξέρουν ΟΛΟΙ

Πολλοί άνθρωποι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είναι αυτιστικοί. Η κοινωνία όμως, τείνει να μην έχει την κατάλληλη ενημέρωση για τον αυτισμό. Έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν, ότι τα άτομα με ειδικές δεξιότητες συμπεριλαμβανομένων και των αυτιστικών δεν έχουν ανάγκη την λύπηση μας.

Παρόλα αυτά, δεν έχουμε αναφερθεί ποτέ στο παρελθόν, για τα ταλέντα των ατόμων με αυτισμό. Ταλέντα που κατάφεραν να σώσουν και να κάνουν την κοινωνία να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά. Πολλές φορές οι άνθρωποι με αυτισμό δεν γνωρίζουν γι’ αυτά τα τα ταλέντα γιατί κανείς από εμάς δεν τους τα επισήμανε.

Δείτε ακόμα Τι είναι η εγκεφαλική εμβολή; Τα 6 ανησυχητικά συμπτώματα, οι κίνδυνοι & οι τρόποι θεραπείας

Στο εξωτερικό όμως, άνθρωποι με αυτισμό, έχουν σε πολλές περιπτώσεις κύριες θέσεις σε εταιρείες διότι ο τρόπος που σκέφτονται και πράττουν είναι πολύ αποδοτικός στην δουλειά τους. Και στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει αυτό όμως υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης.

Ο Ευάγγελος Μποχατζιάρ είναι ιδιοκτήτης του Πρότυπου Θεραπευτικόυ Κέντρου- Ινστιτούτου ΙΡΛΕΝ Ελλάδας και αποφάσισε να μοιραστεί μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook 16 αλήθειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε για τον αυτισμό. Διαβάστε παρακάτω: 

16 μεγάλες αλήθειες για τον αυτισμό που ΠΡΕΠΕΙ να ξέρουν ΟΛΟΙ

 

1. Φημολογείται ότι ο η ΝΑΣΑ είναι το καταφύγιο των αυτιστικών.

2. Τα πιο σημαντικά επιτεύγματα στον πλανήτη μας συνέβησαν επειδή κάποια αυτιστικά μυαλά αντί να κοινωνικοποιούνται δούλευαν νυχθημερόν μόνοι… κι έτσι σώνεται η ανθρωπότητα. Έτσι επιβιώνουμε σαν είδος.

3. Ο Αυτισμός δεν είναι ασθένεια, δεν είναι αρρώστια.

4. Όλοι οι ανθρώπινοι τρόποι σκέψης είναι απολύτως απαραίτητοι για τον άνθρωπο.

5. Οι γονείς εστιάζουν τόσο πολύ στα προβλήματα των αυτιστικών και έτσι οι εξαιρετικές δυνάμεις τους που θα μπορούσαν να τους κάνουν αυτόνομους στη ζωή μένουν πίσω.

6. Αν με κάποια φαρμακευτική αγωγή ο αυτισμός θεραπευόταν πριν από εκατό χρόνια αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν θα υπήρχαν πληκτρολόγια να πληκτρολογούμε και να επικοινωνούμε σε δευτερόλεπτα σε κάθε γωνιά της γης.

7. Αξιόλογες εταιρίες ανά τον κόσμο έχουν τμήματα που επιθυμούν να προσλαμβάνουν μόνο αυτιστικούς. Αυτοί είναι οι καλύτεροι εργαζόμενοι.

8. Πολλοί αυτιστικοί παραδέχονται ότι δεν θα έπαιρναν αγωγή για να θεραπεύσουν τον αυτισμό τους αν αυτή υπήρχε.

9. Η μουσική, η όπερα, το θέατρο, ο κινηματογράφος, η μαγειρική, το κέντημα, η κηπουρική, η ζαχαροπλαστική, το ράψιμο, η μηχανική, η ξυλουργική, η ζωγραφική… μπορούν από μόνα τους να γίνουν θεραπεία για τον αυτισμό.

10. Το αυτιστικό φάσμα περιλαμβάνει άτομα διάνοιες όπως ο Αϊνστάιν, ο Μότσαρτ… μέχρι και άτομα τα οποία δυσκολεύονται ακόμα και στην αυτοεξυπηρέτηση. Παρόλα αυτά όμως όλοι τους έχουν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ δυνατές πλευρές.
11. Δύο είναι τα σπίτια:
Ένα της σκέψης και ένα της κοινωνικότητας. Οι δρόμοι τους είναι αντίθετοι, όσο πλησιάζεις το ένα τόσο χάνεις το άλλο.

12. Ο αυτιστικός περνάει υπέροχα με τον αυτισμό του.

13. Ο Αυτιστικός υποφέρει περισσότερο από την απόρριψη της κοινωνίας παρά από τον ίδιο τον αυτισμό.

14. Δεν έχω αυτισμό, είμαι αυτιστικός.

15. Δεν κουβαλάω το βάρος του αυτισμού μου, ο αυτισμός μου είναι η ταυτότητά μου. Και…

16. Αν δεν μου μάθεις να πετώ, θα μείνω στο χώμα.

Μποχατζιάρ Σπ. Ευαγγελος
Λογοθεραπευτής, Ειδικός Παιδαγωγός, Irlen Diagnostician-Clinic Director, INPP Sc Program
Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. (C) all rights. mpoxatziar.gr 2020

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο daddy-cool.gr

Close