2 ώρες στην κίνηση για ένα μπάνιο; Ας κάνουμε κι άλλα πράγματα με τα παιδιά

2 ώρες στην κίνηση για ένα μπάνιο; Ας κάνουμε κι άλλα πράγματα με τα παιδιά. 2 ώρες στην κίνηση για ένα μπάνιο; Μπορούμε να κάνουμε κι άλλα πράγματα με τα παιδιά.

Σίγουρα το Καλοκαίρι είναι υπέροχο ακριβώς επειδή μπορούμε να κάνουμε μπάνιο στην θάλασσα και να κάνουμε διακοπές. Και τα παιδιά και οι μεγάλοι αγαπούν τα μπάνια στην θάλασσα και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Παρόλα αυτά όταν μένεις στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη το μπάνιο στην θάλασσα είναι σκέτη ταλαιπωρία. Γιατί όταν μπορείς εσύ να πας για μπάνιο οι περισσότεροι άνθρωποι της πόλης μπορούν, οπότε κίνηση και μποντιλιάρισμα για να κάνεις ένα μπάνιο σε μία παραλία ασφυκτικά γεμάτη με βρώμικα νερά τις περισσότερες φορές.

Δείτε ακόμα Μην το πεις στην μαμά, θα είναι το μυστικό μας: Μία φράση που καταστρέφει τα παιδιά

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν αποφασίσαμε να σας δείξουμε για ποιον λόγο δεν χρειάζεται να εξαντλούμε το πρόγραμμά μας μόνο στα μπάνια και γιατί πρέπει να έχουμε κι άλλες ιδέες σχετικά με την απασχόληση των παιδιών το Καλοκαίρι. Διαβάστε το υπέροχο κείμενο από την σελίδα το Μικρό Βουνό παρακάτω: 

2 ώρες στην κίνηση για 1 βουτιά στην Αθήνα

Συχνά πιστεύουμε πως τα παιδιά μας χρειάζονται ένα πλήθος ερεθισμάτων στην ημέρα τους για να μεγαλώσουν χαρούμενα και υγιή.
Μπάσκετ, tennis, εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, messy play, κούνιες, βόλτα με το ποδήλατο, τώρα προστέθηκε και μπάνιο τα σκ.

Σε πολλές περιπτώσεις οι δραστηριότητες αυτές λειτουργούν και οι γονείς – άρα και τα παιδιά ανταποκρίνονται σε ένα δυναμικό και γεμάτο πρόγραμμα.

δεν-χρειάζεται-να-πηγαίνουμε-μόνο-για-μπάνιο-με-το-παιδί-

Photo via: talk.gr

Σε πολλές άλλες περιπτώσεις – και στη δική μας – οι γονείς δεν αντέχουν τόσο πήγαινε – έλα. Οι απογευματινές δραστηριότητες μας γεμίζουν άγχος και κούραση για να τις προλάβουμε και η θάλασσα το σκ μοιάζει με ένα ποτάμι κίνησης. Με μια λαοθάλασσα που θες να αποφύγεις.

Δείτε ακόμα Κακή ψυχολογία παιδιού: Το πως αντιδρούν οι γονείς επηρεάζει την μετέπειτα ζωή του

Εάν ανήκετε και εσείς στη δεύτερη κατηγορία – IT’S OK – διώξτε τις τύψεις. Τα παιδιά χρειάζονται μια ήρεμη καθημερινότητα που τσουλάει με ευκολία. Το ίδιο χρειαζόμαστε κι εμείς. Παρατηρούμε τις καταστάσεις που μας φέρνουν άγχος και θυμό και τις αποφεύγουμε.

Επιλέγουμε 1 δραστηριότητα – αυτή που αρέσει περισσότερο στο παιδί. Αν δε του αρέσει τίποτα δεν πειράζει, ας παίζει ελεύθερα στις κούνιες και στο πάρκο μερικά απογεύματα την εβδομάδα – Super δράση για την ψυχοκινητική του ανάπτυξη.

δεν-χρειάζεται-να-πηγαίνουμε-μόνο-για-μπάνιο-με-το-παιδί-

Photo via: Pinterest

Εάν δε θέλουμε να μπλέξουμε στην κίνηση την Κυριακή και μας πονάνε τα πόδια μας από όλη την εβδομάδα – ας μη πάμε στη θάλασσα. Καναπές και αγκαλίτσες, φουσκωτή πισίνα στο μπαλκόνι, παιχνίδια με το νερό στη μπανιέρα, συνάντηση με φίλο στη γειτονιά το απόγευμα, όλα αυτά είναι υπεραρκετά(!!!).

Δείτε ακόμα Σχολικές εξετάσεις και Πανελλήνιες: Όλες οι συμβουλές από το Μαζί για το Παιδί

Διαφυλάσσουμε την ψυχική μας ηρεμία, ακούμε τι μας λέει το σώμα μας και προσαρμόζουμε την ημέρα μας – άρα και του παιδιού σε αυτό. Το χαρούμενο και υγιές παιδί δε θέλει πολλά.

δεν-χρειάζεται-να-πηγαίνουμε-μόνο-για-μπάνιο-με-το-παιδί-

Photo via: talk.gr

Και σίγουρα δε θέλει δυο κουρασμένους γονείς με άγχος και θυμό να το πηγαινοφέρνουν σε fancy δραστηριότητες. Ας χαλαρώσουμε κι ας διαμορφώσουμε ένα απλό και βιώσιμο 24ωρό. Κι όλα θα πάνε καλά.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το σχολείο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close